Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΝΤΑΛΚΑΣ ΣΥΡΙΖΑιων...


Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή στην Κομισιόν: «Γιατί, το 2012, δόθηκαν 1,4 δισ. ευρώ από το ελληνικό κράτος, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) για ενισχύσεις επιχειρήσεων και άλλες επενδύσεις, κυρίως στα Βαλκάνια, τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη από έλλειψη ρευστότητας; (...) Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι η Ελλάδα σπεύδει να χρηματοδοτήσει την ενίσχυση επιχειρήσεων σε άλλες χώρες τη στιγμή που οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη».
Μεγάλο νταλκά γιατί τα παίρνουν οι «έξω» και δεν τα παίρνουν οι «μέσα» έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, δεν ξέρουμε αν είναι οξύμωρο, μιας και είναι πολύ πιθανό οι επιχειρήσεις που ενισχύει η κυβέρνηση στις βαλκανικές χώρες να είναι ελληνικές, επενδύσεις της ντόπιας αστικής τάξης που έσπευσε όπως τα όρνια όταν μυρίζουν «σάρκα» να εκμεταλλευτεί το πεδίο που άνοιξαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αιματοκύλισαν τα Βαλκάνια.

ΚΚΕ: Κάτω οι φόροι


Με τίτλο «Κάτω οι φόροι» εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ  η παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης: 
    «Ο λαός δεν μπορεί, δεν αντέχει και δεν πρέπει να πληρώσει κι άλλα για λογαριασμό της σωτηρίας των μονοπωλιακών ομίλων, για τη δημοσιονομική εξυγίανση του αστικού κράτους και τη διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση.
    Το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού με τη μαζική οργανωμένη αντεπίθεση για τη σωτηρία του από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το δικαίωμα του στην ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Κανένας μόνος του. Όχι στις παρακρατήσεις μισθών, συντάξεων και τις κατασχέσεις των ήδη υπερχρεωμένων στο κράτος και τις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών.
    Η τρικομματική συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με το φορολογικό νομοσχέδιο κλιμακώνει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, τα λαϊκά νοικοκυριά γενικότερα.

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ...


Τα διαπιστευτήριά του συνεχίζει να δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνικό κεφάλαιο, ότι η «αριστερή κυβέρνησή» του δε θα θίξει τα συμφέροντα και τα προνόμιά του. Συνεχίζει να σπέρνει αυταπάτες στον ελληνικό λαό ότι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και των εργαζομένων.
Μετά την εμφάνιση Τσίπρα στο Ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο, σειρά είχε η συνάντησή του με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση τέθηκαν τα εξής ζητήματα:
«Φορολόγηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων»Ποια είναι συγκεκριμένα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό; Μάλλον θα τη μάθουμε κατόπιν εορτής.

Ανυπακοή στην εξαθλίωση


Όταν δέχεσαι επίθεση προσπαθείς να αμυνθείς, να συγκεντρώσεις δυνάμεις και να αντεπιτεθείς. Τα τελευταία, ιδιαίτερα, χρόνια οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες - η πλειοψηφία του λαού - βιώνουν μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Μια σωστή λεηλασία των εισοδημάτων τους, άλωση δικαιωμάτων, κατάργηση κατακτήσεων. Αυτή η ανελέητη επίθεση εντείνεται χρόνο με το χρόνο, μήνα με το μήνα και μάλιστα αξιοποιούνται όλα τα όπλα. Και εκείνα που αρπάζουν τον παραγόμενο πλούτο από τον παραγωγό του επί τόπου, στους χώρους δουλειάς και εκείνα που απομυζούν και αυτά τα πενιχρά εισοδήματα, τους μισθούς και τις συντάξεις της πείνας.
Το νέο φορολογικό, που είναι στα σκαριά και συνεχίζει το «έργο» των αντίστοιχων προηγούμενων, αρπάζει φόρους εισοδήματος ακόμα και από το ένα ευρώ που μπορεί να βάλει κάποιος στην τσέπη του. Φορολογεί τα παιδιά σαν στοιχείο ...πλούτου, σαν τεκμήριο εισοδήματος! Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αφαιρούν από ακόμη περισσότερους το δικαίωμα - εν έτει 2013! - να ζουν σε σπίτια με ρεύμα. Οι μισθοί και οι συντάξεις των 500 ευρώ, όχι μόνο δεν φτάνουν για να ζήσει κανείς, αλλά θα χρωστάει κι από πάνω.

Αστυνομική τρομοκρατία σε βάρος μελών της ΚΝΕ στα Γιάννενα

Δυο περιστατικά τρομοκρατίας μέσα σε μια εβδομάδα σε βάρος τεσσάρων μελών της ΚΝΕ από αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ηΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι την προηγούμενη εβδομάδα, συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας με δυο ασφαλίτες σταμάτησε και έφραξε το δρόμο σε δυο μέλη της ΚΝΕ που περπατούσαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Παρά το ότι έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων τους, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, τα δυο μέλη της ΚΝΕ οδηγήθηκαν στο τμήμα για να γίνει εκ νέου εξακρίβωση στοιχείων.

Καταγγέλλεται επίσης πως την Τετάρτη στην περιοχή του Εβραϊκού Νεκροταφείου, περιοδεία μελών της ΚΝΕ

Οι ίδιοι τα λένε...


«Βεβαίως, είναι σουρεαλιστικό να καταγγέλλεις για εκπρόσωπο του λόμπι της δραχμής τον ΣΥΡΙΖΑ, που μονίμως τον παρουσιάζεις ως σημαιοφόρο του ευρωμονόδρομου, (σ.σ. στο ΚΚΕ αναφέρονται). Ας είναι. Θα προσπαθήσουμε να διατυπώσουμε μερικές ακόμη σκέψεις, από σεβασμό σε έναν ευρύ κόσμο της Αριστεράς, που αγωνιά και προβληματίζεται». «Αυγή της Κυριακής», 9/12/2012, (Τσακαλώτος - Λάσκος).
Πράγματι, χρειάζεται να ξαναδούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει στρατηγική για το κεφάλαιο και είναι έτοιμος, απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες να διαχειριστεί την κρίση σε όλα τα ενδεχόμενα. Βασικό στοιχείο στην πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι ο αντιμερκελισμός του, που δεν είναι αντιμονοπωλιακή πολεμική. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, αφ' ενός, δε διαπραγματεύεται αλλά υποτάσσεται στη Μέρκελ και στη Γερμανία, αφ' ετέρου, ότι συμφωνεί και εφαρμόζει πολιτική Μέρκελ στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, σε συνέντευξή του ο Αλ. Τσίπρας στην εφημερίδα «6 μέρες», (17/11/2012), είχε πει: «Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βρισκόμαστε μπροστά σε μια διεθνή σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και του ΔΝΤ... Σ' αυτήν ακριβώς τη διαμάχη η κυβέρνηση κάθεται αμήχανη... δεν παίρνει θέση, δε διεκδικεί λύση».

Απαράδεκτη καταδίκη μελών της ΚΝΕ


Παρά την καραμπινάτη αστυνομική αυθαιρεσία, το δικαστήριο έκρινε ότι η άρνησή τους να υποστούν έλεγχο χωρίς παρουσία δικηγόρου συνιστά «έντονη αμφισβήτηση της κρατικής εξουσίας»!
Σε 4 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τα δύο στελέχη της ΚΝΕ που κατηγορούνταν για «απείθεια», επειδή στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, που κατέληξε σε σύλληψη, διεκδίκησαν να τηρηθούν τα στοιχειώδη που προβλέπονται σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων.
«Πρόκειται για επικίνδυνη απόφαση που είναι ενταγμένη στη γενικότερη προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος»,σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, που είχε εξαρχής καταγγείλει ως απαράδεκτη αστυνομική αυθαιρεσία το περιστατικό.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της 5/12/2012, η Αστυνομία σταμάτησε το όχημα όπου επέβαιναν τα δύο στελέχη της ΚΝΕ, στην οδό Γιαννιτσών, και χωρίς να κάνει καν

Κραυγαλέα ομολογία εθνικοσοσιαλιστών για τη ναζιστική θηριωδία στα Καλάβρυτα

Ούτε τη μνήμη των σφαγιασθέντων από τους ομοϊδεάτες τους στα Καλάβρυτα δε σέβονται οι εγχώριοι εθνικοσοσιαλιστές, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχουν τους βρώμικους στόχους τους. Η επαίσχυντη ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Χρυσή Αυγή για τη ναζιστική θηριωδία στα Καλάβρυτα αποτελεί μνημείο - αθλιότητας, βάναυση πρόκληση στις θυσίες, στους αγώνες και στην ιστορική μνήμη του λαού. Ταυτόχρονα όμως, συνιστά και καραμπινάτη ομολογία ότι είναι γνήσιο εθνικοσοσιαλιστικό και φασιστικό μόρφωμα. «Η σφαγή στα Καλάβρυτα ήταν ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου που η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα και τιμά τη μνήμη των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας», σημειώνεται θρασύτατα στην ανακοίνωση των φασιστοειδών,

Η συνέντευξη τύπου της Αλέκας Παπαρήγα για τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο (VIDEO)
(στο τέλος του άρθρου επισυνάπτεται σε pdf ολόκληρο το εισηγητικό κείμενο της συνέντευξης Τύπου)
Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση σε μεγάλη εργατική-λαϊκή δύναμη, απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, παρουσιάζοντας τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος.