Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Διευθυντής ΟΑΕΔ Μαθητείας (Ζαψας) χύνει χολή για το ΠΑΜΕ και τους αγωνιστές σπουδαστές (VIDEO)


Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ο κ. Ζάψας ...

Εξόρμηση με την ανακοίνωση του καλέσματος του ΠΑΜΕ, λίγες μέρες πριν την απεργία στις 20 Φλεβάρη, προκάλεσε τον παροξυσμό του διευθυντή του ΟΑΕΔ Μαθητείας στα Γιάννενα. 

Ο κ. Ζάψας, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, μάζεψε όλους τους σπουδαστές του ΟΑΕΔ

Ν. Σοφιανός στη ΝΕΤ: Εμείς δεν έχουμε να διδαχτούμε κάτι από τον Καραμανλισμό... (VIDEO)
«Εμείς δεν έχουμε να διδαχτούμε κάτι από τον Καραμανλισμό,ούτε της πρώτης ούτε της δεύτερης περιόδου, γιατί θεωρούμε ότι έναν αντίπαλο δεν τον κρίνεις “αλά καρτ”, τον κρίνεις ενιαία και θεωρούμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, εδραίωσε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της Ελλάδας σε διαφορετικές συνθήκες», τόνισε οΝίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».
Σχετικά με την εκδήλωση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής» για τα 15

Μήπως ο Τσίπρας θέλει να ξεχάσουμε την Καραμανλική εποχή των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, των στρατοδικείων, των νόμων 375 και 509 ?

Διαπιστευτήρια στην αστική τάξη της χώρας μας και τους ξένους προστάτες της ήταν η ομιλία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μουσικής κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Γ. Καραμανλή, για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Δεν έχει νόημα να κάνουμε κανέναν παραπάνω σχολιασμό παρά να αναφέρουμε την λαθροχειρία που έκανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα επικαλούμενος την πρόταση του Χ. Φλωράκη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως «έναν σημαντικό ηγέτη της τάξης του». Αυτός ο χαρακτηρισμός, του πρώην ηγέτη του ΚΚΕ, για τον Α. Τσίπρα ήταν έπαινος!!! 

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος έχει τεράστια δυνατότητα πολιτικής-ταξικής ανάλυσης!!!

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (VIDEO-AUDIO)

Στο πόδι είναι η Ιερισσός και η Μεγάλη Παναγιά, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην αστυνομική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης και το όργιο αυταρχισμού με εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο αντιδρώντας στις επιχειρούμενες συλλήψεις κατοίκων. Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι πολλά έχουν πέσει ακόμα και μέσα σε σχολείο, οι μαθητές του οποίου διαμαρτύρονταν στο προαύλιο για την αστυνομική επέμβαση.
Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Η Ιστορία με τα μάτια της ντόπιας αστικής τάξης


Τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ απέκρυψαν συνειδητά το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού ως συνεπή εκπροσώπου της πλουτοκρατίας, σε κρίσιμες για τα συμφέροντά της περιόδους
Βήμα υπεράσπισης της «κοινωνικής συναίνεσης» και ανάγνωσης της μεταπολεμικής ιστορίας της Ελλάδας με τα μάτια της ντόπιας αστικής τάξης, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε, αποτέλεσε η χτεσινή εκδήλωση για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διοργάνωσε το ομώνυμο Ιδρυμα της ΝΔ, με βασικούς ομιλητές τον Αντ. Σαμαρά, τον Αλ. Τσίπρα, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, πέρα από τα εγκωμιαστικές αναφορές στις στρατηγικές επιλογές που έκανε ο Κ. Καραμανλής για λογαριασμό της εγχώριας πλουτοκρατίας, όπως το περίφημο «ανήκομεν στη Δύση», δηλαδή την ενεργό συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές ευρωατλαντικές δομές, ο Αντ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο «κράτος δικαίου»που επέβαλε, εκφράζοντας ουσιαστικά την υποστήριξή του στον αυταρχισμό για την υλοποίηση της στρατηγικής της άρχουσας τάξης και των συμμάχων της.
«Δημοκρατία σημαίνει να τηρείται ο νόμος απ' όλους, δημοκρατία σημαίνει κράτος του νόμου, όχι ασυδοσία της ανομίας», ήταν ορισμένες από τις χαρακτηριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε. Παράλληλα, απέρριψε τον ανιστόρητο διαχωρισμό που γίνεται ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή της πρώτης οκταετίας (1956-'63) και στον Καραμανλή της δεύτερης οκταετίας (1974 - 1980) - διαχωρισμό που αναπαρήγαγε χτες και ο Αλ. Τσίπρας - επισημαίνοντας ότι στην πρώτη οκταετία το πρόταγμα ήταν η (καπιταλιστική) ανάπτυξη και τη δεύτερη η στερέωση της (αστικής) δημοκρατίας, αναδεικνύοντας τη συνέχεια στην πολιτική που εφάρμοσε.

Χαλκιδική: Νέα αστυνομική επέμβαση, συνεχείς προσαγωγές και χρήση χημικών εναντίον των κατοίκων ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ


Αναταραχή επικρατεί στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην αστυνομική επέμβαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, με εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, η αστυνομία έχει συλλάβει 5 κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, 3 κάτοικοι της περιοχής αγνοούνται από χθες, όταν προσήχθησαν από την αστυνομία, στο πλαίσιο των καθημερινών τρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Χρυσή Αυγή: Ναζιστική εγκληματική συμμορία


«Χρυσή Αυγή για να ξεβρομίσει ο τόπος»...
Αυτό ήταν το σλόγκαν της φασιστικής - ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στις εκλογές. Αυτό το σλόγκαν «έκανε λιανά» ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αλέκος Πλωμαρίτης: «Το οικονομικό θέμα θα λυθεί από τη στιγμή που θα φύγουν οι λαθρομετανάστες. Μόλις ξαλαφρώσουμε από 3 εκατ. χαραμοφάηδες που μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ, αναπνέουν τον αέρα το δικό μας, τον ελληνικό και μας σκοτώνουν»... «Είναι πρωτόγονοι, είναι μιάσματα, είναι υπάνθρωποι, δε μας ενδιαφέρει καθόλου η ύπαρξή τους. Γιατί είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους»... «Όποιος είναι μαύρος θα τον ξασπρίσουμε και μετά θα τον ταράξουμε στις κλωτσές».
Τα παραπάνω καταγράφονται σε ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση, το οποίο προβλήθηκε στο βρετανικό Channel 4, και το οποίο περιέχει υλικό από τις προεκλογικές δραστηριότητες του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής Α. Πλωμαρίτη, μεταξύ των οποίων και η διανομή ψηφοδελτίων σε λαϊκή αγορά, όπου καταγράφεται ο εν λόγω χρυσαυγίτης να βρίζει όποιον