Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Η σύζυγος Πάγκαλου απαιτεί αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ!!!Αγωγή κατά μιας κατοίκου της Κερατέας κατέθεσε η σύζυγος του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, κ. Χριστίνα Χριστοφάκη, για όσα είπε η κάτοικος σε πρόσφατη εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, ζητώντας μάλιστα από την ενάγουσα το ποσό των 300.000 ευρώ και την κράτησή της για 12 μήνες! 

Όπως προκύπτει από την αγωγή που υπέβαλλε η κ. Χριστοφάκη κατά της Ελευθερίας Ψυχογιού, η πρώτη θεωρεί απαξιωτικό να την αποκαλούν με το επώνυμο του συζύγου της, αφού τονίζει ότι αναφέρθηκε σκόπιμα στην ίδια με το επώνυμο του συζύγου της (Παγκάλου) με σκοπό να την απαξιώσει!

Τα ακριβή λόγια της Ελευθερίας Ψυχογιού στην εκπομπή ήταν τα εξής:

Παρέμβαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων


ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Κερατέα. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χωρίς τελειωμό άγρια αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν το λαό στην πτώχευση. Η προώθηση του αντιλαϊκού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική είναι μέρος αυτής της πολιτικής.

Η αθλιότητα των σεναρίων...Το εν εξελίξει έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού γίνεται στο όνομα της... σωτηρίας του. Μία «σωτηρία», η οποία παίρνει τη μορφή της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» και της αντιμετώπισης των «διαρθρωτικών αδυναμιών» που συσσωρεύτηκαν στο παρελθόν. 
Στο όνομα του χρέους, των ελλειμμάτων και της ανταγωνιστικότητας λοιπόν η θυσία...
Για να επιτύχουν τους στόχους τους επιστρατεύουν - τι άλλο; - την τρομοκρατία.
Ετσι, εμφανίζουν πίνακα για το χρέος με τρία σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, αν δεν υπάρξει «προσαρμογή» των δημοσιονομικών και ...«αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας, το κρατικό χρέος, από 153% του ΑΕΠ το 2011, θα εκτιναχθεί στο 220% του ΑΕΠ το 2024.

«Βδομάδα παθών» και «ανάσταση».


Η χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε με ξεκάθαρο τρόπο ότι η σταύρωση του λαού θα είναι επώδυνη και βασανιστική και η βδομάδα των παθών θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια. 
Ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια για αυταπάτες. 
Ο πόλεμος κατά του λαού θα είναι ολομέτωπος, δίχως όρια και ημερομηνία λήξης. Πίσω από το φτηνό ιδεολογικό περιτύλιγμα και τους φαιδρούς όρους περί «οδικού χάρτη» και «εθνικού σχεδίου», προβάλλει καθαρά μια ανελέητη επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων για χάρη της διάσωσης και ενίσχυσης της πλουτοκρατίας. 
Οι αριθμητικοί στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δηλαδή τα επιπλέον 26 δισ. από τα νέα μέτρα και τα 50 δισ. από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μπορεί να είναι ενδεικτικοί της επερχόμενης λεηλασίας, αλλά δε δείχνουν το βάθος και την «ποιότητα» των αντιλαϊκών ανατροπών.

Ξεφτίλα δίχως όρια...Το ρεσιτάλ της ξεφτίλας των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, στο διαρκή αγώνα που κάνουν για να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική και το μονόδρομο της πλουτοκρατίας, δεν έχει όρια. 
Τελευταίο δείγμα γραφής η χτεσινή δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ που στην πραγματικότητα αποδέχθηκε πλήρως την ουσία των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να προσαρμόσει τις ανάγκες και τους αγώνες των εργαζομένων σε αυτό το πλαίσιο! «Ο "στενός κορσές" του μνημονίου αποδεικνύεται όχι μόνο άδικος αλλά και αναποτελεσματικός. Μόνον αν ο δημοσιονομικός εξορθολογισμός συνδυαστεί με πολιτικές που θα καταστήσουν το δημόσιο χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο υπάρχει ελπίδα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Γ. Παναγόπουλου,

Μιλάμε για απίστευτη παράνοια.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ και τίποτε διαφορετικό από τις εξαγγελίες Παπανδρέου, τη γνωστή δηλαδή «έκθεση ιδεών» περί εκσυχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας, της παραγωγικής βάσης και όλα τα σχετικά...
Το μόνο που μοιάζει τρομακτικό είναι το ενδεχόμενο, είτε ο πρωθυπουργός, είτε κάποιοι από την κυβέρνηση να... τα πιστεύουν κιόλας αυτά που μας αραδιάζουν. 
Σε αυτή την περίπτωση έχουμε μπλέξει πιο άσχημα από όσο νομίζαμε.
Φαντάζεστε το ενδεχόμενο να προωθούν μια πολιτική όπως αυτή, που καταλύει κατακτήσεις, δημιουργεί φτώχεια, ανεργία, ακρίβεια, εργασιακό μεσαίωνα και αυτοί να νομίζουν πράγματι ότι «αναμορφώνουν» τη χώρα; 

Χωρίς μάσκες...Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέες μειώσεις μισθών, νέα χτυπήματα στο Ασφαλιστικό, εξουθένωση των ανέργων, πρόσθετη φορολογία, άρα πιο μαζική εξαθλίωση. Την ώρα που η κυβέρνηση έβαζε στο φουλ τις μηχανές για να ιδιωτικοποιήσει ό,τι απέμεινε σε κρατική ιδιοκτησία, τα κανάλια εξηγούσαν ποια είναι η αγωνία του «κόσμου»: να παρουσιάσει η κυβέρνηση ένα αξιόπιστο πρόγραμμα! Στο Mega, μάλιστα, εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση τελικά δεν τόλμησε το βήμα των αποκρατικοποιήσεων και έτσι δυσαρέστησε τον «κόσμο». Κατανοητός ο «κόσμος» στον οποίο αναφέρονται. Κατανοητός και ο ρόλος τους.
Κλάμα πολύ πέφτει και για την αναδιάρθρωση του χρέους. Να μην τσιμπήσει ο λαός. Κάποιοι καπιταλιστές θα χάσουν. Και λοιπόν; Ο λαός χάνει κάθε μέρα που περνάει. Και θα συνεχίσει να χάνει περισσότερα όσο οι καπιταλιστές είναι στην εξουσία.

Ο μπλοφατζής...Μετά το χυδαίο υβρεολόγιο της «Αυγής» κατά του ΚΚΕ, στο χτεσινό της φύλλο ο Θ. Καρτερός ανέλαβε, σε άλλο ύφος αυτή τη φορά, να απαντήσει στο ΚΚΕ και να μοιρολογήσει για τη «διάσπαση της αριστεράς» χρεώνοντάς του ότι έτσι «σπέρνει απογοήτευση και καθηλώνει συνειδήσεις». 
Ο αρθρογράφος παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τους λόγους που η λεγόμενη «συνεργασία της αριστεράς» δεν είναι δυνατή. Σχολιάζει μάλιστα τις αναφορές της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το 1989 και το 1974 χωρίς όμως να απαντά επί της ουσίας. 
Αφού όμως αρνείται να μιλήσει γι' αυτές τις εμπειρίες του παρελθόντος, επικαλούμενος το παρόν, ας μας απαντήσει ο αρθρογράφος: 

«Κώστας Βάρναλης, φως που πάντα καίει»Με αφορμή τη σημαντική πρωτοβουλία του ΚΚΕ, το Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο που άνοιξε σήμερα τις εργασίες του και συνεχίζεται αύριο στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με θέμα«Κώστας Βάρναλης, φως που πάντα καίει», ας πάρουμε μια γεύση από τη γραφή και το πνεύμα του μεγάλου Δασκάλου.
Το χρονογράφημα όπου ο Κ. Βάρναλης αποδίδει τις συνθήκες της δικής του εποχής (καθώς και η Σημείωση στο τέλος του χρονογραφήματος), παρατίθεται όπως περιέχεται στην εβδομαδιαία έκδοση των πολιτικών προσφύγων στη ΓΛΔ, «Το Δελτίο μας», της 17ης Σεπτ. 1954, αρ. φυλ. 132 και, όπως και πολλά άλλα, είναι στη διάθεση των αναγνωστών σε ηλεκτρονική μορφή, στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»:
***
«Μπάτε σκύλοι αλέστε...

Μνημόνιο πέμπτο... και έπεται συνέχεια...

Ένας «Οδικός Χάρτης» της καταστροφής, της πτώχευσης και της υποδούλωσης 
Εν όσο τους ανεχόμαστε, εν όσο δεν τους ανατρέπουμε, το ένα μνημόνιο θα διαδέχεται το άλλο και το επόμενο θα αφαιρεί όλα όσα υπόσχονταν να διατηρήσει το προηγούμενο με αντάλλαγμα την αποδοχή. 

Ο ένας μονόδρομος θα διαδέχεται τον άλλο χωρίς τέλος, όπως χωρίς τέλος θα είναι η λιτότητα και η αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. 
Στο βάθος πτώχευση, καταστροφή, πόλεμος… 

Η ελεγχόμενη πτώχευση του κεφαλαίου προχωράει κανονικά μέσα από την ανεξέλεγκτη πτώχευση των λαών. Το μέτρο το δίνει το μνημόνιο. Για κάθε 10 που χάνει ο λαός το κεφάλαιο θα κερδίζει 9 και θα χάνει ένα! 

Για τη λεγόμενη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας...


Επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών 
«Για τη λεγόμενη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση» 
κατέθεσε χτες σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα
Στην Επερώτηση υπογραμμίζεται:
«Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, γενικότερα στη λαϊκή οικογένεια. Πρόκειται για μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στο βιοτικό επίπεδο, στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. H κυβέρνηση, αξιοποιώντας το δημοσιονομικό εκτροχιασμό, επιδιώκει αφενός να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων και αφετέρου να οδηγήσει στην απαξίωση της εργατικής δύναμης στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις στρατηγικές επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων.

ΚΕΡΑΤΕΑ ΩΡΑ... ΜΗΔΕΝ???

Αποσπάσματα από την ραδιοφωνική εκπομπή της "Ελληνοφρένειας" που αναφέρονται κύρια στα πρόσφατα γεγονότα στην Κερατέα.