Σελίδες

13 Οκτ 2011

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΚΕ .



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
& ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Ο πόλεμος κατά των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού, που έγκαιρα το ΚΚΕ είχε προβλέψει και είχε προειδοποιήσει, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορύφωση. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγωνιστική και πολιτική συμπόρευση για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική που οδηγεί αυτόν και τα παιδιά του να ζουν για δεκαετίες στην πιο μαύρη δυστυχία των μισθών πείνας, της ανεργίας, της ανασφάλειας, χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα, προκειμένου να προστατευτούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων από τη δική τους κρίση και από την αναγκαστική γι’ αυτούς κρατική χρεοκοπία.

Καρατζαφέρης



Ο λαγός που αναπολεί την εποχή του Μανιαδάκη και του Γκοτζαμάνη...

Πίσω στο... «τιμημένο» 2004...



Ο κ. Βενιζέλος θέλει να μας γυρίσει στο 2004, το γνωστό και ως... «τιμημένο» λόγω του κυπέλλου της Εθνικής ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.
Από μια άποψη η επιλογή του χρόνου είναι η πλέον συνάδουσα με τα όσα βιώνουμε σήμερα.
Θυμίζουμε ότι το 2004 η Ελλάδα έζησε τη «Μεγάλη Ιδέα του Εθνους», όπως αποκαλούσαν τότε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι συναφείς... πατριωτικές δυνάμεις.
*
Ομως η εκκρεμότητα - μετά από τόσα χρόνια - παραμένει:

Στρατηγική επιλογή η χρεοκοπία του λαού.



Τα μέτρα που εφαρμόζονται σε συνεργασία με την τρόικα ήταν προαποφασισμένα, ομολόγησε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου
Από την κυνική ομολογία του πρωθυπουργού ότι οι ανατροπές που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία είναι επιλογή που πηγάζει από το πρόγραμμα και τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, σημαδεύτηκε η χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων καταλήχθηκε η απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών δημόσιας χρήσης.
Οπως είπε ο Γ. Παπανδρέου,«είναι πολύ εύκολο να λέει κανείς μηδενιστικά ότι "δεν υπάρχει πρόγραμμα". Δεν νομίζω ότι υπήρξε κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες, που να έχει δουλέψει με τόσο συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα, ανεξάρτητα αν ένα μέρος αυτών των στόχων είναι ή όχι μέρος του Μνημονίου. Το 90% των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθούμε, είναι στο πλαίσιο των δικών μας επιλογών και των δικών μας προτεραιοτήτων. Είναι αυτά που έχουμε πει και προεκλογικά».

Να στεκόμαστε σε κάθε φάση στο ύψος της ευθύνης μας, στο ύψος της δοξασμένης ιστορίας μας.



Μιλώντας στην εκδήλωση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Με τιμή και περηφάνια οργανώσαμε τη σημερινή εκδήλωση στην 70ή επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ, στα πέτρινα χρόνια της γερμανοϊταλικής κατοχής, σήμερα, που συμπίπτει με την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας. Υποκλινόμαστε σε όλους και όλες που έδωσαν τη ζωή τους, αγωνίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο κατά των εισβολέων κατακτητών. Στα πεδία των πολεμικών μαχών, στον ανεφοδιασμό και τη στήριξη των ανταρτών, στα βουνά και στις θάλασσες, στον αέρα, στην παρανομία. Εκείνους και εκείνες που διώχθηκαν, έζησαν χρόνια στις φυλακές και στις εξορίες - ενώ πολλοί εκτελέστηκαν - όμως έμειναν αλύγιστοι.

Είχαν προσχεδιάσει τη βάρβαρη πολιτική...



ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ο «Λεφτά υπάρχουν», ο «Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα» ή αλλιώς Γιώργος Παπανδρέου, λέει πού και πού και καμία αλήθεια!
Το γιατί του συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζουμε και δεν αναμένουμε ότι θα κυριαρχήσει ποτέ ούτε στον ίδιο, ούτε στο κόμμα του. 
Παρ' όλα αυτά ...καταγράφεται.
Ετσι, λοιπόν, στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε πως «το 90% των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθούμε είναι στο πλαίσιο των δικών μας επιλογών και των δικών μας προτεραιοτήτων. Είναι αυτά που έχουμε πει και προεκλογικά».

Επικίνδυνες αυταπάτες.



Χτες, από δυνάμεις του οπορτουνισμού, εμφανίστηκε μια πρωτοβουλία «για τη σωτηρία της χώρας και του λαού» από το μνημόνιο, την τρόικα, για την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας κ.λπ. και όλ' αυτά θα τα κάνει μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία. 
Αυτό το τελευταίο, η κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία, θυμίζει το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ τις 10ετίες του '70 και του '80 «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία» και έχει τη σημασία του που το θυμίζουμε. Η πιο πάνω αντίληψη, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι παραλλαγή της άποψης των οπορτουνιστών, όλων των αποχρώσεων, ότι η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή της τρόικας γι' αυτό μιλούν για επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, ότι η κυβέρνηση είναι υποτελής στην τρόικα κ.λπ. 
Δε θα πούμε εδώ πως οι οπορτουνιστές σχετικά μ' αυτό εγκαταλείπουν τον κοσμοπολιτισμό των αστών που υποστήριζαν, όντας υπέρμαχοι της συμμετοχής στην ΕΕ, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τα ανοιχτά σύνορα κ.λπ., ενώ τώρα ανακαλύπτουν το έθνος - κράτος, την πατρίδα και την εθνική κυριαρχία.

Εκροές - εισροές: 5-1!



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, μέσα στο α' εξάμηνο του 2011 η εισροή ξένων κεφαλαίων για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν 177 εκατ. ευρώ.
Το ίδιο διάστημα οι Ελληνες κεφαλαιοκράτες εμφανίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας να έχουν επενδύσει σε διάφορα σημεία του πλανήτη 882 εκατ. ευρώ!
*
Σημείωση:
Αθροιστικά οι εκροές κεφαλαίων από την Ελλάδα τα έτη 2009, 2010, α' εξάμηνο 2011,
ξεπερνούν τα 4,2 δισ. ευρώ!
*
α) Τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα που αποτυπώνουν τις εισροές και εκροές κεφαλαίων από τη χώρα:

Μία η πραγματικότητα, δύο οι δρόμοι ...



Την ώρα της μεγάλης παραζάλης έχει αξία να κρατάς σημειώσεις γι' αυτά που λένε όσοι είναι υποχρεωμένοι ανά ώρα να βρίσκουν και νέα επιχειρήματα για να υπερασπίσουν το σύστημα. Προχτές το βράδυ η κρατική τηλεόραση επιστράτευσε τον σκηνοθέτη Π. Βούλγαρη, που έκπληκτος δήλωνε πως δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει, αφού - όπως είπε - τα πράγματα είναι διαφορετικά στο δελτίο των 6, των 8 και των 10. Αντε τώρα με τόσο ραγδαία μεταβολή να κάνει νέα ταινία για την προώθηση της «εθνικής ομοψυχίας».
Η πραγματικότητα δεν αλλάζει από δελτίο σε δελτίο. Οι εξελίξεις όμως είναι πράγματι καταιγιστικές. Γεγονός που αναγκάζει τους απολογητές του συστήματος να παριστάνουν τους έκπληκτους, για να θολώσουν τη θέση τους απέναντι στις εξελίξεις.
Χτες η «Ελευθεροτυπία» έκλαιγε γιατί δήθεν η σημερινή ΕΕ δεν έχει σχέση με αυτήν που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της. Ξέρει η εφημερίδα ότι η ΕΕ δεν είναι παρά συνέχεια της Ενωσης Χάλυβα που έγινε μετά ΕΟΚ και ύστερα ΕΕ, δηλαδή μια ιμπεριαλιστική ένωση στην εξέλιξή της.