Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει. Ρωτήθηκε ο υποψήφιος του ΣΥΝ Αλ. Μητρόπουλος τι θα κάνει ο συνδυασμός του στο δεύτερο γύρο, αν δεν περάσει, και δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει. Δεν προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το συνηθισμένο που λένε οι αστοί πολιτικοί σ’ αυτές τις περιπτώσεις («εμείς θα είμαστε σίγουρα στο δεύτερο γύρο, γι’ αυτό και δεν απαντούμε σε υποθετικές ερωτήσεις»). Υπήρξε σαφέστατος: «Με τις απόψεις μας και τις δηλώσεις μας θα κατευθύνουμε τους πολίτες στις επιλογές εκείνες που πάντα θα δείχνουν την αγωνία της κοινωνίας για τη συνεύρεση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας».
Μ’ άλλα λόγια, αν το δίδυμο είναι Σγουρός-Δημαράς, θα καλέσουν για υπερψήφιση του Δημαρά. Αν το δίδυμο είναι Σγουρός-Κικίλιας, θα προτείνουν Σγουρό. Σε κάθε περίπτωση ΠΑΣΟΚ, δηλαδή.
ΥΓ1: Λίγη ώρα πριν τη συνέντευξη Μητρόπουλου, σε δική του συνέντευξη (Real FM) ο Τσίπρας χαρακτήριζε τον Δημαρά «εκλεκτό της κας Μπακογιάννη»! Εμείς ποιον να πιστέψουμε, όταν μάλιστα ο Μητρόπουλος αυτοπροσδιορίζεται ως «Πασοκικός αντιμνημονιακός»;
ΥΓ2: «Δεν θα συνεργήσουμε, ώστε μια ελπιδοφόρα μεταρρύθμιση σαν τον “Καλλικράτη” να καταστεί όργανο της δημοσιονομικής επιτήρησης των δανειστών μας, όπως προδιαγράφεται με σαφείς δεσμεύσεις στο μνημόνιο», δήλωσε στον «Κόσμο του Επενδυτή» ο Αλ. Μητρόπουλος. Τέτοιον ύμνο στον αντιλαϊκό, φορομπηχτικό και αντεργατικό «Καλλικράτη» ούτε ο εμπνευστής του Ραγκούσης δεν θα τον έκανε.

Ένταση των κινητοποιήσεων στη ΓαλλίαΦουντώνει καθημερινά το απεργιακό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση Σαρκοζί. Στον μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα ενάντια στην αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση εντάχθηκαν πλέον και οι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκα σε περιφερειακούς δρόμους κοντά στο Παρίσι, τη Λιλ και τη Λυών.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα τις οποίες παρ' όλο που η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει δεν τα καταφέρνει διότι ακόμη και τα δικά της νούμερα κάθε φορά αυξάνουν! 
Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και την Κυριακή με τους φορτηγατζήδες, όπως ήδη αναφέραμε, και τη Δευτέρα με αποκλεισμούς δρόμων.
Τουλάχιστον 1500 είναι τα πρατήρια που έκλεισαν λόγω έλλειψης καυσίμων, καθώς κλειστά λόγω της απεργίας δειαρκείας των εργαζομένων παραμένουν τα 11 από τα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, κοντά στη Μασσαλία.

Η πόρτα των ΑΕΙ ανοίγει στην αγορά

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ
Η αγορά ανοίγει την πόρτα των πανεπιστημίων.
Κλειδί τα μεταπτυχιακά, τα οποία θεωρούνται και επισήμως πλέον αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής (και όχι προσφοράς) μετά τη σφραγίδα που επιχειρεί να βάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η βασική αποστολή του κράτους για παροχή δωρεάν παιδείας εξαντλείται μέχρι την απόκτηση πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης». Αυτή είναι η απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Γ' Τμήμα του ΣτΕ βασιζόμενο στον αντισυνταγματικό νόμο Στυλιανίδη (3658/2008) που έχει επιβάλει τα δίδακτρα στις μεταπτυχιακές σπουδές, έχοντας προκαλέσει σκληρές καταγγελίες από τον πανεπιστημιακό και πολιτικό κόσμο ότι αντίκειται στο άρθρο 16 του Συντάγματος περί δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Λίγες μόλις ημέρες πριν από την ανακοίνωση του νέου νόμου-πλαίσιο που σκοπεύει να ανοίξει πολλές πόρτες στην αγορά, το Γ' Τμήμα του ΣτΕ σπεύδει να πάρει την πρωτιά και μάλιστα με καθοριστικό τρόπο. Απορρίπτει προσφυγή ενός ακαδημαϊκού που ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του υπουργείου Παιδείας την περίοδο Στυλιανίδη και η οποία απενοχοποιούσε την ιδιωτικοποίηση των μεταπτυχιακών.
Σημειώνεται ότι ο νόμος Στυλιανίδη -που πήγαινε ένα βήμα μπροστά από τη ρύθμιση Γιαννάκου η οποία είχε μείνει στον προαιρετικό χαρακτήρα των επί πληρωμή μεταπτυχιακών- είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων το καλοκαίρι του 2008 κατά την ψήφισή του. Σύσσωμη η αντιπολίτευση (συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ) είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση της Ν.Δ. για ιδιωτικοποίηση των μεταπτυχιακών και για εκπαίδευση που θα καθορίζεται από τους κανόνες της αγοράς.
Μένει να φανεί αν η Ολομέλεια του ΣτΕ θα επισφραγίσει ή όχι την απόφαση του τμήματος.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ... (3)

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ... (2)

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...(1)

Αντιμονοπωλιακή και όχι απλώς αντιμνημονιακή...

Απο  sibilla-gr


Από το "Ποντίκι"
thumb
«Αντιμονοπωλιακή» και όχι απλώς αντιμνημονιακή χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την ψήφο στους συνδυασμούς της«Λαϊκής Συσπείρωσης», αφού σύμφωνα με τις θέσεις του αυτά που προωθούνται σήμερα με το μνημόνιο είναι αιτήματα της Ε.Ε. και της πλουτοκρατίας εδώ και δεκαετίες και ενταγμένα στη στρατηγική των δύο μεγάλων κομμάτων.
Με αυτό τον τρόπο παίρνει... αποστάσεις ασφαλείας από τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, καθώς θεωρεί ότι η μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφωνία που εκφράζουν απέναντι στο μνημόνιο, αν δεν έρχεται σε ρήξη με την κεντρική πολιτική των

προσοχή: η ακροδεξιά βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση!
ΠΗΓΗ: Aformi Blog
«Μιλάμε [για ποσό] από 150 έως 400 εκατομμύρια ετησίως το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει».
Άδωνης Γεωργιάδης -ΛΑΟΣ
«Να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει».[1]
Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός υγείας
Τέρμα η τσάμπα μαγκιά στην περίθαλψη ασθενών -κοστίζει ακριβά. Σήμερα ο πραγματικός μάγκαςείναι ο γιατρός (αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό) που αφήνει τον μετανάστη αρχικά, και μετά και τον Έλληνα ασθενή, αβοήθητο αν δεν έχει να πληρώσει. Αν μάλιστα πεθάνει ο ασθενής, τότε αυτό θα είναι εθνικού επιπέδου μαγκιά. Γιατροί και νοσοκόμοι θα έχουν προσφέρει εθνική υπηρεσία.

Τζίμης Πανούσης στην Ακρόπολη...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΠΟ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ


Συνέχιση των κινητοποιήσεων τους προγραμματίζουν οι συμβασιούχοι και έκτακτοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού που πραγματοποίησαν και σήμερα συμβολική κατάληψη στην είσοδο του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Ο εμπαιγμός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζεται. Ενώ καλεί το σωματείο σε διάλογο, οι τρεις υπουργοί δηλώνουν απόντες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, Νίκος Χασομέρης και συμπλήρωσε: «Μας παραπέμπουν σε διοικητικό υπάλληλο, ο οποίος μας ζητά τα αιτήματα, τα οποία είναι γνωστά εδώ και μέρες. Εμείς συζητάμε μόνο με την πολιτική ηγεσία». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των συμβασιούχων επεσήμανε ότι οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς την καλή μας θέληση την δείξαμε. Από εδώ και πέρα θα έχουν να λαμβάνουν».

Οι συμβασιούχοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων, παράταση των συμβάσεων, κατάργηση του 24μηνου περιορισμού του ΠΔ 164/04, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κάλυψη των οργανικών κενών του ΥΠΠΟ με μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση του Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ, με ανακοίνωσή τους, καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο ΣΕΚΑ για την Πέμπτη.

ΠΡΕΖΑ TV

Εκλεκτικές συγγένειες


Υπάρχει ακόμα η «Δράση» του Μάνου; Εμείς κοντεύαμε να ξεχάσουμε την ύπαρξή της, αλλά λάβαμε επιστολή που υπογράφει ο γενικός γραμματέας της (έχει και τέτοιον) και συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει. Στηρίζει μάλιστα στις δημοτικές εκλογές τον Καμίνη στην Αθήνα και το Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, Πασόκους υποψήφιους, προφανώς επειδή το ΠΑΣΟΚ εκφράζει με συνέπεια το νεοφιλελευθερισμό, ενώ ο Σαμαράς είναι… κρατιστής και… λαϊκιστής. Εχουν μάλιστα και υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του Καμίνη, τον αντιπρόεδρο του «κόμματος» Τάσο Αρβαντίνη, ο οποίος «έρχεται καθημερινά σε επαφή με ψηφοφόρους της Αθήνας και μιλά για τα καθημερινά της πόλης». Ετσι, το καρέ του Καμίνη συμπληρώθηκε: εκτός από τους Οικολόγους και το κόμμα του Κουβέλη, έχει πια και τη νεοφιλελεύθερη «Δράση» του Μάνου.

Το καλό μας το κρατούσαν για το τέλος οι νεοφιλελεύθεροι: ζητούν οικονομική στήριξη της «Δράσης» με 5 ευρώ από τον καθένα! Είναι δυνατόν, κοτζάμ Μάνος, πρώην βιομήχανος και νυν «επενδυτής» να βολεύεται με 5 ευρώ το κεφάλι; Αυτό δεν είναι λαϊκισμός;
από : ΚΟΝΤΡΑ

Ευλογημένες μπίζνεςΜεγαλομέτοχος της Εθνικής Τράπεζας η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορούσε να μείνει έξω από την αύξηση του μετοχικού κεφάλαιου και να δει το ποσοστό της να μειώνεται. Με συνοπτικές διαδικασίες η Ιεραρχία αποφάσισε να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, «ώστε να διασφαλίσει και να συνεχίσει την κοινωνική διάσταση της διακονίας της και να συμβάλλει συγχρόνως στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας»! Επειδή η Εκκλησία διαθέτει 9 εκατομμύρια μετοχές της ΕΤΕ και δικαιούνταν να πάρει άλλες 5.175.000 απευθύνθηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από το οποίο πήρε δάνειο 26.910.000 ευρώ (9,17 δισ. δρχ. για όσους θέλουν ένα μέτρο σύγκρισης). Βεβαίως, πλήρωσε κάτι παραπάνω (τριετής διάρκεια και επιτόκιο 4,67%), όμως μια υγιής επιχείρηση, όπως είναι η Εκκλησία, δεν διστάζει να πληρώσει και ψηλότερο επιτόκιο, διότι προβλέπει ψηλότερα κέρδη από τα μερίσματα της Εθνικής. Αλλωστε, το 2008 η Εκκλησία έβαλε όλο το ρευστό της σε μετοχές της Εθνικής, τις οποίες αγόρασε από το Χρηματιστήριο προς 20,5 ευρώ τη μία (επένδυσε τότε 32,8 εκατ. ευρώ), ενώ σήμερα αγοράζει μετοχές προς 5,2 ευρώ τη μία, ρίχνοντας έτσι το μέσο όρο των αγορών της ανά μετοχή. 
 από : ΚΟΝΤΡΑ

Ζητείται συναίνεση


Τα συγκροτήματα των ΜΜΕ, εκτός από όργανα στα χέρια συγκεκριμένων καπιταλιστικών συμφερόντων που λυμαίνονται τις εργολαβίες και τις προμήθειες του κράτους, επιτελούν και ένα γενικότερο ρόλο. Το ρόλο της συνείδησης του συστήματος, που διαμορφώνει συνειδήσεις (ιδεολογικός μηχανισμός σημαντικότερος ίσως από το σχολείο) και υπαγορεύει πολιτικές συμπεριφορές. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η συναινετική ομοβροντία του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενόψει της τελευταίας φάσης της προεκλογικής περιόδου. Είδαν το ανέβασμα των τόνων στην αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είδαν την εμπλοκή των Παπανδρέου-Σαμαρά στην προεκλογική μάχη και αποφάσισαν να χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου. Δεν ξέρουμε αν υπήρξε και επικοινωνία μεταξύ των μεγαλοπαραγόντων των ΜΜΕ (που δεν αποκλείεται), όμως και χωρίς επικοινωνία μεταξύ τους είναι σε θέση να καταλήγουν σε κοινές απόψεις, διότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις μιλά η πείρα. Αλλωστε, οι μεγαλοπαράγοντες των ΜΜΕ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με στελέχη καπιταλιστικών ομίλων, με στελέχη διεθνών οργανισμών και με ξένες πρεσβείες και οι ζυμώσεις μεταξύ τους είναι συνεχείς.

ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣτου ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ*
απο: ISKRA
   Ακόμη τούτο το φθινόπωρο ραγιάδες, ραγιάδες κι αν δεν αντιδράσουμε δραστικά να γίνει το σεφέρι..., πολύ φοβάμαι ότι ακόμη κι αν το πράξουμε αργότερα θα είναι πολύ αργά.
   Αυτή η εκτίμηση προκύπτει και από ένα κείμενο του 1792 με τίτλο «Η εγκαθίδρυση του δεσποτισμού», του μεγάλου γάλλου επαναστάτη Ζαν Πολ Μαρά, που αναφέρεται στην αξιοποίηση των κρίσεων από τους κυρίαρχους και στην καθυστερημένη λαϊκή αντίδραση στα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν οι κυβερνώντες για την αντιμετώπισή τους, το οποίο ας μου επιτραπεί να παραθέσω ως έξοχο δείγμα επικαιρότητας κλασικών επαναστατικών κειμένων.

Ρε! Και την ώρα του καφέ;


   Ανίκανοι άνθρωποι προσπαθούν να αποδείξουν οτι μπορεί κάτι να πετύχουν την λάθος ώρα με λάθος τρόπο. Βρήκαν την ώρα να απαγορεύσουν το τσιγάρο την ώρα του καφέ. Βρήκαν την εποχή να ενοχλήσουν τους ανθρώπους ακόμα και την ώρα που θα κάτσει κάποιος μόνος ή με τους φίλους του στο καφενείο να πιει ένα καφέ, να μας θυμίσουν οτι υπάρχει ισχυρό κράτος το οποίο θα επιβάλλει τους νόμους.

Θυμήθηκαν τα σαϊνια ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται και θα τον εφαρμόσουν τώρα. Τι θα πετύχουν; Να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι οι Έλληνες είναι και βάρβαροι εκτός από διεφθαρμένοι. Απολύσεις, φόροι, μέτρα, οικονομική κρίση. Και ενώ ολ αυτά μας συμβαίνουν αποφάσισαν ΤΩΡΑ να έρθουν την ώρα του καφέ να μας πουν τι είναι βλαβερό για την υγεία μας. Η απαγόρευση του τσιγάρου στους δημόσιους χώρους ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστεί. Για όλα τα πράγματα όμως χρειάζεται ο τρόπος και ο χρόνος. Το μέτρο απαιτεί την αποδοχή της κοινωνίας σταδιακά, έως ότου ν αρχίσουν να πείθονται και τα άτομα, εκτός από τις διάφορες ομάδες των ...αναλυτών και των δημοσιογράφων. Το μέτρο δεν εφαρμόζεται ακόμα ούτε σε όλους τους χώρους εργασίας, ειδικά σε μικρότερες επιχειρήσεις. Ας μας αφήσουν προς το παρόν στην ώρα του καφέ ήσυχους.
Ανίκανοι άνθρωποι βρήκαν την ώρα να αποδείξουν ότι είναι ικανοί. Γι αυτό και θα γίνουμε μπάχαλο για μία ακόμα φορά.
από : http://www.dixti.net

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ?
«Κράτα το σύγγραμμα και γάμα τον συγγραφέα». Η ρήση αυτή ταιριάζει γάντι για τα όσα ακούστηκαν δημόσια για τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Δεν θα αισθανθεί την ανάγκη ο εκλεκτός υποψήφιος περιφερειάρχης του Συν/Σύριζα να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν;
 από : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Συγκρούσεις στην Γαλλία.