Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στο «Ριζοσπάστη» οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στο «Ριζοσπάστη» θα δημοσιευτούν οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕ σημειώνει τα εξής:

«Η Κεντρική Επιτροπή ανακοινώνει ότι στον "Κυριακάτικο Ριζοσπάστη" της 9ης Δεκεμβρίου θα δημοσιευτούν οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2013. Οι Θέσεις περιλαμβάνουν την Έκθεση δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ο Συνέδριο, το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ».

Copy paste αριστεροδεξιών διαχειριστών...


«Γιατί η διαπλοκή αποτελεί τη σύγχρονη και πιο σοβαρή απειλή για τη Δημοκρατία. Αποτελεί ήδη κοινή πεποίθηση ότι η σημερινή παρακμιακή πραγματικότητα - η αδιαφάνεια, η διαφθορά και η διαπλοκή - συνεπάγεται, πρώτ' απ' όλα, μια τεράστια λεηλασία του Δημοσίου, των κοινοτικών πόρων και του χρήματος των φορολογούμενων που, όλα αυτά τα χρόνια, υφίστανται την πιο άγρια εισπρακτική επιδρομή που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Η ίδια αυτή πραγματικότητα προάγει τον εκμαυλισμό και διαμορφώνει ένα νοσηρό κατεστημένο αλληλοεξάρτησης, αλληλοσυγκάλυψης και ατιμωρησίας. Η πραγματικότητα αυτή συνεπάγεται όμως και τον αποκλεισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του επιχειρηματικού κόσμου από την αναπτυξιακή διαδικασία. Σημαίνει νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού, που αποτελεί ύψιστης σημασίας προτεραιότητα στην εντός ΟΝΕ εποχή. Σημαίνει εμπόδια στο δρόμο της δυναμικής και ισόρροπης ανάπτυξης, το δρόμο που οδηγεί στην τόνωση της απασχόλησης, τη γεφύρωση του χάσματος πλουσίων και φτωχών, την πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση». Κώστας Καραμανλής, 24/5/2002, Βουλή.
«Οι πολιτικές δυνάμεις του Μνημονίου ζητούν την αλληλεγγύη των δανειστών μας για να μην αλλάξει τίποτα στη πολιτική που γεννά και αναπαράγει τη κρίση (...)

Α. Τσίπρας: Διαπιστευτήρια καλού διαχειριστή στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο


Με φρασεολογία προσαρμοσμένη στην περίσταση και στο ακροατήριο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου το μείγμα της διαχείρισης που προτείνει στους επενδύτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για να βγουν με ασφάλεια από την κρίση.
Ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία από την ομιλία του:
- «Με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, που είχε ως προσκεκλημένο παρατηρητή την ελληνική κυβέρνηση, η ευρωπαϊκή ηγεσία ανέστειλε την οριστική και βιώσιμη λύση στην κρίση χρέους της χώρας. Αλλά, με τον τρόπο αυτό, παρατείνουν την αβεβαιότητα. Και επιτρέπουν σε ανεύθυνες πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς και στην Ελλάδα να κερδοσκοπούν πολιτικά με την επιστροφή στη δραχμή, αποσταθεροποιώντας τη χώρα, αποτρέποντας τις ιδιωτικές επενδύσεις και τορπιλίζοντας την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας».
Η αναφορά του αποτελεί αντιγραφή σχεδόν των όσων λέει σε συνεντεύξεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ανησυχεί μήπως δεν καταστεί βιώσιμο το χρέος της πλουτοκρατίας, αλλά επιπλέον θεωρεί ότι όσο δεν παίρνονται αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όσο δηλαδή η Ευρωζώνη δεν αποδέχεται να πληρώσει μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς από την ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου, η οικονομία αποσταθεροποιείται και οι επενδυτές αποθαρρύνονται.