Σελίδες

7 Ιουν 2011

ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ.


KKE - Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου για τις εκδηλώσεις λαϊκής αγανάκτησης.



Είναι ενθαρρυντικό στοιχείο να βρίσκεται λαός και νεολαία στο δρόμο διαδηλώνοντας τη συσσωρευμένη οργή του.
Μπορεί να διαμορφώσει ένα κλίμα πιο ουσιαστικής αγωνιστικής ανάτασης, αν μετεξελιχθεί σε πιο αποφασιστική συμμετοχή  στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα που παλεύει για να αποκρούσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και όχι να αλλάξουν τα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ή να γίνουν μικροδιορθώσεις στα μνημόνια των μονοπωλίων.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, για να αντιμετωπίσει ο λαός την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να βγάλει σωστά συμπεράσματα, να κατανοήσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, του χρέους, των κλιμακούμενων μνημονίων, να δει καθαρά ότι οι υπεύθυνοι είναι η πολιτική, τα κόμματα και η ΕΕ που υπηρετούν την κερδοφορία και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Νέα άσκηση συνεκπαίδευσης στην καταστολή πλήθους.



Από σήμερα μέχρι τις 9 Ιούνη στο Δροσάτο Κιλκίς.

Τεράστια ερωτηματικά προκαλεί η ολοένα και πιο συχνή άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, στην αντιμετώπιση «ταραχών» σε αστικές περιοχές, σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις στην κυρίαρχη πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό και σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών από την τελευταία ανάλογη άσκηση στο Κιλκίς, θα γίνει - σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού - συνεκπαίδευση ελληνικού και αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού για τη «διεξαγωγή επιχειρήσεων σε κατοικημένες περιοχές», από σήμερα 7/6 έως την Πέμπτη 9 του Ιούνη, στο Δροσάτο Κιλκίς.

Επιχείρηση κοροϊδίας του λαού...



«ΘΕΜΑ παρουσίασης και χειρισμού» η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σύμφωνα με δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής!
Αυτό πώς ακριβώς μεταφράζεται, δηλαδή; 
Οτι ζητούν απεγνωσμένα κάποιον τρόπο για να κοροϊδέψουν την κοινωνία με αποτελεσματικότητα; 
Γιατί άλλη εξήγηση δεν μπορούμε να δώσουμε.
Μάλλον, όμως, έχουν εξαντλήσει ...κάθε μέθοδο και δύσκολα θα βρουν κάτι καινούριο, πόσο, δε, μάλλον κάτι πειστικό. 
Δεν αμφιβάλλουμε ότι τα δελτία των 8.30 θα κάνουν ό,τι μπορούν, όμως έχουν και αυτά τα 
όριά τους.
Θεωρούμε αυτονόητο πως αποκλείεται να έχουν ως επικοινωνιακό στόχο να παρουσιάσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως θετικό, άρα μόνο στο «αναγκαίο» θα στοχεύσουν.

Λαθροχειρίας ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια...



Λαθροχειρίας συνέχεια από την προχτεσινή «Αυγή» και τους ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σχετικά 
με την πολιτική του ΚΚΕ. 
Αφορμή το ζήτημα «δραχμή ή ευρώ» και η απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνέντευξή της στον «Αντέννα», απομονώνοντας τη φράση «Η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή, στις παρούσες συνθήκες, είναι καταστροφική» από την υπόλοιπη απάντηση. 
Η «Αυγή» αναφέρει τα εξής: 

ΚΝΕ : Σήμερα οι συγκεντρώσεις ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.



  • Στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα 
  • και στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. 
  • Θα ακολουθήσουν συναυλίες. Συγκεντρώσεις και στην Πάτρα
  • Στην Αθήνα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Σε ξεσηκωμό, για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία, καλεί η ΚΝΕ. 
Καλεί επίσης κάθε νέο και νέα να δώσουν δυναμικό «παρών»σήμερα στις 7 το απόγευμα, στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.«Καμιά αναμονή. 

Τι δεν φαίνεται στις πλατείες.




Τα αστικά ΜΜΕ συνεχίζουν τη μεγάλη προβολή των συγκεντρώσεων στις πλατείες, προτρέποντας τους ανθρώπους του μόχθου να συνεχίσουν τη συγκεκριμένη δράση, προβάλλοντας επίμονα και σκόπιμα τα χαρακτηριστικά του ακομμάτιστου, του ακηδεμόνευτου, έξω από κόμματα, από συνδικαλιστικές ηγεσίες, ως το «νέο» που γεννιέται και που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα σε όφελος του λαού. Είναι όμως έτσι; Από την έναρξη αυτών των κινητοποιήσεων θέσαμε ένα ερώτημα. Ποιοι κρύβονται πίσω απ' αυτές τις διαδικασίες; Γιατί δεν εμφανίζονται οι «καθοδηγητές»; Είναι δυνατόν να αναπτύσσεται ένα τέτοιο κίνημα χωρίς την ύπαρξη στοιχειώδους οργάνωσης και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό συντονισμό;

Δύο Ελλάδες, δύο τάξεις, μία λύση...



Γράφει:  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Πρώτοι οι Ελληνες εφοπλιστές -
Διατηρούν τα σκήπτρα στην παγκόσμια ναυτιλία αλλά και στις παραγγελίες νέων πλοίων»,
πανηγύριζε η εφημερίδα «Τα Νέα» την περασμένη βδομάδα.
Η εφημερίδα προσθέτει μάλιστα ότι
«ιδιαίτερη αίσθηση στην παγκόσμια εφοπλιστική κοινότητα έχει κάνει το γεγονός ότι παρά τη διεθνή κρίση, οι Ελληνες πλοιοκτήτες προχώρησαν σε παραγγελίες - μαμούθ νεότευκτων πλοίων, αποσπώντας και στο "κομμάτι" αυτό την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά».

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Γιγαντοπανό του ΚΚΕ στο Κάστρο.



«Ξεσηκωμός να μην πτωχεύσει ο λαός». 
Το σύνθημα αυτό γραμμένο σε γιγαντοπανό ανάρτησε το περασμένο Σάββατο στο Κάστρο 
η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, προβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο την ανάγκη, το καθήκον της εργατικής τάξης και του λαού, να παλέψουν οργανωμένα, να ορθώσουν το ανάστημά τους στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - ΕΕ. 

Ο πραγματικός αντίπαλος...



Η επιμονή των ΜΜΕ και των διοργανωτών του «κινήματος της πλατείας» να προβάλλονται ως ακηδεμόνευτοι από κόμματα και συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν είναι τυχαία. 
Συγκαλύπτει τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, τμήματα του οποίου, έστω και μ' αυτή τη μορφή, εκφράζουν δυσαρέσκεια στην αντιλαϊκή πολιτική, αναζητώντας διέξοδο. 
Ενώ οι διοργανωτές θέτουν ζήτημα εναντίωσης στο μνημόνιο, μιλούν γενικά για πολιτικούς που το εφαρμόζουν, ενάντια στους οποίους γίνεται η κινητοποίηση, και που πρέπει να φύγουν. 
Ετσι θολά... Δε λένε ποια διέξοδο προτείνουν. 

Με αφορμή μια φωτογραφία και κάποια συνθήματα.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : 
Κόκκινος Ανεμος
Mε αφορμή  κάποια συνθήματα που ακούστηκαν χτες στην συγκέντρωση των αγανακτισμένων και τα οποία  ακούτε στα 3 βίντεο που  υπάρχουν στο τέλος της ανάρτησης, αναδημοσιεύω από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ την ομιλία του μέλους  του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ, Κώστα Παρασκευά,σε συγκέντρωση στην Καλλιθέα.