Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ,29/10/2010

Η χθεσινή και η σημερινή μέρα των εργασιών στην ΕΕ, επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ είπε: Ότι έχει ιστορική ευθύνη πραγματικά ο ελληνικός λαός, όχι μόνο να αγνοήσει τον εκβιασμό του πρωθυπουργού ή τη μπλόφα για τις πρόωρες εκλογές, αλλά να αντιστρέψει το ζήτημα και να στριμώξει κυριολεκτικά την κυβέρνηση, να την κάνει όσο γίνεται πιο αδύναμη και βεβαίως να μην επιτρέψει και τα παιχνίδια του κ. Σαμαρά.
Η ουσία της συζήτησης στη Σύνοδο της ΕΕ είναι σήμερα που συζητάνε για την ελεγχόμενη χρεοκοπία. Το θέμα τέθηκε. Αφού βεβαίως έχουν συμφωνήσει προ χρόνων και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης για την χρεοκοπία των λαών.
Αυτό που συζητάνε τώρα είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, τσακώνονται μεταξύ τους -και σωστά εμείς λέμε την ΕΕ «λάκο λεόντων»- για το ποιος θα πληρώσει λιγότερα ή περισσότερα. Τα γερμανικά μονοπώλια, τα ιταλικά, τα ελληνικά, τα βρετανικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά; Αυτή είναι η διαμάχη τους και γι' αυτό την πρώτη μέρα η συζήτηση αφιερώθηκε στα μέτρα που θα πάρουν.
Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι θα προχωρήσουν στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, γιατί η κρίση είναι βαθιά και προβλέπουν νέο κύμα κρίσης. Θέλουν να διευθετήσουν μέσα από αυτή τη διαπάλη, ποια τμήματα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων θα βγουν πιο ισχυρά και ποια θα αδυνατίσουν. 

Πολιτικό Σύστημα

Υποτίμηση της νοημοσύνης μαςΤου Δημήτρη Καζάκη*
«Η επιστροφή στη δραχμή θα φέρει φτώχεια», φέρεται να είπε ο διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων (CEDIMES) για τη Γαλλία Αλεν Μπιενεμέ, μιλώντας στις 18.10 σε εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και το Ίδρυμα Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη, με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας.
«Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η επιστροφή της στη δραχμή θα έφερνε φτώχεια, δεν θα είχε καμία προοπτική για το μέλλον και ταυτόχρονα θα απαιτούσε τις θυσίες που έτσι κι αλλιώς πραγματοποιεί σήμερα ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο Γάλλος οικονομολόγος.


Η δήλωση αυτή μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Γι' αυτό ψάξαμε να βρούμε σε ποια οικονομικά επιχειρήματα στηρίζεται.
Το μόνο που βρήκαμε είναι γενικές αναφορές στο ότι, αν διαλυόταν η Ευρωζώνη, πολλές χώρες θα καλούνταν να εξοφλήσουν στο εθνικό τους νόμισμα δάνεια που έλαβαν σε ευρώ.
Με άλλα λόγια, εκτός από τον φόβο του Μπιενεμέ μήπως και διαλυθεί η Ευρωζώνη και οι υπερχρεωμένες χώρες σταματήσουν να είναι τα θύματα των γαλλικών και άλλων τραπεζών, δεν βρήκαμε κανένα συγκεκριμένο οικονομικό επιχείρημα.


Όσο για το επιχείρημα ότι με τη διάλυση της Ευρωζώνης θα αυξανόταν το χρέος των χωρών που έχουν δανειστεί σε ευρώ, είναι τουλάχιστον αφελές. Διότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα έφερνε την κατάργηση του ευρώ και επομένως τη μετατροπή των χρεών τους σε εθνικό νόμισμα. Αφήστε που θα συνοδευόταν με τη χρεοκοπία αρκετών τραπεζών και επενδυτικών κεφαλαίων, η οποία, αν δεν φορτωθεί στα κράτη, θα σημάνει διαγραφή χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων.


Επιπλέον η διάλυση του ευρώ θα έφερνε την αναβίωση της εγχώριας πιστωτικής αγοράς σε εθνικό νόμισμα που θα επέτρεπε τον δανεισμό με πολύ πιο ήπιους και διαχειρίσιμους όρους. Κανένα κράτος δεν χρεοκοπεί όταν δανείζεται από την εγχώρια αγορά με το δικό του νόμισμα. Η χρεοκοπία συνδέεται πάντα με χρέη από τις διεθνείς αγορές.


Σημίτης κατά Σημίτη


Ωστόσο το επιχείρημα ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα σημάνει την

TAV per chi e perché????

10 GRANDI BUGIE SU TAV....

Di TAV non si può fare a meno.
Questo è quanto affermano i fautori del TAV "a tutti i costi", e non perdono occasione di ripetere una serie di affermazioni che si guardano bene dal documentare. Perchè non riportano mai dati a sostegno delle loro tesi? E' semplice: non perchè siano poco informati ma perchè sanno che tutti i dati dimostrano esattamente il contrario di ciò che affermano. Ecco perchè reagiscono con fastidio a chi si permette anche soltanto di chiedere argomentazioni a supporto di quanto affermano, e rifiutano senz'altro il confronto.
Riportiamo i loro temi preferiti, seguiti dagli argomenti con i quali rispondiamo e dai dati: questi sì documentabili, anche da fonti non sospette (vedere l'ampia documentazione nelle altre pagine del sito)1. SENZA LA TORINO-LYON IL PIEMONTE SAREBBE ISOLATO DALL'EUROPA
In realtà il Piemonte è già abbondantemente collegato all’Europa e soprattutto attraverso la Valle di Susa. In questa valle esistono già due strade statali, un’autostrada e una linea ferroviaria passeggeri e merci a doppio binario. Esiste perfino la cosiddetta autostrada ferroviaria (trasporto dei TIR su speciali treni-navetta). Sono tutte linee di collegamento con la Francia attraverso due valichi naturali (Monginevro e Moncenisio) e due tunnel artificiali (Frejus ferroviario e autostradale). Il tutto in un fondo-valle largo in media 1,5 km ! A fatica ci sta anche un fiume, la Dora Riparia, che di tanto in tanto va in piena...

2. LE LINEE FERROVIARIE ESISTENTI SONO SATURE 

Προσεχώς: Κατοχική κυβέρνηση “εθνικής ενότητας”.

 Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όλες οι πολιτικές αναλύσεις που έγιναν από τα αστικά συνήθη διαπλεκόμενα ΜΜΕ στην “διακαναλική συνέντευξη” του ΑρχηΤραπεζοτσολιά Γ. Παπανδρέου παραβλέπουν σκοπίμως τον διαγγελματικό χαρακτήρα της, αβαντάρουν προκλητικά και εξόφθαλμα την “πολιτική ορθότητα” και κυρίως αποκρύπτουν την πραγματική ουσία της “δήλωσης” καθώς και τους πραγματικούς αποδέκτες.
Βασική προϋπόθεση για την κατανόηση και ανάλυση οποιασδήποτε “πολιτικής” κίνησης είναι η χρονική στιγμή. Ειδικά όταν η χρονική στιγμή επιλέγεται συνειδητά και δεν πρόκειται για κάποιο “έκτακτο” γεγονός. Υπό αυτή την έννοια κατ αρχάς δεν έχουμε να κάνουμε με μια συνέντευξη τύπου, αλλά για την επιλογή της κυβέρνησης να κάνει ένα διάγγελμα. Ένα διάγγελμα που οργάνωσε μόνη της η κυβέρνηση, αφού επέλεξε τον χρόνο και την ατζέντα χωρίς καμία πραγματική πίεση. Οι “πολιτικά ορθά” σκεπτόμενοι θα ανταπαντήσουν ότι υπάρχει η πίεση των αυτοδιοικητικών εκλογών που έχει πάρει χαρακτήρα αντιμνημονιακού δημοψηφίσματος. Όμως αυτή είναι μια πολύ επιφανειακή ερμηνεία – δεν πρέπει να υποτιμούμε τους πολιτικούς ως αφελής “μπουνταλάδες”, έχει αποδειχθεί περίτρανα πως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο στα πολιτικά πράγματα αυτής της χώρας, αλλιώς οι φυλακές θα ήταν γεμάτες πολιτικούς. Ειδικά τώρα που η ντόπια μαφία έχει πλέον υπαλληλική σχέση με διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις όπως το ΔΝΤ και τις μεγάλες τράπεζες που αγόρασαν τη χώρα από τους ντόπιους κατόχους των πλαστών χρυσόβουλων τίτλων, η εκδοχή της “γκάφας” που περνάει σκόπιμα από όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ προς τον μέσο και απλό πολίτη είναι μεθοδευμένη και παραπλανητική. 

Δυνατός λαός


Αν η κυβέρνηση, που λέει και ξαναλέει ότι είναι μονόδρομος η πολιτική της για να σωθεί η χώρα, ότι η πολιτική αυτή ωφελεί όλους, δηλαδή και το λαό, τότε γιατί φοβάται αποσταθεροποίηση; Ακριβώς γιατί η πολιτική της είναι μονόδρομος για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες ενώ καταστρέφει τη ζωή του λαού. Γιατί λέει ψέματα ότι δεν έρχονται άλλα σκληρά μέτρα και δεν πιάνουν πλέον τα ψέματά της. Αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 το ΚΚΕ είπε ότι ο λαός πρέπει να οργανώσει πόλεμο στον πόλεμο που θα δεχθεί και επιβεβαιώθηκε. Ο πόλεμος που δέχεται με την πολιτική που χρεοκοπεί λαϊκά δικαιώματα, που ξεκίνησε στάση πληρωμών (κόψιμο δύο μισθών και συντάξεων, μείωση λαϊκού εισοδήματος, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, αυξήσεις έμμεσων φόρων, λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ.) δεν έχει τέρμα. Επομένως, φοβούνται τη συμμετοχή του οργανωμένου λαού στο δικό του ταξικό κίνημα, τους αγώνες που μπορεί να δημιουργούν κλονισμούς στο αντιδραστικό αστικό πολιτικό σύστημα. Οσο σταθεροποιείται το σάπιο πολιτικό σύστημα, είτε με την εναλλαγή μονοκομματικών κυβερνήσεων, είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας, θα καταβαραθρώνεται το βιοτικό επίπεδο του λαού. Να γιατί το λαϊκό κίνημα πρέπει να αρχίζει να δημιουργεί τρανταγμούς στο πολιτικό σύστημα, να του αφαιρεί δύναμη. Δυνατός λαός, χειραφετημένος από την αστική πολιτική, σημαίνει αδυναμία του πολιτικού συστήματος να τον πολεμά. Στηριχτείτε στις εκτιμήσεις και προβλέψεις του ΚΚΕ. Στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη να γίνει η πρώτη θετική αλλαγή στο συσχετισμό δύναμης με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, να αρχίσει να ξηλώνεται ο αρνητικός, αντιδραστικός συσχετισμός δύναμης, που οδήγησε στη σημερινή βαρβαρότητα. Αυτό το μήνυμα να στείλει ο λαός στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στην κυβέρνηση.

Ο Αρης κάνει πόλεμο...

ΠαΣοΚ FILMS

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Όταν ο "Πλούτος" κηρύσσει τη λιτότητα...

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί
Οι έμποροι φωνάζουν γι’ αγορές
Οι άνεργοι πεινούσαν
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι
Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα
Ζητάνε θυσίες
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν
Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό
Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού

Μπέρτολτ Μπρεχτ, (Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου)

Κατάρριψη της προπαγάνδας: Τα λεφτά του μνημονίου δεν πήγαν σε μισθούς και συντάξεις αλλά σε αποπληρωμές των τοκογλύφων.


ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: “ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ”.
από : Olympia gr
Η απόδειξη ότι υποθήκευσαν την χώρα για να εξασφαλίσουν τις αποπληρωμές των δανειστών και όχι “μισθούς και συντάξεις”.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης και το πασίγνωστο σε όλους μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση τον Μάιο του 2010, η δανειοδότησή μας από την «τρόικα» ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ,  δεν επιλύει κανένα πρόβλημα, απλά το μεταθέτει  επαυξημένο για τό σύντομο μέλλον, δηλαδή για την χρονική εκείνη στιγμή που θα κληθούμε να πληρώσουμε τα 110 δις €, επιβαρυμένα με τα τοκογλυφικά επιτόκια, σε σχέση με αυτά που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, αφετέρου δε «επιδεινώνει» σημαντικά τις αιτίες που το προκάλεσαν, δηλ. τις πολιτικές, τις κοινωνικές και τις πολιτισμικές «δυσλειτουργίες» της χώρας μας.
Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου με λήξη έως τα τέλη του 2013 καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις από τόν «μηχανισμό στήριξης» :