Σελίδες

26 Σεπ 2013

Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα του 902.gr για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» (VIDEO)



Δείτε το σύντομο βίντεο - αφιέρωμα που ετοίμασε το 902.gr για τις εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στο Πάρκο Τρίτση, δίνοντας μια ενδεικτική εικόνα του πλούσιου προγράμματος των τριών ημερών, τις ομιλίες, τις συζητήσεις, τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις, τις δραστηριότητες στη Διεθνούπολη και τον Παιδότοπο, τις οποίες παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες νέων σε ένα ταξίδι ελπίδας, αισιοδοξίας, αγωνιστικής προοπτικής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες


Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη στις Βρυξέλλες το ΚΚΕ, όπου την εισηγητική ομιλία θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Συγκεκριμένα σε δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται:
«Το ΚΚΕ διοργανώνει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2013, με θέμα: "Ο ρόλος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κόμματων της Ευρώπης για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την ανατροπή του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό".

Χρήσιμη για το κεφάλαιο η Χρυσή Αυγή


Οι δολοφονικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και στο Κερατσίνι έχουν γίνει αφορμή για την αναπαραγωγή ρεπορτάζ που αποκαλύπτουν τις μεθόδους και τους τρόπους που οργανώνει την εγκληματική της δράση. Τώρα άραγε τις είδαν; Οχι μόνο τώρα που χτυπά δολοφονικά και Ελληνες εργάτες αλλά από τότε ακόμη που χτυπούσε μετανάστες, το ΚΚΕ είχε μιλήσει ανοιχτά για ναζιστική εγκληματική οργάνωση.
Η αστική προπαγάνδα σταματά, εδώ και σκόπιμα, γιατί την ενδιαφέρει να καταδικάσει τη βία γενικά απ' όπου και αν προέρχεται, να παίξει το δίλημμα «φασισμός ή (αστική) δημοκρατία» για να εγκλωβίσει εργατικά και λαϊκά στρώματα στη λογική ότι ο συμβιβασμός στην αστική νομιμότητα, η παραίτηση από τη μαχητική πάλη και δράση είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτεί από το σουγιά και το ρόπαλο του φασίστα. Να εμφανίζονται οι δυνάμεις καταστολής ως προστάτες του εργατικού κινήματος από τη φασιστική βία.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για το ρόλο και τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής (VIDEO)




Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι «αντισυστημική» αλλά είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος. Τρέφεται από αυτό και την αξιοποιεί πολύπλευρα για να επιτεθεί στο εργατικό λαϊκό κίνημα, να το τρομοκρατήσει και να το καταστείλει.