Σελίδες

21 Ιαν 2014

ΞΗΡΟΙ ...ΚΑΡΠΟΙ ...ΣΚΟΥΛΗΚΙΑΣΜΕΝΟΙ

Όπως λέμε ...μπαγιάτικοι.
Γιατί όμως βγάλαν σεργιάνι ΞΗΡΟΥΣ ...καρπούς;
Έχουν έλλειψη από φρέσκους;;;
Ή μήπως, άλλοι ήταν ...δρομολογημένοι να ...παίξουν αυτό το ...παιχνίδι, 
αλλά κάπου χάλασε η ...δουλειά;;;
Μάλλον, ε;
Και θαρρώ κάπου κατά ...Κορυδαλλό μεριά εγκαταστάθηκαν...
Πάντως σε δαύτους, μόνο(!) ξώφαλτσα αναφέρεται ο ΞΗΡΟκαρπίτης...

Αυτοί όμως, πιο σωστά, όσοι από αυτούς δεν μετακόμισαν στον ...Κορυδαλλό, και συγκεκριμένατα "χρυσαύγουλα" που κινούνται στις γειτονιές, 
(αν πάρω σαν μέτρο μια γνωστή σ' εμένα γειτονιά), 
σήμερα ήταν εξόχως "τσαμπουκαλεμένοι" και φόραγαν τα καλά τους, σα να πήγαιναν σε γιορτή...
Κι όμως, βήμα δεν έκαναν απ' τη γειτονιά...
Μοναχά περιφερόντουσαν γύρω-γύρω...αγριεμένοι, μπας και τρομοκρατήσουν κανέναν...

Ο «ιθύνων νους» της «17Ν»

Άρθρο που γράφτηκε 12 χρόνια πριν !!! και όμως...

Διάχυτος ο φόβος τους (κι ένα μεγάλο άγχος), μήπως και κάτι πάει στραβά και αποκαλυφθεί ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στη βρώμικη ιστορία της «17 Νοέμβρη»! Ο λόγος γίνεται για μια σειρά δημοσιογράφους και πολιτικούς, που το φόβο τους αυτόν δεν μπορούν (ούτε και θέλουν) να τον κρύψουν. Αντιθέτως, τον εκδηλώνουν με διάφορους τρόπους. Είτε θριαμβολογώντας, επειδή αποδείχτηκε (sic) ότι δεν υπάρχει ανάμειξη μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση «17Ν»! (Πώς αποδείχτηκε; Αγνωστο... Και έτσι, το ΚΚΕ και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους)! Είτε (το κυριότερο) πασχίζοντας απεγνωσμένα ν' αποδείξουν ότι η «17Ν» συνδέεται με χώρους επαναστατικούς(!) και βεβαίως με το αντιΝΑΤΟικό κίνημα, όπως η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία της Κυριακής», η οποία ανακάλυψε ότι η «17Ν» σχεδίαζε να χτυπήσει με ρουκέτες τις αυτοκινητοπομπές του ΝΑΤΟ, που μετέφεραν ΝΑΤΟικό στρατό στο Κοσσυφοπέδιο!..

Η ... Πυθεία και η προσήλωση στην καπιταλιστική ανάκαμψη

Η συνέντευξη του Γ. Δραγασάκη στην «Αυγή της Κυριακής» χρήζει μετάφρασης τόσο για όσα είπε όσο και για όσα παρέλειψε. Επιβεβαιώνοντας τους βασικούς άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκλίνουν στο στόχο η καπιταλιστική οικονομία να περάσει στη φάση της ανάκαμψης μέσω μιας «παραγωγικής ανασυγκρότησης», διαμηνύει στους καπιταλιστές πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του», προκειμένου να αποτρέψει την «οικονομική κατάρρευση» μεγάλων επιχειρήσεων, για τη «χρηματοδότηση και δημιουργία ρευστότητας και στο κράτος και στην ιδιωτική οικονομία». Ταυτόχρονα, έκανε προσπάθεια να θολώσει τα νερά ακόμα και με αμφίσημες διατυπώσεις, που θυμίζουν περισσότερο την ...Πυθεία παρά προγραμματικό πολιτικό λόγο.
***
Σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη, ο λαός «θα πρέπει να είναι ενήμερος των πραγματικών δυνατοτήτων των δυσκολιών και κυρίως της λογικής της στρατηγικής που εισηγούμαστε».

Πατρίς – Θρησκεία – Θεοκαπηλία…

  «Για τους σκοπούς του ο Διάβολος μπορεί να απαγγείλει ακόμα και την Αγία Γραφή»!      (Ουίλιαμ Σαίξπηρ)

   Ζούμε στο κράτος που ο αντιπρόεδρος της Βουλής δηλώνει πως «γνωρίζαμε εδώ και δέκα χρόνια για τις μίζες». Aλλά δεν έκαναν τίποτα… Ζούμε στο κράτος που ένας αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δηλώσει εδώ και πέντε χρόνια ότι «γύρω από τα εξοπλιστικά χτίστηκαν περιουσίες και καριέρες». Aλλά δεν έκαναν τίποτα… Ζούμε σε ένα κράτος που έχει από «Βατοπέδια» μέχρι «παραεκκλησιαστικά κυκλώματα». Αλλά δεν κάνει τίποτα…
Όμως:
   Ζούμε και σε ένα κράτος, που κατά περίπτωση ενεργεί στο άψε – σβήσε! Για παράδειγμα: Στο κράτος μας, μετά μάλιστα από παρέμβαση των ναζιστών της «Χρυσής Αυγής», η σάτιρα (καλόγουστη; κακόγουστη; αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο) που στρέφεται ενάντια στις προκαταλήψεις της θρησκοληψίας, στο εμπόριο του θρησκευτικού συναισθήματος και του σκοταδισμού δικάζεται και καταδικάζεται! Στο άψε - σβήσε!

Ένας ΣΥΡΙΖΑίος για τη Χρυσή Αυγή

Σε επιστολή του προς τον Αλ. Τσίπρα για την Χρυσή Αυγή, ο Αλ. Μητρόπουλος γράφει: 
«Δεν πρόκειται περί κλασικού ναζιστικού κόμματος (...), όσο η ΧΑ βρίσκεται διακριτά σε πολεμική σχέση με την στρατηγική των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, ματαιώνεται ο ρόλος της ως συμμάχου ή εφεδρείας του συστήματος(...).
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΧΑ διανύει ακόμη το πρώτο αντισυστημικό, αντιμνημονιακό στάδιο». 
Ώστε η ΧΑ πολεμά το σύστημα λοιπόν ε; 
Και δεν είναι κλασικό ναζιστικό κόμμα ε;