Σελίδες

2 Φεβ 2019

Μ' ένα σφηνάκι πετρέλαιο... ξεχνιέσαι

«Διεξάγουμε συνομιλίες τώρα με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες... Θα ήταν διαφορετικά αν μπορούσαμε να τις έχουμε να παράγουν το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα». Η δήλωση ανήκει στον Τζον Μπόλτον, σύμβουλο Ασφαλείας των ΗΠΑ, στην απόπειρά του να εξηγήσει και να αποκαλύψει την πρεμούρα για την πραξικοπηματική πολιτική αλλαγή στη Βενεζουέλα, που έχει κατά το γενικώς αποδεκτό (CIA world factbook) τα μεγαλύτερα διαπιστωμένα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο! 
Η ωμή παραδοχή ότι για τον μαύρο χρυσό «όλα μπορούν να τελειώσουν όπως πρέπει» συνοδεύτηκε κι από μπόλικη φιλανθρωπία. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Πομπέο έδωσε 20.000.000 δολάρια στον Γκουαϊδό ως πραξικοπηματικό χαρτζιλίκι και το βάφτισε φιλανθρωπική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: Συνοψίζοντας μια αντιλαϊκή πορεία εξαπάτησης του λαού

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε από την αστική τάξη το χρίσμα της διακυβέρνησης. 
Σήμερα, τα όσα μεσολάβησαν είναι παραπάνω από αρκετά ώστε ο λαός να κάνει το δικό του «ταμείο», να βγάλει συμπεράσματα πολύτιμα στον αγώνα του για να διεκδικήσει όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια και - πολύ περισσότερο - την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών.
Στις ίδιες ράγες...
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθε για να ολοκληρώσει τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του κεφαλαίου, «να πετύχει εκεί που οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν» σε ό,τι αφορά τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει συχνά - πυκνά ο πρωθυπουργός. Δε χρειάστηκε εξάλλου να περάσουν τέσσερα χρόνια, αφού πολύ γρήγορα αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική που να ικανοποιεί ταυτόχρονα και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις λαϊκές ανάγκες.