Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Αλ. Παπαρήγα στο δελτίο ειδήσεων του MEGA (11/2/2013)

ΣΥΡΙΖΑ: Τον κόσμο «ανάποδα» για να ορθοποδήσουν οι καπιταλιστές


Με τη «διπλωματία της διεκδίκησης» (!) αντικαθιστά τώρα στην προπαγάνδα ο ΣΥΡΙΖΑ τις δημαγωγικές προεκλογικές υποσχέσεις ότι θα ακυρώσει τα μνημόνια. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα «καμένης γης», λέγοντας ωμά στο λαό ότι πρέπει να μειώσει τις προσδοκίες του από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού «εμείς θα έρθουμε να διαχειριστούμε τα ερείπια που έχουν δημιουργήσει».
Ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αφού επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν διεκδίκησε στη Σύνοδο Κορυφής, σε αντίθεση με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που δήθεν «διεκδικούν και κερδίζουν», πρόσθεσε: «Εάν βρισκόμασταν στο τιμόνι της χώρας (...) θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα».
Το πόσο «ανάποδα», το διευκρίνισε αμέσως μετά, λέγοντας ότι θα εξηγούσαν στους «εταίρους μας και θα διεκδικούσαμε ειδικά κονδύλια, ειδικούς αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς και στοχευμένα κονδύλια για την ανάπτυξη». Δηλαδή, περισσότερο χρήμα για να «μασουλήσουν» οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που, όπως παραδέχτηκε παρακάτω, είναι αυτοί που καρπώνονται εξ ολοκλήρου τα σχετικά κονδύλια.
Η έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο στο να θέσει σε κατάσταση αναμονής το λαό, να περιμένει μάταια λύσεις απ' την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία, αλλά και στο να διασφαλίσει ο ίδιος στην περίπτωση που κυβερνήσει παραδάκι για να χρηματοδοτήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη. Το ομολόγησε ο Αλ. Τσίπρας, λέγοντας: «Αυτά τα οποία δεν διεκδίκησε αυτή η κυβέρνηση θα τα βρούμε εμείς

Ομοσπονδίες-Σωματεία: Καταδικάζουν κάθε ενέργεια χειραγώγησης των αγώνων


Την καταδίκη της στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να αλλάξει το συνδικαλιστικό νόμο 1264 εκφράζουν η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου-Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου και Λέσβου, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου.
Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ τονίζει μεταξύ άλλων: «Η τρικομματική κυβέρνηση (που συμμετέχει και η κυβερνώσα αριστερά!!) σχεδιάζει σύμφωνα με τα λεχθέντα του Υπουργού Εργασίας να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες των θυμάτων από τις πολιτικές τους. Έτσι φοβισμένη από τους αγώνες που ξεδιπλώνονται στους τόπους δουλειάς θέλει να επαναφέρει τον αλήστου μνήμης ν. 330 του ιδρυτή της ΝΔ αλλά και τον μετέπειτα νόμο του ΠΑΣΟΚ με το περίφημο άρθρο 4.

Οι χρυσαυγίτες αποκαλύπτονται ξανά: Και ναζιστές εγκληματίες... και ψεύτες και υποκριτές!


του Μιλτιάδη Κόκκινου
Έτσι είναι… Όταν η ιδεολογία είναι βάρβαρη, εγκληματική, εχθρική για τον λαό, ενίοτε την «κρύβεις» για να εμφανιστείς με «φιλολαϊκό» προφίλ.
Βέβαια στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, καθημερινά αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο ο ρόλος της. Τα δουλεμπορικά γραφεία, που στήνουν για να βρίσκουν πάμφθηνους εργάτες τα αφεντικά, οι επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές που ζητούν για εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανους, μεγαλοξενοδόχους, οι πλάτες που έκαναν στους εφοπλιστές και στην κυβέρνηση στην τελευταία απεργία των ναυτεργατών και στην επιστράτευσή τους και πολλά ακόμη παραδείγματα, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι το βρώμικο χέρι του συστήματος και των αφεντικών, σε βάρος των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων. Καθημερινά αποκαλύπτεται, όπως πρόσφατα και με τα γεγονότα στο νοσοκομείο της Τρίπολης.