Σελίδες

6 Μαρ 2013

Σαπούνια οι μετανάστες, στη Μακρόνησο οι αριστεροί: αποκαλυπτικό βίντεο του Channel 4 για τη Χρυσή Αυγή


Σάλο προκαλεί βίντεο του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση το οποίο πρόβαλε το βρετανικό κανάλι Channel 4, στο οποίο καταγράφει τη δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής. 
Παρουσιάζοντας το επίμαχο βίντεο (κάντε κλικ), το βρετανικό κανάλι σημειώνει ότι από τότε που η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της, πιέζοντας για θέσπιση νόμων κατά των μεταναστών και απαγόρευση της εισαγωγής τους στο στρατό και την αστυνομία.
Κατά την προεκλογική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού, ο σπουδαστής στη Σχολή κινηματογράφου Κωνσταντίνος Γεωργούσης πέρασε ένα μήνα με την οργάνωση μαζεύοντας υλικό για το ντοκιμαντέρ του.
Η κάμερα ακολουθεί το στέλεχος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο βουλευτή τότε στην Α’ Αθηνών, Α. Πλωμαρίτη, να μοιράζει ψηφοδέλτια σε λαϊκές αγορές βρίζοντας

Ιστιαία - Αιδηψός: Απειλές ναζι-χρυσαυγιτών στο δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ



Απειλές από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής δέχτηκε χτες Τρίτη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού ο δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ Δημήτρης Περπατάρης κατά τη συζήτηση του προβλήματος που υπάρχει στα Γιάλτρα με το ακατάλληλο νερό. Η συνεδρίαση προκλήθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με υπογραφές, λόγω της κρισιμότητας του θέματος και τη μέχρι σήμερα απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής, όπου για χρόνια δεν δίνει λύση στο ζήτημα.

Συμπόρευση και ανταγωνισμοί ανάμεσα στην άρχουσα τάξη Ελλάδας και Τουρκίας (VIDEO)




Ως «βήμα συνεργασίας του ελληνικού, του τουρκικού και του αμερικάνικου κεφαλαίου για την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών του Αιγαίου και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο» χαρακτήρισε τις συμφωνίες Σαμαρά-Ερντογάν, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του 902 με τον Γιάννη Ευσταθίου.

«Στον δρόμο που χάραξαν Τρικούπης, Βενιζέλος και Καραμανλής»...

Οι εκλογές της βίας και της νοθείας του 1961

Ο αστικός εκσυγχρονισμός του Τρικούπη, για το λαό σήμαινε εκείνο το «δυστυχώς επτώχευσαμεν». Η «εθναρχία» του Βενιζέλου, για το λαό σήμαινε «ιδιώνυμα». Οσο για τις «τομές» του Καραμανλή, σήμαιναν ένα εφ' όλης της ύλης «ανήκομεν εις την Δύσιν» που τις δεκαετίες του '50 και του '60 εκφράστηκε μεταξύ άλλων με τρίκυκλα, Γκοτζαμάνηδες, βία και νοθεία, τη δε δεκαετία του '70 εκφράστηκε, μεταξύ άλλων, με «την κατάργηση της πάλης των τάξεων»...

Σημειώσαμε τα ως άνω επιγραμματικά,

«... από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά... »

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και με βάση το κριτήριο ότι φτωχός στον κόσμο θεωρείται όποιος ζει με 1,25 δολάρια τη μέρα, το 2011 οι φτωχοί του πλανήτη ξεπερνούσαν τα 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Αν το κριτήριο αυξηθεί στα 2 δολάρια τη μέρα, τότε η φτώχεια έχει ρουφήξει στη δίνη της πάνω από το μισό πληθυσμό της Γης...

Ενδεικτικό των ρυθμών φτωχοποίησης του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ότι μόνο μέσα σε ένα εξάμηνο, την περίοδο Ιούνης - Δεκέμβρης 2010, στους ανθρώπους που βρέθηκαν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας προστέθηκαν άλλα 44 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

Τι σημαίνει φτώχεια καταγράφεται στις διεθνείς μελέτες: