Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Σιγά το νέο...

Σαν βόμβα που «έσκασε» παρουσιάστηκε από τα αστικά ΜΜΕ η είδηση περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ στις τοπικές εκλογές, με τον Ν. Μαριά των ΑΝΕΛ να το «αναγγέλλει» και τον Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ να το «διαψεύδει» σε κεντρικό επίπεδο -με περισσή υποκρισία, όμως, ότι αυτή θα αποφασιστεί από τις «τοπικές κοινωνίες».
Τι μας λέει ο κ. Σκουρλέτης; Ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά «διαφωνεί», τοπικά μπορεί να προωθηθεί αυτή η συνεργασία. Από ποιους, θα ρωτήσει κάποιος; Προφανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να διατηρήσει το «αριστερό» προφίλ του, για να μπορεί να παραπλανά πιο αποτελεσματικά, «προβάλλει» τη θέση ότι «άλλο η κεντρική πολιτική, άλλο η τοπική κοινωνία», συσκοτίζοντας ότι οι τοπικές εκλογές αποτελούν μάχη με γενικευμένα πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς επίσης ότι η πολιτική που υλοποιούν οι δήμαρχοι και οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι έξω από την πολιτική και τα κόμματα. Σε αυτή τη βάση θέλει να κρύβει τις πλάτες που βάζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην αντιλαϊκή πολιτική. Άλλωστε και οι δημοτικές αρχές που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμβάλει στην προώθηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ -της αντιλαϊκής πολιτικής και στην Τοπική Διοίκηση.

Για τα 40 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο το 1973

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο ηρωικός ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 συνεχίζει να φλογίζει τις καρδιές όλων όσοι δεν βολεύονται με την αδικία, τη βαρβαρότητα που φέρνουν στο λαό και τη νεολαία η πολιτική και η εξουσία που υπηρετεί τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κόμματά τους.
Συμβολίζει το λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, αναδεικνύοντας και τις βαθύτερες αιτίες για την επιβολή της, με συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη του '73, η κατάληψη της Νομικής που προηγήθηκε, συνολικά η αντιδικτατορική πάλη κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, που είχαν επιβάλει μαζί η πλουτοκρατία και το ΝΑΤΟ, αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την αξία της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας και ενός ισχυρού ΚΚΕ, ως προϋποθέσεις που ενισχύουν την αντοχή, την αποτελεσματικότητα και την προοπτική των λαϊκών αγώνων.

Για ποια διεθνή εμπιστοσύνη μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται διεθνώς ως αξιόπιστη πολιτική δύναμη, με την οποία είναι αναγκαία η συζήτηση, καθώς βρίσκεται στα πρόθυρα εξουσίας. Ο διεθνής παράγων, ακόμη και οι πιστωτές, δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την εντιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτός δεν ευθύνεται για το άγος της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κρίση».
Τάδε έφη το χτεσινό κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ. Με άλλα λόγια «έξω μας αγαπάνε, αγαπήστε μας κι εσείς».
Τα ψευτοδιλήμματα στη διπολική κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δε λείπουν. Μέχρι πρόσφατα, έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα στις δυνάμεις του σκότος και τις δυνάμεις του φωτός. Τώρα έχουμε τους ντόπιους «καθυστερημένους και ανυπόληπτους» (ένας αρθρογράφος στην ΑΥΓΗ μάλιστα τους χαρακτήρισε «κατιμάδες») ενάντια στους «διεθνώς αναγνωρισμένους» κ.λπ.

Θ. Παφίλης: Δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι τα χρέη και τα ελλείμματα (VIDEO)Την επισήμανση ότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για τα χρέη και τα ελλείμματα έκανε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
«Τους καταλήστευαν οι κεφαλαιοκράτες όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα

Την αντικομμουνιστική υστερία ευρωβουλευτή του γερμανικού Die Linke καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την αντικομμουνιστική υστερία του ευρωβουλευτή Helmut Scholz, στελέχους του γερμανικού κόμματος Die Linke, μέλους του οπορτουνιστικού Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που διοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (12 και 13 Νοέμβρη 2013) εκδήλωση με τίτλο «Ταξίδεψα στη χώρα σας σαν φιλοξενούμενος - Γερμανοί αντίπαλοι του Χίτλερ θύματα του σταλινικού τρόμου: Οικογενειακές ιστορίες 1933-1956».
Σε δελτίο Τύπου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει: 
«Πρόκειται για άθλια επιχείρηση να παρουσιάσει Γερμανούς αντιναζιστές ως θύματα του σοβιετικού εργατικού κράτους, ακόμη πιο βρώμικη εκδοχή της επίσημης πολιτικής της ΕΕ, της εξίσωσης του φασισμού -ναζισμού με τον κομμουνισμό, στην προώθηση της "θεωρίας των άκρων".

Λιάνα Κανέλλη: Οι ατάκες και η χλευαστική αισθητική κρύβει την πολιτική συμφωνία των κομμάτων του ευρωμονόδρομου (VIDEO)Η πολιτική της ατάκας αλλά και η αισθητική του χλευασμού και της απαξίωσης, που γνώρισαν ημέρες δόξας στη Βουλή, κρύβουν την πολιτική συμφωνία των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».