Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Με την κουκούλα της «άμεσης δημοκρατίας»

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μίλησε ανοιχτά για το βρώμικο ρόλο που παίζουν ενάντια στο οργανωμένο κίνημα και τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών συνειδήσεων οι καθοδηγητές της «πλατείας», στους οποίους ανατέθηκε να δώσουν «ιδεολογία» στο «κίνημα των αγανακτισμένων», όπως παρουσιάστηκε από τα αστικά κόμματα και τα ΜΜΕ. Το «έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα» και το «άμεση δημοκρατία», που δουλεύτηκε τις μέρες των μαζικών κινητοποιήσεων και εκθειάστηκε όσο τίποτε άλλο από την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, έχει για παρονομαστή τη βολική για το σύστημα αντίληψη ότι «όλοι ίδιοι είναι». Αρα, λένε, τίποτα δεν έχει να περιμένει κανείς από κόμματα όπως το ΚΚΕ, που έχει στρατηγική εναντίωσης στον καπιταλισμό και πολεμάει το αστικό σύστημα και τα κόμματά του. Το ΚΚΕ και το οργανωμένο ταξικό κίνημα ήταν και παραμένει ο στόχος των καθοδηγητών της «πλατείας», οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στο ρόλο τους, ακόμα και τώρα που η δυναμική του οργανωμένου λαϊκού κινήματος τους ξέβρασε στην μπάντα, αναγκάζοντάς τους να παρουσιάζουν σαν αποφάσεις της «γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος» τα κείμενα που συμφωνούν μεταξύ τους μια χούφτα γκρουπούσκουλα, με την κουκούλα της «άμεσης δημοκρατίας».

Το χρέος και η «Αυγή»

Προσπαθώντας να απαντήσει στο ερώτημα «ποιος φοβάται το "κούρεμα"», η χτεσινή «Αυγή» μάς προτρέπει: «Να μην φοβόμαστε το "κούρεμα" και να μην θεωρούμε ότι όσο πιο μεγάλο τόσο χειρότερα για εμάς. Το "κούρεμα" έπρεπε να έχει γίνει πριν από δύο χρόνια. Τι θα σημάνει τώρα πια για την καθημερινότητα του πολίτη, δεν εξαρτάται από το ποσοστό που θα ανακοινωθεί».
Το άρθρο του καθηγητή Γ. Βαρουφάκη, που είναι και ο συντάκτης του κειμένου, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη, προβάλλει συνταγές αστικής διαχείρισης.

Με το μυαλό στην επόμενη μέρα

«Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ (...) προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο. Θολώνουν συνειδητά το πολιτικό τοπίο σε μια χώρα που αυτή τη στιγμή πάνω απ' όλα έχει ανάγκη τον Ορθό Λόγο»,έγραφε χτες στο «Βήμα» (ηλεκτρονική έκδοση) μια συνεργάτης του συγκροτήματος.
Ποιος είναι ο «ορθός λόγος» που κατά την αστική προπαγάνδα έχει ανάγκη η χώρα;
Οτι πρέπει οι εργαζόμενοι να βάλουν πλάτη για το ξεπέρασμα της κρίσης γιατί η χώρα πτωχεύει... Ποια είναι η χώρα που πτωχεύει; Οι μέτοχοι, οι επενδυτές τίτλων και ακινήτων, λένε τα σχετικά άρθρα σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
Αυτό δεν είναι «ορθός λόγος». Είναι ωμή στρέβλωση της πραγματικότητας. Γιατί οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πτωχεύσει. Γιατί τα συμφέροντα των καπιταλιστών είναι διαμετρικά αντίθετα με αυτά των εργατών.