Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Για κίνημα ρήξης και ανατροπής


Καθώς η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται στο στόχαστρο μιας ανελέητης επίθεσης από την κυβέρνηση, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τους οργανισμούς του, ΕΕ ΔΝΤ, το ΚΚΕ θέτει ανοιχτά στο λαό το μόνο υπαρκτό δίλημμα: Yποταγή στη στρατηγική του κεφαλαίου που οδηγεί σε παραπέρα φτώχεια και εξαθλίωση ή ρήξη, σύγκρουση με αυτήν και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για να σωθούν τα λαϊκά στρώματα και να χαράξουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Αυτό το δίλημμα δεν είναι θεωρητικό, αλλά το συναντά καθημερινά ο κάθε βιοπαλαιστής στη ζωή του, ανεξάρτητα αν είναι διατεθειμένος να «βάλει πλάτη» για να υπάρξει ριζική αλλαγή ή ακόμα είναι εγκλωβισμένος στις αυταπάτες διαχείρισης μέσα στον καπιταλισμό. Ο λαός μας έχει συσσωρευμένη πείρα και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Ομως, αυτό που απαιτείται είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα οργανωμένα και συντονισμένα να επιβάλει το δίκιο του.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπαράθεση για το «πάπλωμα» της αστικής διαχείρισης


Αποκαλυπτική η χτεσινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Α. Τσίπρα για την εκποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Σε αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το μείγμα της αστικής διαχείρισης της κρίσης, στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και ευρύτερα, εξελίχθηκε η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας για την εκποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Χωρίς να αγγίζει την ουσία του ζητήματος, που είναι η στρατηγική της ΕΕ για γενικευμένη ιδιωτικοποίηση των πάντων, προκειμένου να βρει ζωτικό χώρο δράσης το κεφάλαιο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε σε μια επιδερμική και διαχειριστικού τύπου κριτική προς τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για τις επιλογές της κυβέρνησης.
Κατά τον Α. Τσίπρα ο υπουργός «αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη αλαζονική συμπεριφορά τους ίδιους τους θεσμούς και τη δημοκρατία» ενώ αναρωτήθηκε εάν κινήσεις όπως αυτές για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «έχουν μια στοιχειώδη λογική ή εκπορεύονται από μια ιδεοληψία ότι οτιδήποτε είναι δημόσιο πρέπει να πηγαίνει στην πυρά και οτιδήποτε ιδιωτικό να προστατεύεται».

Φασίστες σε δράσηΑυτοί είναι οι εχθροί σου εργαζόμενε ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής;
Οι "λαθρομετανάστες" που πουλάνε ....χωρίς χαρτιά;
Αυτοί κλέβουν τον ιδρώτα σου;
Εξαιτίας τους δεν έχεις φάρμακα; και γιατρούς;
Η άγρια φορολεηλασία , τα απανωτά χαράτσια οφείλεται στην παρουσία τους;

Η Αργεντινή, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ


Μιλώντας χτες στη Βουλή και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επί λέξει: «Διότι κύριε υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς, εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις, πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».
Ακούγοντας κανείς τον Τσίπρα, θα υπέθετε ότι η κρίση που εκδηλώθηκε στην Αργεντινή την τριετία 1998 - 2001 ξεπεράστηκε προς όφελος του λαού. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και επιβεβαιώνει ότι η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση δεν είναι για το αν από την κρίση θα βγει κερδισμένο το κεφάλαιο ή ο λαός. Η διαμάχη είναι για το «πάπλωμα» της αστικής διαχείρισης. Δηλαδή, για το ποιο «μείγμα» πολιτικής θα οδηγήσει τα μονοπώλια με «αξιοπρέπεια» έξω από την κρίση, με δεδομένο ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα κόμματα της συγκυβέρνησης αμφισβητούν την αστική εξουσία και την καπιταλιστική ΕΕ.

Αποπροσανατολισμός με τη «Δωδώνη»

Αντιδράσεις, στο επίπεδο της διαχείρισης και του αποπροσανατολισμού προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η υπό εξέλιξη ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». 
Σε σχετική του ανακοίνωση, κατακεραυνώνει τα «σχέδια εξευτελιστικής ιδιωτικοποίησης», καταγγέλλοντας τη«μνημονιακή συγκυβέρνηση (ότι) έχει βάλει στο στόχο την εξευτελιστική πώληση στους ιδιώτες».
Δηλαδή, το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράδοση της επιχείρησης σε ιδιώτες, αλλά οι όροι της ιδιωτικοποίησης και η χαμηλή τιμή με την οποία πουλά η κυβέρνηση. Για όλα τα άλλα, και μαζί την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτή η πολιτική στα εισοδήματα των κτηνοτρόφων, τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, στην αγροτική παραγωγή και διατροφή της χώρας συνολικά, αδιαφορεί πλήρως. Λες και το τίμημα που θα τσεπώσουν τελικά οι τραπεζίτες -μέσω της ΑΤΕ που επίσης ιδιωτικοποιείται- από την πώληση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» έχει την οποιαδήποτε σημασία για τα συμφέροντα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των εργαζομένων.
Τα περί ...«συνεταιριστικού αυτοδιαχειριζόμενου μοντέλου» που προβάλλει ο

ΕΣΘΟΝΙΑ: Φιάσκο στον τηλεοπτικό «αέρα»


Η ζωή ήταν καλύτερη επί ΕΣΣΔ, δηλώνει η πλειοψηφία προς έκπληξη των αστών συκοφαντών του σοσιαλισμού

Τη βδομάδα που μας πέρασε η εκπομπή «Omakohus, στο εσθονικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3, αποφάσισε να ασχοληθεί με το πώς ήταν η ζωή στη Σοβιετική Ενωση. Μετά από ένα σχετικό ντοκιμαντέρ με πλάνα από την ΕΣΣΔ, κάλεσε τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν την εκπομπή σε απευθείας μετάδοση, να απαντήσουν στο ερώτημα: «Στην Εσθονική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία η ζωή ήταν καλύτερη απ' ό,τι σήμερα;».
Οι τηλεθεατές ψήφιζαν παίρνοντας τηλέφωνα ή

«Κομμουνιστοσυμμοριτόπληκτος»...


Υπέρμαχος της έννοιας «δημοκρατική παράταξη», η οποία είναι «ευθέως αντίθετη» με την έννοια «Αριστερά», δηλώνει ο κ. Πρετεντέρης.
*
Εχει μάλιστα και στοιχεία επ' αυτού.
Μεταξύ άλλων διαθέτει και ένα ατράνταχτο, το οποίο κατέγραψε στα «Νέα» τις προάλλες:
«Στον Εμφύλιο -σημείωνε- η δημοκρατική παράταξη και η Αριστερά βρέθηκαν σε εντελώς αντίθετα στρατόπεδα»,
και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες περί τη δημοκρατικότητα του ιδίου, προσέθετε: «ευτυχώς για τον τόπο νίκησε η πρώτη...».

Διαδηλώνουμε σήμερα με το ΠΑΜΕ για να σαλπίσουμε παλλαϊκό ξεσηκωμό!


Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους
Στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα ανταμώσουν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, γυναίκες και νέοι, που ξεκινούν από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και των άλλων νομών της Μακεδονίας και της Θράκης αποφασισμένοι να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα στην τρικομματική κυβέρνηση, στην τρόικα και την ΕΕ που λεηλατούν τη ζωή τους για τα κέρδη των καπιταλιστών. Εκεί, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, μπαίνουν στην πάλη για την υπεράσπιση της ζωής τους με την παρεμπόδιση και την αναχαίτιση της βάρβαρης επίθεσης, στο δρόμο που τραβά ευθεία στη σύγκρουση και τη ρήξη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Στο πλαίσιο των περιοδειών στους τόπους δουλειάς, που συνεχίζονται μέχρι τελευταία στιγμή, κλιμάκιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (παράταξη του ΠΑΜΕ) στα ΕΛΤΑ, με επικεφαλής τον Βασίλη Βήττο, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας, περιόδευσε χτες το πρωί στα κέντρα διανομής «Γκάλη» και «Σφαγείων».
Μίλησε σε συγκέντρωση του προσωπικού, ενημέρωσε για τις εξελίξεις και τους κάλεσε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΔΕΘ 8-9-2012«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλοί και μεγάλοι αγώνες, όμως ήταν πίσω απ’ τις ανάγκες γι’ αυτό και δεν έγινε δυνατό να ματαιωθούν τα μέτρα. Σήμερα αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν ενεργητικά στην επεξεργασία, λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων.

Οταν οι «αντιμνημονιακοί» αποκαλύπτονται...


Ανακοίνωση, με αφορμή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Τη στάση των άλλων δυνάμεων του ΔΣ της ΟΛΜΕ, απέναντι στους βάρβαρους νόμους των μνημονίων και στην «αξιολόγηση», αποκαλύπτουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών έχει ως εξής:
«Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη νέα σχολική χρονιά (4/9/2012), οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, κατέθεσαν την παρακάτω πρόταση:
"Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφασίζει να καλέσει τα κόμματα της Βουλής ώστε να ψηφίσουν την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων.
Τέρμα οι θυσίες για την σωτηρία των δανειστών και των τραπεζιτών.
Ενότητα, συντονισμένος Αγώνας, Συμμαχία για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα".

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Σας καλούμε  να παραβρεθείτε στην συγκέντρωση που  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9/9/2012, στις 11.00 π.μ.  στην παραλία της Αγ. Άννας , στην Ταβέρνα του Λέκκα.
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τον Δήμο μας  αλλά και την ευρύτερη περιοχή (Αιγαίο Πέλαγος κ.λ.π.), η εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 37963/1790/08/08/2012 του ΠΕΚΑ και οι αποφάσεις της Περιφέρειας 15-2-2012, για την :