Σελίδες

30 Νοε 2010

Torino,corteo studenti 30/11/2010

ΒΟΡΒΟΡΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ & ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟ "ΝΕΟ" ΚΟΜΜΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τη συγκρότηση μαύρου μετώπου κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων, με απώτερο στόχο τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος ζητά επίμονα η Ντ. Μπακογιάννη, φιλοδοξώντας το νέο κόμμα της να παίξει «καταλυτικό» ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.
Μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η πρώην υπουργός, προβλέποντας ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου θα προκαλέσουν «έναν κλονισμό στην κοινωνία», ζήτησε να υπάρξει προληπτική αποδοκιμασία και καταδίκη των λαϊκών - ταξικών κινητοποιήσεων με αιχμή το ΠΑΜΕ. «Οφείλουμε όμως εγκαίρως να προειδοποιήσουμε ότι μεθοδεύσεις κοινωνικής έντασης και συγκρούσεων δεν προστατεύουν το λαό από ανάλγητες πολιτικές.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Παράδοση στο κεφάλαιο με πρόσχημα την «αναβάθμιση»

«Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι εμπορικό προϊόν για την είσπραξη εσόδων από πελάτες ή παράγοντας πολιτισμού και διαπαιδαγώγησης των πολιτών;» ρωτά - ρητορικώς - ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) σε ανακοίνωσή του με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού ενός προγράμματος για την αναβάθμιση επιλεγμένων με εμπορευματικά κριτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.
   Σχολιάζοντας την αναφορά του υπουργού, Π. Γερουλάνου, στην «απαράμιλλη επιστημονική δουλειά» που έχει γίνει στα μνημεία, ο ΣΕΚΑ σημειώνει ότι αυτά έγιναν «με τη συμμετοχή πολλών συμβασιούχων, οι οποίοι είτε δεν έχουν πλέον δικαίωμα να εργαστούν στο ΥΠΠΟΤ καθώς έχουν συμπληρώσει το διαβόητο 24μηνο είτε μετρούν πόσο τους έχει απομείνει μέχρι να το συμπληρώσουν(...)».

Ξανά για το «ιρλανδικό θαύμα»

   Η Ιρλανδία στα «δίκτυα της τρόικας». Ετσι, περίπου, δίνουν τα ΜΜΕ την ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης και τη δανειοδότησή της απ' αυτόν με 85 δισ. ευρώ. Ηδη ξεκίνησαν και οι πρώτες λαϊκές κινητοποιήσεις. Η Ιρλανδία ξαναβρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας διεθνώς, επειδή ακριβώς η κυβέρνησή της επέβαλε νέο πακέτο άγριων αντιλαϊκών μέτρων «διάσωσης» της καπιταλιστικής οικονομίας, με αφορμή τα μεγάλα κρατικά χρέη σε ιδιωτικούς τραπεζικούς ομίλους και η επίδραση που έχει η κατάσταση της οικονομίας της στην ευρωζώνη, στους φόβους για συνολικότερες «αρνητικές για το κεφάλαιο εξελίξεις» και στην υπονόμευση του ευρώ. Το κρατικό χρέος της Ιρλανδίας αυξήθηκε σημαντικά, επειδή η κυβέρνησή της ενίσχυε, λόγω κρίσης, σημαντικά τους ιρλανδικούς τραπεζικούς ομίλους από το 2008 ακόμη.

TORINO MANIFESTAZIONE POLITECNICO

«Μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί του (δύο χιλιάδες)'21»!

Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ελλάς Ελλήνων Ιρλανδών.

Στην αρχή έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί ο Παπανδρέου έβγαλε πάνω στο τραπέζι το «περίστροφο» του ΔΝΤ...
Μετά, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί η Μέρκελ πήρε το περίστροφο(και η συνέχεια είναι γνωστή)...
Στη συνέχεια, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί ο Παπανδρέου μάς ανακοίνωσε με θαλασσινό φόντο - ίσως ήθελε κάτι που να προσιδιάζει με Φαλκονέρα - ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα «μηχανισμό σωτηρίας» τόσο «σωτήριο», που η περιπλάνησή μας μέσα σ' αυτόν παρομοιάστηκε με«Οδύσσεια»...

«Αλήτες - ρουφιάνοι - ΔουΝουΤογράφοι»!


«Μια πρόσθετη υπηρεσία η οποία μας ζητήθηκε κάποια στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας - μετά την υπογραφή του μνημονίου - θέλησαν να επικοινωνήσουν με τα Μέσα Ενημέρωσης, ήταν να μας αναθέσουν να πάρουμε τηλέφωνα κάποιους δημοσιογράφους και να τους πούμε να πάνε την τάδε ώρα στη "Μεγάλη Βρετάνια" για να τους μιλήσουν οι άνθρωποι του ΔΝΤ».
*
Πρόκειται για απάντηση που δόθηκε κατά την εξέταση μάρτυρα στην Εξεταστική για τη «Ζήμενς» τον περασμένο Ιούνη. Η τοποθέτηση αυτή και οι συζητήσεις που ακολούθησαν (για την παροχή υπηρεσιών, από εταιρείες δημοσίων σχέσεων και από δημοσιογράφους, ώστε το ΔΝΤ να «επικοινωνήσει» τα μηνύματά του στον ελληνικό λαό) έδωσαν την ευκαιρία σε ορισμένους να καμώνονται ότι... «έπεσαν από τα σύννεφα».

Χιλιάδες φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές διαδηλώνουν σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας…

Τα Πανεπιστήμια είναι ΟΛΑ σε κατάληψη…
Τα τρένα έχουν μπλοκαριστεί, αλλά και αεροδρόμια…
Για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, που βάπτισε «μεταρρύθμιση» 
(μάνατζερ στα Πανεπιστήμια, ιδιωτικά πανεπιστήμια, περικοπές στην έρευνα, χρηματοδοτήση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από επιχειρήσεις…)