Σελίδες

22 Ιουλ 2012

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό !!!

Τάδε έφη Αντωνάκης... Κάτι θα ξέρει αυτός από εργασία , τόσες "Πίτσες Μπλε" έχει πουλήσει. Και πάρα πολλοί τις αγόρασαν , μεγάλο επιχειρηματικό δαιμόνιο...
Εδώ που τα λέμε , αυτός και η παρέα του έχουν κάθε δικαίωμα να ομιλούν. 
Τόσα χρόνια αδιάκοπης , σκληρής κι ανιδιοτελούς εργασίας , κι ούτε μια μέρα απεργίας!!! 
Αυτό θα πει "υπόδειγμα" εργαζομένου... 
Φυσικά , είναι κι αυτό μέρος του job description :

"Ζητούνται νέοι / ες / μεσήλικες και σάψαλα , ικανοί , εργατικοί , αλτρουιστές , με διάθεση να αποτελέσουν παράδειγμα και έμπνευση για κάθε εργαζόμενο , και να δουλέψουν σκληρά κι αδιάκοπα για την ψυχή της μάνας τους , για τη στελέχωση κυβερνητικού σχήματος....
 Απολαβές,... ηθικές,... ικανοποιητικές.... & bonus.... Δυνατότητα εξέλιξης σε σωτήρες της Ελλάδας. Παρέχεται και Δ.Χ. αυτοκίνητο ή ποδήλατο."

Επικοινωνήστε με τον αγγελιοδότη... Αγγελία από : Καπιταλισμός


Ο καπιταλισμός υπερασπίζεται το συμφέρον και τα δικαιώματα των πολλών.

Ασκήσεις Ηρεμίας ...


Όποιος καταφέρει να παρακολουθήσει το παραπάνω βίντεο - ηχητικό ντοκουμέντο χωρίς να αισθανθεί έντονη αδιαθεσία ή την έντονη διάθεση να γνωρίσει από -πολύ- κοντά τη γροθιά του με το εσωτερικό της οθόνης του υπολογιστή του, σίγουρα είναι ένας πολύ ψύχραιμος άνθρωπος.
Καθώς το άκουγα σκεφτόμουν διάφορα πράγματα. Επειδή τα περισσότερα από αυτά δε μπορούν να μεταφερθούν κόσμια, μάλλον δε θα τα μοιραστώ μαζί σας.

Απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ: Το ημερολόγιο ενός τρελού...


Αν είχε τίτλο με λογοτεχνική αναφορά κάπως έτσι θα ήταν η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Παραθέτουμε αποσπάσματα από το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από διήμερες συζητήσεις εν μέσω παραιτήσεων και αποχωρήσεων και σχολιάζουμε:
Οι πρώτες εκλογές έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών επέλεξε μέσα από την κάλπη να εκφράσει οργή, αγανάκτηση και διάθεση τιμωρίας των κυβερνώντων και του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση.
Αντίθετα, οι δεύτερες εκλογές ανέδειξαν την επιθυμία των πολιτών να κυβερνηθεί η χώρα και να υπάρξουν αλλαγές στις ασκούμενες πολιτικές για την υπέρβαση της κρίσης
Δύο μέρες συνεδρίαζαν οι φωστήρες της ΔΗΜΑΡ για να καταλήξουν στο …

Τι λέει;




''Αν πηγαίναμε εμείς στη σύνοδο κορυφής, θα τους λέγαμε  κατεβάστε τα μολύβια, δεν υιοθετούμε τη στρατηγική της λιτότητας,ενδεχομένως να αποφασίσετε ότι σήμερα διαλύεται η Ευρώπη ή να κάτσουμε  3-4 μέρες κλεισμένοι, μέχρι να παρθεί μία απόφαση διεξόδου''.
Βέβαια για να μην αδικήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για την "Ελληνική Χαλυβουργία" και την απεργία των εργατών στον Ασπρόπυργο


Με τα παρακάτω θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα σημαντικά σημεία σχετικά με την απεργία στη Χαλυβουργία. Δυστυχώς παρατηρώ εκτεταμμένη παραπληροφόρηση γύρω απο το θέμα της απεργίας, η οποία οφείλεται κυρίως στη μονομερή κάλυψη του θέματος απο τα ΜΜΕ, η οποία βρίσκει εύφορο έδαφος στην τυφλή αποστροφή που νιώθει ενός σημαντικού μέρους του κόσμου προς οτιδήποτε σχετίζεται με το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ.

Αιτήματα Σωματείου

Οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στο εργοστάσιο της Ελληνική Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο ξεκίνησαν την 1/11/2011 όταν ο εργοδότης κάλεσε τους εργαζόμενους να διαλέξουν μεταξύ 180 απολύσεων ή 5ωρη 5ήμερη εργασία με 40% μειωμένες αποδοχές (που προφανώς οι εργαζόμενοι δε θα μπορούσαν να αναπληρώσουν απο κάπου αλλού στο “ελεύθερο” 3ωρο τους). Εν τω μεταξύ, η παραγωγή βαίνει αυξάνουσα:

ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Είναι λαϊκό δικαίωμα, όχι «πολυτέλεια»


Το χτυπούν βάναυσα η πολιτική του ευρωμονόδρομου, οι κυβερνήσεις και τα μονοπώλια
Ονειρο θερινής νυχτός αποτελούν οι καλοκαιρινές διακοπές για την πλειοψηφία των εργαζομένων, της νεολαίας, καθώς με μισθούς πείνας, ανεργία και αυξήσεις «φωτιά», το κόστος είναι απλησίαστο. Στον ευρωμονόδρομο όλο και περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να κάνουν καθόλου διακοπές, όλο και μειώνονται οι μέρες ξεκούρασης για όποιον ξεφύγει έστω για λίγο. Παράλληλα, η κατάργηση και αυτού του φτηνού όπως λειτουργούσε «κοινωνικού τουρισμού», υπονομεύει παραπέρα το δικαίωμα στην αναψυχή, θυσιάζοντάς το στο βωμό κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας.
Συγκεκριμένα: Aν πέρυσι εστιάζαμε στα όρια εισοδήματος που έθετε η τότε

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Εργαλείο στην πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος


Το ΚΚΕ τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 και των Εφαρμοστικών τους νόμων - καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των Μνημονίων».
Με την πράξη αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά:
Οτι σέβεται το λαό και τηρεί το λόγο που έδωσε προεκλογικά.
Οτι καθορίζει την πολιτική του στάση με κριτήριο το συμφέρον της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και με αυτό το κριτήριο συγκρούεται με την κυβέρνηση και το συνολικό πλαίσιο των πολιτικών, των μέτρων που έχουν οδηγήσει σε πτώχευση τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες.
Οτι πιστεύει βαθιά πως ο λαός δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση και επιβάλλεται να διεκδικήσει την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ψέμα πάνω στο ψέμα


Οργίασε η προπαγάνδα με αφορμή την επίθεση στους χαλυβουργούς. Λένε:
-- Το δικαίωμα στη δουλειά είναι ιερό. Μιλάνε για το δικαίωμα στη δουλειά οι θεματοφύλακες ενός συστήματος άναρχου και σάπιου, που πετάει εκατομμύρια ανθρώπους εκτός παραγωγής. Μάλιστα, σε συνθήκες κρίσης, η ανεργία εκτοξεύεται στον καπιταλισμό, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων, με πρώτη την εργατική δύναμη. Ηδη οι άνεργοι είναι 1.500.000 στην Ελλάδα. Ποια κυβέρνηση νοιάστηκε για το δικαίωμά τους στη δουλειά; Η ίδια η κυβέρνηση και τα κόμματά της υπερασπίζονται τον Μάνεση, ο οποίος έχει ήδη απολύσει 120 εργαζόμενους και κατά τα λεγόμενά του ήθελε να κλείσει το εργοστάσιο και να αφήσει χωρίς ψωμί εκατοντάδες οικογένειες. Για τους λιγοστούς απεργοσπάστες, το δικαίωμα στη δουλειά είναι ιερό, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, αλλά όχι και για τους εκατοντάδες απεργούς που παλεύουν για να έχουν μεροκάματο οι απολυμένοι συνάδελφοί τους. Το ψέμα και η υποκρισία τους βγάζει μάτι.
-- Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Ποιος νόμος; Αυτός που βγάζει 9 στις 10