Σελίδες

16 Απρ 2014

H εργατική τάξη δεν χρειάζεται την ελεημοσύνη σας!

Έκαναν πάλι την εμφάνισή τους οι "φιλεύσπλαχνες κυρίες", σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, που πλήρωναν στη Βαρβάκειο αγορά τα ψώνια της φτωχολογιάς...
Αλλά διαβάστε καλύτερα το ρεπορτάζ από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ...


Φυσικά το γεγονός  είχε την τιμητική του στα δελτία ειδήσεων των καναλιών.
Πρέπει ο λαός να συνηθίσει να αρκείται και να ευχαριστεί αναλόγως για τα ψίχουλα του...πλεονάσματος  που μοιράζει η κυβέρνηση ή τα ψίχουλα που μοιράζουν οι  εν λόγω "κυρίες". 

Η Χρυσή Αυγή και οι άνεργοι

Οι προτάσεις και οι πράξεις των χρυσαυγιτών για τους ανέργους, αποδεικνύουν τον ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος και των εκμεταλλευτών.
Ας δούμε, τι προτείνουν:
  • Ο υπόδικος «Καιάδας» έχει προτείνει στη Βουλή, οι άνεργοι που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ«να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους». Δηλαδή οι άνεργοι να απασχολούνται στο Δημόσιο για 14 ευρώ την μέρα.
  • Σε διάφορες πόλεις της χώρας, έχουν στήσει δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες» που παρέχουν φτηνούς εργάτες (με μεροκάματο 18 ευρώ) στα αφεντικά.
  • Ο Ηλίας Παναγιώταρος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής των ναζιστών προτείνει: «Θα απαιτήσουμε από το τραπεζικό σύστημα, και την κυβέρνηση με την εγγύηση της περιφέρειας, να δοθούν εξαιρετικά χαμηλότοκα δάνεια, να αναζωπυρώσουμε ταχύτατα την οικονομία ώστε και να ξαναδούμε το "Ζητούνται ΈΛΛΗΝΕΣ εργάτες"».

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έστρεψε τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ενάντια στους διαδηλωτές και στο λαό της Ανατολικής Ουκρανίας, προκαλώντας μια νέα αιματοχυσία.
Η σύγκρουση αυτή, που εκτυλίσσεται μετά την απροκάλυπτη επέμβαση των παραπάνω ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία και στο φόντο του σκληρού ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, δείχνει πως ο καπιταλισμός γεννά μόνο δεινά για τους λαούς.

Η υπεράσπιση των Χαλυβουργών είναι καθήκον όλων μας

(Κλίκ για μεγέθυνση)
Την ώρα που η συγκυβέρνηση δήλωνε ότι «βγαίνει στις αγορές», σε κάποια δικαστική αίθουσα στην Ευελπίδων, κάποιος εισαγγελέας και δικαστής διάβαζαν μια προαποφασισμένη καταδίκη του μεγάλου απεργιακού αγώνα των Χαλυβουργών. Καταδίκαζαν με στημένες κατηγορίες 24 Χαλυβουργούς γιατί τόλμησαν να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά, για να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοί τους που απολύθηκαν από τον Μάνεση. Ηταν μια καταδίκη που την είχαν αποφασίσει και γράψει προτού ακόμα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, που επιβεβαίωσε ότι αντεργατικά μέτρα, νόμος και τάξη, πάνε μαζί.
Την ώρα που η συγκυβέρνηση και η αντιπολίτευση προσπαθούσαν να κρύψουν τη συμφωνία τους με την πολιτική της ΕΕ και του ΣΕΒ πίσω από το σίριαλ Μπαλτάκου - Κασιδιάρη και τη «μεγάλη ανακάλυψη» για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με βουλευτές όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα, οι Χαλυβουργοί καταδικάζονταν με τη φασιστική λογική της «συλλογικής ευθύνης».