Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Οταν αναποδογυρίζεται η Ιστορία...

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,3 κάθε Κυριακή, από τις αρχές του χρόνου, μεταδίδει την εκπομπή με τίτλο «Από τον πόλεμο του '40 ως τη χούντα του '67». Την εκπομπή παρουσιάζει ο γνωστός για την... αντικειμενικότητά του Αρης Πορτοσάλτε, ο οποίος, όπως και ο ΣΚΑΪ, «αγανακτεί» με κάθε κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για το περιεχόμενο των ιστορικών γεγονότων από το συγκεκριμένο κύκλο εκπομπών, επιφυλασσόμαστε για μια ολοκληρωμένη απάντηση στο προσεχές διάστημα. Προς το παρόν, θα ασχοληθούμε με ορισμένα μόνο σημεία της πιο πρόσφατης εκπομπής (της 30ής Μάρτη), όπου και σε αυτήν ήταν προσκεκλημένοι καθηγητές Πανεπιστημίου που διεξήγαγαν τη σχετική συζήτηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Στήνει «παγίδες» στους εργαζόμενους...

«Η αντίληψη που επικρατεί στην πλειοψηφία της κοινωνίας είναι ότι (...) η κυβέρνηση της Αριστεράς, καθώς θα έχει αναλάβει την κρατική εξουσία θα σταματήσει τον κατήφορο και θα ψηφίσει νόμους υπέρ των συμφερόντων των πολλών. Γνωρίζουμε όμως ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι (...) Η ανάληψη της κυβέρνησης δεν ισοδυναμεί με τον άμεσο έλεγχο όλων των μηχανισμών του κράτους» (Γ. Μηλιός, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» 31/3/2014).
Η παραδοχή αυτή, που καταγράφεται και σε δηλώσεις και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σηματοδοτεί παρά την προσπάθεια προσαρμογής του λόγου τους στα δεδομένα που διαμορφώνει η κατάσταση και οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και κυρίως η προοπτική της ανάκαμψης. 

Ποιος «ανακατεύει τη σούπα» της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος;

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Η αποκάλυψη επαφών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) με στελέχη του αστικού πολιτικού κόσμου παίρνει τα τελευταία 24ωρα μορφή χιονοστιβάδας. 
Η δημοσιοποίηση τέτοιων πληροφοριών δεν γίνεται τυχαία. Αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα επιτάχυνσης των διεργασιών ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού συστήματος. 
Ταυτόχρονα, δείχνει πώς λειτουργεί, πως θρέφει στους κόλπους του το φασισμό και ναζισμό, πως η καθ' όλα συστημική οργάνωση ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του αστικού κράτους. Εξυπηρετεί δε το σύστημα κι από τη σκοπιά της τεχνητής πόλωσης, του αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα που έχουν σχέση με την καπιταλιστική κρίση και τον ευρωμονόδρομο. 
Τι βρίσκεται πίσω από αυτές τις εξελίξεις δεν είναι ακόμα φανερό. Σίγουρα όμως οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί δεν είναι ουσιαστικές.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις νέες απειλές της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα εναντίον του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή του για τις νέες απειλές της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα εναντίον του ΠΑΜΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Οι νέες απειλές των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ενάντια στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αποτελούν επιβεβαίωση για το ποιοι ευθύνονται για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Το μένος της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ΠΑΜΕ αποτελεί απόδειξη ότι οι ναζιστές είναι τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, αφού αυτοί είναι που εδώ και χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο Πέραμα και αλλού. Μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι, με εκτελεστικό όργανο τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, θέλουν να μετατρέψουν το Πέραμα και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε εργασιακό «Νταχάου».