Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Τη σπας ή δεν τη σπας την τηλεόραση;Η σύζυγος του Ελληνα πρωθυπουργού σε άψογα αγγλικά εξήγησε χτες μπροστά στις κάμερες πόσο σημαντικό έργο παράγει μια άλλη κυρία της αστικής τάξης για τα άπορα παιδιά.
Τη σπας ή δεν τη σπας την τηλεόραση;
Αλλάζουμε κανάλι: «Το θέμα μας παραπέμπει στη σκοτεινή μεριά του φεγγαριού» αναγγέλλει η παρουσιάστρια.
Γι' αυτή και μόνο τη φράση αξίζει να σπάσεις την τηλεόραση.
Η κυρία - δεν έχει σημασία ποια είναι - αναφέρεται σε ανθρώπους που τους κόβουν τα πόδια από κρυοπάγημα. Σε παιδιά που πέφτουν ξερά στο σχολείο επειδή είναι νηστικά.
Και η κυρία κάνει ποίηση!
***
Λεπτομέρειες; Στις λεπτομέρειες κρίνονται και τα συστήματα και οι υποστηριχτές τους.
Κόβουν τα πόδια αστέγων στην Ουκρανία γιατί έπαθαν κρυοπαγήματα. 

Αντιδραστική ρότα ...Τελευταία, έχουν φυτρώσει διάφορες «κινήσεις» και «φορείς», που μιλώντας για κρίση χρέους και πολιτική αντιμετώπισής του καλούν σε «οργάνωση της λαϊκής πάλης», προβάλλοντας ως πολιτική διέξοδο την απαλλαγή της χώρας από την «ξενόδουλη» κυβέρνηση, που προκάλεσε το χρέος και ξεπουλά την «πατρίδα», τον αγώνα ενάντια στην «κατοχή» της Ελλάδας από «ξένες δυνάμεις». 
Συγκαλύπτουν την ύπαρξη της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, κρίση υπερσυσσώρευσης, την ουσία της αντεργατικής πολιτικής των αναδιαρθρώσεων για το φτήνεμα της εργατικής δύναμης, που απαντά στις ανάγκες του κεφαλαίου για να μειώσει τις απώλειες από την κρίση, για να αυξήσει γοργά την κερδοφορία του σε συνθήκες ανάκαμψης. 
Οι προτάσεις τους κινούνται στο πλαίσιο: Συνένωση όλων των Ελλήνων «δημοκρατών» σε ένα «ενιαίο μέτωπο» για την «ανατροπή της κατοχής, την κατοχύρωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας».

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» : Μεθαύριο η πορεία στην ΑθήναΣτα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά διαδήλωσαν χτες οι απεργοί παρά το τσουχτερό κρύο

Ξεκάθαρο μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα, που θα κλιμακωθεί παραπέρα αν δεν ανακληθούν οι 65 απολύσεις και δεν παρθεί πίσω κάθε αντεργατικό μέτρο, έστειλαν χτες οι απεργοί χαλυβουργοί στην εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στη νέα κινητοποίηση που έκαναν στην Κηφισιά με συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Ούτε το τσουχτερό κρύο, ούτε το πυκνό χιόνι που έπεφτε δεν εμπόδισε και δε μείωσε την αγωνιστικότητα των απεργών εδώ και 94 μέρες σήμερα. Εχοντας ατσαλωθεί από το σκληρό αγώνα που δίνουν και με τη συμπαράσταση εκπροσώπων μαζικών φορέων της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κηφισιάς και με πορεία και συνθήματα έφτασαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας, όπου

Αθλιότητες της «Αυγής»... και το σπίτι του κρεμασμένου...Κατά την προσφιλή της τακτική, η «Αυγή» προσπαθεί να εμπλουτίσει τις αθλιότητες με τις οποίες κάποια αστικά Μέσα επιτίθενται συκοφαντικά στο ΚΚΕ, με αιχμή την «Τυποεκδοτική». Σε χτεσινό της σχόλιο γράφει ότι η ανακοίνωση του ΠΓ για την υπαγωγή της κομματικής επιχείρησης στο άρθρο 99 «εξηγεί την επιλογή (του ΚΚΕ) με το γνωστό σχήμα "έχουμε καπιταλισμό, τι να κάνουμε"». Η ανακοίνωση του ΠΓ, βέβαια, γράφει πολλά περισσότερα και ουσιώδη, αναλύοντας εξαντλητικά τους λόγους ίδρυσης, λειτουργίας και ανάπτυξης της «Τυποεκδοτικής», όπως και τους παράγοντες (μεταξύ των οποίων ο ανταγωνισμός με τα μονοπώλια του κλάδου, αλλά και ο πόλεμος σε βάρος της, επειδή είναι επιχείρηση του ΚΚΕ) που επέβαλαν τη σημερινή έσχατη προσπάθεια να σταθεί το εκδοτικό του Κόμματος στα πόδια του. Η «Αυγή», όμως,

Αυτός είναι ο καπιταλισμός...Πριν από λίγες μέρες ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των δύο μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Από τη μία, χρέη που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ σε ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ, «φέσια» σε συνεργάτες, εμπλοκή της Αρχής που καταπολεμά το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», εμβάσματα στην Ελβετία, εξαγορές από ρωσοαραβικά επενδυτικά συμφέροντα και ανοχή από τις αρμόδιες αρχές μέχρι που «έφτασε ο κόμπος στο χτένι».
Από την άλλη, ...καταγγελίες των δύο εταιρειών ότι η κυβέρνηση «κλείνει» την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ότι οι «στρεβλώσεις» τις αδίκησαν και ότι τους χρωστάνε έως και 340 εκατ. ευρώ! Μέχρι χτες, οι παράγοντες αυτής της πανάκριβης, άδικης και λαίμαργης καπιταλιστικής ενεργειακής αγοράς, επιχειρηματίες,

Ελεύθερος λαός σημαίνει απαλλαγμένος από την αστική εξουσίαΚατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πολιτικές εξελίξεις. 
Ακολουθούν τα σχετικά αποσπάσματα.
***
-- Ενα σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και την κυβέρνηση.
-- Αυτά τα περήφανα «όχι» που είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης και αρκετοί άλλοι, γιατί τάχα η Ελλάδα είναι μια χώρα που δε δέχεται επιτρόπους, είναι εντελώς αποπροσανατολιστικά και ψεύτικα. 
Για τον εξής λόγο: Εδώ και πολλά πολλά χρόνια, αποδεχόμενα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις η Ελλάδα να βρίσκεται μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αποδέχτηκαν και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και τις προτεραιότητες των ενώσεων αυτών. Διότι οι αποφάσεις και οι προτεραιότητες αυτών των ενώσεων είναι πάνω απ' ό,τι αποφασίζεται σε εθνικό επίπεδο.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις δεν έχουν φάρμακο για την κρίση που γεννά ο καπιταλισμόςΣε ανακοίνωση για τη Σύνοδο της ΕΕ και τις θέσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕσημειώνει:

«Η θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και των κομμάτων της στο νέο "ενισχυμένο σύμφωνο σταθερότητας", που αποφάσισε η Σύνοδος και κάνει πιο στυγνή τη δικτατορία των μονοπωλίων, φανερώνει πόσο υποκριτικά είναι τα δήθεν "όχι" των αστικών κομμάτων και η συζήτηση για το διορισμό κοινοτικού επιτρόπου.
 
Ο πρώτος και κύριος στόχος τους είναι να τσακίσουν το λαό και δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό για τα μέσα και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουν γιατί τον φοβούνται. Γνωρίζουν ότι, αν ο λαός αποφασίσει να υψώσει το ανάστημά του, είναι ανήμποροι να του επιβληθούν. Γι' αυτό άλλωστε αποφάσισαν τη συμμετοχή και προσαρμογή

Η υπερ-κοροϊδία ...


Οσο εντείνεται ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ορισμένοι επανέρχονται να ερμηνεύουν την κρίση που ταλανίζει την κοινωνία, ως κρίση υπερκατανάλωσης και νεοπλουτισμού τους. 
Προκειμένου, μάλιστα, να γίνουν αληθοφανείς επικαλούνται τον υψηλό βαθμό δανεισμού των λαϊκών νοικοκυριών και ταυτόχρονα στα φαινόμενα προκλητικής διαβίωσης - πλουτισμού προσώπων που, καθόλου τυχαία, είναι γνωστά στο πανελλήνιο. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις είναι εντελώς αντιδραστικές. 
Σε μια κοινωνία που αδιάλειπτα για μια εικοσιπενταετία έχουν εξασφαλίσει τεράστια κέρδη στο κεφάλαιο, στη βάση της συστηματικής μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, είναι περισσότερο από προκλητικό να υποστηρίζεται ότι η κρίση προκλήθηκε από την υπερκατανάλωση και μάλιστα των εργαζομένων. 
Σε ποιον καταλογίζουν υπερβολική κατανάλωση;