Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Το παιχνίδι παίζεται ...Νιώθω να χάνω ό,τι πιστεύω
ο φόβος πάει να τα σβήσει
μα μέσα απ'όλα κάτι κλέβω
κάτι αποφάσισε να ζήσει

Ο Μπελογιάννης ζει...!Ενα τραγούδι για τον μεγάλο Ελληνα Κομμουνιστή, Νίκο Μπελογιάννη
που γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1915 στην Αμαλιάδα.

Η αντιμνημονιακή ενσωμάτωση ...«Κατά το ΚΚΕ, μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση το μόνο που θα έκανε θα ήταν να δώσει στο αστικό μπλοκ τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί. Ενώ τώρα είναι απασχολημένοι με τη διακυβέρνηση και δεν μας ενοχλούν, ε; Ευτυχώς που τα διευκρινίζουμε αυτά τα πράγματα, σύντροφοι, γιατί έχει λιώσει από την αγωνία ο Καρατζαφέρης, που έλεγε προχθές: "Είναι αυτοκτονία να πούμε στον λαό να πάει σε εκλογές. Θα πάει χαμένη όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα. Αν νομίζετε ότι είναι πιο εύκολο να περάσουν οι αλλαγές με την αριστερά καταγεγραμμένη στο 40% αντί για το 15% που είναι σήμερα, τότε κάποιοι πρέπει να ξαναδούν τους σχεδιασμούς τους..."». Δε μας εκπλήσσει που η χτεσινή «Αυγή» (δικό της είναι το σχόλιο) επιλέγει να απαντήσει στο ΚΚΕ με την άποψη του ΛΑ.Ο.Σ. 
Αλλωστε, ο καιροσκοπισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιος και τόσος, που μπορεί και να χρησιμοποιεί επιχειρήματα ενός αντικομμουνιστικού χώρου για να απαντήσει στο ΚΚΕ. Και αυτό για να μην απαντήσει επί της ουσίας στο γεγονός ότι η πρότασή του για αντιμνημονιακό μέτωπο και αντιμνημονιακή κυβέρνηση δεν είναι τίποτα διαφορετικό από έναν ακόμη μοχλό χειραγώγησης και ενσωμάτωσης των εργαζομένων στο σύστημα. 

«Η νίκη είναι δική μας»«Η νίκη είναι δική μας». 
Αυτό φώναξαν όλοι μαζί απεργοί χαλυβουργοί και τραγουδιστές με μια φωνή, στη χτεσινή μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε το σωματείο στην πύλη του εργοστασίου.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Τάνια Κικίδη και τα «Κίτρινα Ποδήλατα» ένωσαν χτες το απόγευμα τις φωνές τους με τον αγώνα των απεργών, των γυναικών και των παιδιών τους. 
Ηχησε ακόμη πιο δυνατά η φράση «είμαστε όλοι χαλυβουργοί», που ανέφερε χαιρετίζοντας και ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου. 

Χρονοδιάγραμμα νέων ανατροπών στο Ασφαλιστικό .


Δεδομένες οι επόμενες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, με επί της ουσίας συμφωνία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Το έδαφος για νέες, γενικευμένες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση και στις εργασιακές σχέσεις στρώνει η κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας. Πίσω από τη συμπαιγνία που στήθηκε χτες στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τις δήθεν «διαφωνίες» των υπουργών της ΝΔ για την τρίτη κατά σειρά περικοπή των επικουρικών συντάξεων, τα στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης έβαλαν τις βάσεις για επιτάχυνση της εφαρμογής των προαποφασισμένων αντιασφαλιστικών αναδιαρθρώσεων.
Τη σφαγή των επικουρικών συντάξεων έχουν συνυπογράψει και τα τρία κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., αφού αποτελεί στρατηγική επιλογή τους στα πλαίσια της ενιαίας αντιασφαλιστικής πολιτικής τους. Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως ξεκαθάρισε χτες ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, θα είναι έτοιμο μέχρι τις 15 Γενάρη και ανεξάρτητα από το χρόνο ψήφισής του στη Βουλή, η περικοπή των συντάξεων θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2012.

ΑντιΚΚΕ ψέματα... από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.Θράσος, ψέμα και αντικομμουνισμός πάνε μαζί για όσους έχουν δώσει διαπιστευτήρια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. 
Και βέβαια, αυτά τα διαπιστευτήρια πάνε χέρι χέρι με τον αντικομμουνισμό. 
Αυτό απέδειξε για άλλη μια φορά χτες η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων και των υπαλλήλων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, που παρέχει επικούρηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Την ίδια ώρα χτες που το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίαζε για να αποφασίσει το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έστηνε φιέστα για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα αναλογιστικής μελέτης, η οποία κατέληγε στο ίδιο ακριβώς: Οτι για να σωθεί το Ταμείο, πρέπει να μειωθούν δραστικά οι επικουρικές, αλλά και οι δαπάνες Υγείας κατά 25%! 
Αν και, όχι διορισμένη, αλλά εκλεγμένη από τους ασφαλισμένους υποτίθεται για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, δεν είναι πρώτη φορά που αυτή η διοίκηση λειτουργεί ως "λαγός" της κυβερνητικής πολιτικής. 

Το χαράτσι για τα ακίνητα.Μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται η δράση των Συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών, των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά και στον αισχρό εκβιασμό «ή πληρώνεις ή δεν έχεις ρεύμα». Ηδη, έχει σταλεί μεγάλος όγκος από τέτοιους λογαριασμούς στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν ή δε θέλουν να πληρώσουν για να μη στερηθούν από βασικές τους ανάγκες, ανάγκες που αν δεν τις καλύψουν θα δυσκολέψουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. 
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται «στο πόδι» και τα σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές, ώστε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που οργανώνεται, σχεδιάζεται και υλοποιείται με συγκεκριμένες δράσεις, να μην πληρώνει ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, η λαϊκή οικογένεια το χαράτσι και να το ακυρώσουν στην πράξη. Ηδη, η κυβέρνηση κάνει στάση πληρωμών. 

Για το «φερετζέ» του σάπιου συστήματοςΣε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των βουλευτών η ΔΗΜΑΡ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από άμεσα μέτρα που θα συμβάλουν στο να επανακτήσει το κύρος του. Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει: Τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας των κομμάτων, την πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, με ταυτόχρονη σημαντική μείωση της κρατικής οικονομικής επιχορήγησής τους».
Η ΔΗΜΑΡ γνωρίζει ότι τα μέτρα που εισηγείται να ληφθούν δεν είναι παρά ο «φερετζές» για την κάλυψη του αποκρουστικού προσώπου του αστικού πολιτικού συστήματος και της εξουσίας που αυτό εκπροσωπεί. 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ...Φαγοπότι των πολυεθνικών και στάχτη στα μάτια του λαού
Δεδομένη στον καπιταλισμό η σύμφυση των πολυεθνικών με τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις
Η προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου, σχετικά με τις μίζες που έδινε σε Ελληνες πολιτικούς η γερμανική εταιρείαFerrostaal, προκειμένου να εξασφαλίσει παραγγελίες υποβρυχίων, καταδείχνει την γενικευμένη σήψη του εκμεταλλευτικού συστήματος, τη σύμφυση του κεφαλαίου με τα κόμματά του και την υποκρισία του αστικού πολιτικού προσωπικού, που αποδίδει την κρίση στη διαφθορά και προπαγανδίζει τη θεσμική «εξυγίανση» του καπιταλισμού.
Η γερμανική εταιρεία είχε εμπλακεί στη σκανδαλώδη υπόθεση της παραγγελίας από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό των υποβρυχίων Τ-214 και της ανακατασκευής των παλαιότερων Τ-209. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου, μεταξύ 2000 - 2007, δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες, ενώ ο γερμανικός όμιλος «HDW Ferrostaal» μπήκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 2002.

Οι καπιταλιστές πρέπει να πληρώσουν...Προχτές, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενός από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Παπαδήμο, να αντισταθεί στην τρόικα για το θέμα των συντάξεων! Τον είχαν προλάβει, όμως, οι ΠΑΣΟΚοι υπουργοί της κυβέρνησης που συγκροτούν αντιμνημονιακό μέτωπο. Το παιχνίδι χάθηκε εντελώς, όταν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε αντιμνημονιακό, τόσο αντιμνημονιακό που αποφάσισε σφαγή των συντάξεων, αλλά με κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου τον επόμενο μήνα!
Το δούλεμα πάει σύννεφο. Ηδη, στα κανάλια ανακάλυψαν πως δεν αρκεί που η κυβέρνηση είναι «έκτακτης ανάγκης». Πρέπει να υπάρξει - είπαν - κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» για να μπορέσει να πάρει τέτοια μέτρα.
***
Εξω στο δρόμο ο κόσμος βράζει. Ο,τι πατέντα κι αν κάνουν τα νοικοκυριά δε βγαίνει ο λογαριασμός. Καταθέτουν πινακίδες αυτοκινήτων, για να γλιτώσουν τα 260 ευρώ των τελών κυκλοφορίας, δεν πληρώνουν το χαράτσι που έρχεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά πάλι δε φτάνουν τα λεφτά. Δεν πάνε να πληρώσουν το χαράτσι της εφορίας, αλλά ούτε έτσι βγαίνει λογαριασμός.

«Απ' τη θάλασσα έφτασα ως εδώ, με φορτίο από κλέφτες... »Η κλοπή των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων δεν αποτελεί ελληνική ευρεσιτεχνία.
«Εκλεψαν το ταμείο των συντάξεων για να βοηθήσουν τους πλούσιους τραπεζίτες φίλους τους»,
έγραφε η «Irish Daily Mirror» την επομένη της ανακοίνωσης της ιρλανδικής κυβέρνησης για την προσφυγή της χώρας στο «μηχανισμό» ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ...
*
Και από τα δικά μας, τι να πρωτοθυμηθούμε;
Ηταν μόλις λίγους μήνες μετά το μνημειώδες εκείνο «δεν υπάρχει σάλιο» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, όταν το Υπουργικό Συμβούλιο των Παπανδρέου - Λοβέρδου, τον Δεκέμβρη του 2010,
ανακοίνωσε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μεγαλοεπιχειρηματιών στα Ταμεία κατά 25%...

«Ξεράδια»!«Δεν ξέρουμε πόσο θα διαμορφωθεί το έλλειμμα για το 2011»!
Αυτή είναι η δήλωση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομίας, του Φ. Σαχινίδη.
Αλλά, αν δεν κάνουμε λάθος, όλα αυτά τα αβίωτα που βιώνει ο ελληνικός λαός,
τα υφίσταται - υποτίθεται - για το έλλειμμα. Για την «τιθάσευση» του ελλείμματος. Για το «νοικοκύρεμα» του ελλείμματος. Για τη «μείωση» του ελλείμματος...
*
Και να 'σου, αυτοί που προΐστανται της διαδικασίας αφαίμαξης του ελληνικού λαού, έρχονται τώρα
- με εκείνο το ατσαλάκωτο ύφος του «τεχνοκράτη» που έχει πάντα δίκιο -
και μετά από δύο χρόνια μέτρων, κι άλλων μέτρων, αλλεπάλληλων μέτρων πόνου και δυστυχίας, δηλώνουν με απόλυτη φυσικότητα
ότι «δεν ξέρουν» πού θα εκτιναχτεί το έλλειμμα!
«Δεν ξέρουν» - λένε - πού θα φτάσει το έλλειμμα για το οποίο - υποτίθεται - ότι επιβάλλουν τη μια βαρβαρότητα μετά την άλλη!