Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ: «ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ»...


«Μίνι φορολογικό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, τα μπαράζ από τα ασήκωτα χαράτσια και τη βαριά φορολογία, τα οποία περιέχονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Ο υπουργός της συγκυβέρνησης προαναγγέλλει τα ακόμη χειρότερα δηλώνοντας πως για τη «μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση» υπάρχει χρόνος μέχρι και τον Ιούνη του 2013...
Δίνοντας συνέχεια στην πρόκληση και ανεβάζοντας τον αντιλαϊκό πήχη στα 3 δισ. ευρώ, επιχείρησε να κόψει κάθε κουβέντα, δηλώνοντας ότι αυτός είναι ο στόχος «είτε μας αρέσει, είτε όχι πρέπει να φέρουμε νέα έσοδα».
Πέτρα πάνω στην πέτρα δεν πρόκειται να αφήσουν προκειμένου να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Σε αυτό το πλαίσιο και στη λογική των λεγόμενων ισοδύναμων μέτρων, η αντιλαϊκή λίστα μακραίνει καθημερινά με νέα ασήκωτα χαράτσια. Από το υπουργείο Οικονομικών ομολογούν πλέον ότι τα προηγούμενα δεν επαρκούν, ότι «απαιτούνται» ακόμη περισσότερα.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΝΤΑΣΗ: ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

ΚΚΕ για χαράτσια ΔΕΗ: Ο λαός να αξιοποιήσει τη δικαστική απόφαση για να καταργήσει και τα νύχια της εφορίας.
Σε σχόλιό του για την απόφαση του δικαστηρίου, που κρίνει παράνομα τα χαράτσια της ΔΕΗ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η ισχυρή λαϊκή ανυπακοή που εκφράστηκε με άρνηση πληρωμής των χαρατσιών στη ΔΕΗ, είχε τη δική της καθοριστική συμβολή, ώστε και δικαστήρια να κρίνουν καταρχήν ως παράνομη και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ίδια την ύπαρξη των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αξιοποιήσουν και αυτήν την απόφαση, για να αντεπιτεθούν με στόχο να καταργήσουν και τα νύχια της εφορίας όπου τα χαράτσια μεταβιβάζονται, αλλά και για να καταργήσουν όλα τα χαράτσια.

«Δοχειάριοι» και «Τραπεζάριοι»


Κακώς ισχυρίζονται ορισμένοι ότι η διαρκής φορολογική επιδρομή είναι «οθωμανικού τύπου».
Τα πράγματα είναι και εξελίσσονται εξόχως «πατριωτικά» και βαθυτάτως «ελληνικά».
Θα λέγαμε μάλιστα ότι οι κυβερνώντες έχουν πιάσει το νήμα της παράδοσης από εποχής... Βυζαντίου.
Επί παραδείγματι, επί Μεγάλου (και Αγίου - μεγάλη η χάρη του) Κωνσταντίνου, όπως μας πληροφορεί ο Γιώργος Φαρσακίδης στο βιβλίο του «Ιαματικά ψεύδη και "βέβηλες" προσεγγίσεις» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», σελ. 174) τα έσοδα του κράτους

Θέλουν το λαό χειραγωγημένο


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» διακήρυξαν από τη συνδιάσκεψή τους. Με αφορμή αυτή τη συνδιάσκεψη ξαναβλέπουν το φως της δημοσιότητας άρθρα που εγκαλούν το ΚΚΕ επειδή δε συμβάλλει στην «κοινωνική σωτηρία» που πασχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εν ολίγοις επειδή δε συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η προπαγάνδα είναι συμβολή στη μορφοποίηση των δύο πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος που καθένας πασχίζει να πείσει το λαό ότι το δικό του μείγμα πολιτικής είναι αυτό που θα τον ωφελήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με σύνθημα την «ανατροπή της κυβέρνησης» για να έρθει μια «κυβέρνηση της αριστεράς», προβάλλει την άποψη ότι θα βγάλει την καπιταλιστική οικονομία από την κρίση και ότι αυτό θα είναι ωφέλιμο για το λαό... Αλλά τι εννοεί «σωτηρία»; Την πολιτική ανάπτυξης που προτείνει, δηλαδή την ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών για να κάνουν επενδύσεις. Και καλεί το λαό να στηρίξει αυτή την πολιτική, πολιτική ενίσχυσης των καπιταλιστών. Σ' αυτό το ζήτημα με δεδομένες τις εκτιμήσεις και των αστών ότι η απόφαση του Γιούρογκρουπ για τη διαχείριση του κρατικού χρέους της Ελλάδας δεν το κάνει διαχειρίσιμο, ξαναφούντωσε η προπαγάνδα για «κυβέρνηση της αριστεράς».

Αριστο υλικό (1)...


ακροδεξιοί... "εθνοσωτήρες"...
Από τη μια το ΠΑΣΟΚ - του Βενιζέλου. Είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν ο Βενιζέλος. Δίπλα του στο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν 4 εξέχουσες φυσιογνωμίες του ΛΑ.Ο.Σ. (σ.σ.: οι πιο εξέχουσες εξ αυτών κατόπιν μετακόμισαν στη ΝΔ).
Από την άλλη ο ΛΑ.Ο.Σ - του Καρατζαφέρη. Ο κυβερνητικός συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο Καρατζαφέρης είναι αυτός που στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 διατυμπάνιζε ότι είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του 4 πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής. Ενας από αυτούς, τους υποψηφίους

ΑντιΚΚΕ εμμονές

ΚΚΕ που σας χρειάζεται...
ΣΥΡΙΣΑίοι...
Την εμμονή του να απομακρυνθεί το σφυροδρέπανο και τα τρία κόκκινα γράμματα του ΚΚΕ από την πρόσοψη του κτιρίου της ΝΕ Πειραιά του Κόμματος επανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή στον τοπικό Τύπο, βγάζοντας ταυτόχρονα χολή για το κίνημα και το Κόμμα της εργατικής τάξης. Απαντώντας στο σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την αξίωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο να κατέβει το σφυροδρέπανο και τα τρία γράμματα από το κτίριο του Κόμματος στον Πειραιά, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να πει ότι «εκφράσεις σε κείμενα όπως η "παρουσία αυτών των τριών γραμμάτων σε ένα κτίριο που έχουν υποφέρει οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές του λαϊκού μας κινήματος", κατά τη γνώμη μου αγγίζουν τα όρια της θρησκευτικής προσέγγισης»! Με αυτή του τη δήλωση, το μόνο που κάνει