Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Σχεδιάζουν «ανάπτυξη» με μισθούς Κίνας...


Τα νέα βάρβαρα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, προκειμένου να βοηθηθεί να επενδύσει τα συσσωρευμένα κεφάλαιά της πάνω στα αποκαΐδια των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε στρατηγικούς τομείς της παραγωγής που μονοπωλούνται, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών E. Βενιζέλος με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. 

Το χρέος δεν είναι του λαού, να αρνηθεί να το πληρώσει...


Στο Λόφο Λαμπράκη, στο Ν. Κόσμο, μίλησε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων που διοργανώνει η Αχτίδα Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΝΟ Κεντρικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, τόνισε στην ομιλία του:
«Εμείς λέμε πως είναι ψέμα ότι η κρίση και τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας οφείλονται στο χρέος. Το πρόβλημα βρίσκεται στην οικονομία που έχει κρίση και αυτή η κρίση του συστήματος αναγκάζει τους πολιτικούς του υπηρέτες να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μέτρα για να τη διαχειριστούν. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι το χρέος; Καταρχήν, δεν υπάρχει χώρα στην ΕΕ, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, που να μην έχουν τεράστια χρέη, μπροστά στα οποία τα χρέη της Ελλάδας είναι ψιλολόγια. Πώς, όμως, δημιουργείται το χρέος; Είναι στοιχείο απαραίτητο αυτής της οικονομίας και της λειτουργίας του αστικού κράτους. Το χρέος δεν δημιουργήθηκε από τους μισθούς, τις συντάξεις, το όποιο δημόσιο σύστημα Υγείας - Παιδείας είχαμε.

Εγχειρίδιο για ωμές επεμβάσεις στο εσωτερικό χωρών.


Μια ακόμα επικίνδυνη για τους λαούς έκθεση, με θέμα «Εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ υπέρ του εκδημοκρατισμού» υπερψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, εφοδιάζοντας επί της ουσίας κάθε ιμπεριαλιστική μυστική υπηρεσία με ένα εγχειρίδιο δράσης για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης, με το χυδαίο πρόσχημα της «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας». 
Την έκθεση καταψήφισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

Βαθιά ιμπεριαλιστική στρατηγική...


Την ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς εκφράζουν τα κάθε λογής μνημόνια και συμφωνίες που συνάπτει η κυβέρνηση με το ΝΑΤΟ.
Χαρακτηριστικές είναι οι τέσσερις συμφωνίες - «εφαρμοστικοί νόμοι» του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ και της νέας δομής του, που την Τετάρτη πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 
Αφορούν στην αναβάθμιση και επέκταση της βάσης της Σούδας ως «προωθημένης βάσης Διοικητικής Μέριμνας» για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Αν. Μεσόγειο, στην καλύτερη λειτουργία της «Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης Νοτιοανατολικής Ευρώπης», 

«Υπερκοριός»!


Ενα από τα «παράπλευρα» της υπόθεσης με τα στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι χιλιάδες φορές που αναφέρθηκε - σαν να ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο - η δράση και η λειτουργία του περίφημου «κοριού της ΕΥΠ».
*
Μιλάμε για το χαφιεδορουφιανομηχάνημα το οποίο είναι ειδικό - λέει - στις υποκλοπές και στο φακέλωμα των τηλεπικοινωνιών.
*
Λες, δηλαδή, και το κράτος μας δεν είχε ιδέα, δεν ήξερε και δεν ξέρει τι γινόταν - και τι θα συνεχίσει να γίνεται - στο ποδόσφαιρο των Ανωνύμων Εταιρειών και ως εκ τούτου χρειαζόταν, τάχα μου, τις... υποκλοπές για να το μάθει.

Τον ενοχλούν οι ταξικοί αγώνες...



Στο τηλεοπτικό μεϊντάνι βγήκε πάλι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και, όπως συνήθως, επιτέθηκε στους αγώνες του ταξικού κινήματος. 
Σχολιάζοντας την παρέμβασή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει: 
«Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλος, στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση", μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα συνθήματα περί λαϊκής οικονομίας συμβάλλουν στο κλείσιμο επιχειρήσεων. Στοιχίζεται για μια ακόμα φορά με τους κεφαλαιοκράτες και τα φερέφωνά τους, που κατηγορούν τους εργαζόμενους που διεκδικούν, που απεργούν και αγωνίζονται, για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και για τις απολύσεις.

Καπιτα-ληστόμετρο!


Οπως δημοσιεύτηκε προχτές στον «Ρ» και μόνο στον «Ρ» (σ.σ.: καθόλου τυχαίο), σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία «Ροστάτ», ο αριθμός των Ρώσων τα εισοδήματα των οποίων δεν ξεπερνάνε το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης
αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2011 κατά 2,3 εκατομμύρια.
*
Ετσι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - ζούνε πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας έφτασε σχεδόν τα 23 εκατομμύρια.

“Το Μεγάλο μας Τσίρκο” (ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ...)


Το καλοκαίρι του 1973, κι ενώ η αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών ήταν και έδειχνε ακόμα πανίσχυρη , η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ανεβάζουν στο θέατρο “Αθήναιον” το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη “το μεγάλο μας τσίρκο”. 
Στο έργο αυτό, μέσα από σατιρικά και δραματικά νούμερα και τραγούδια γινόταν μια αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα και τους υπόλοιπους κυβερνήτες της ανεξάρτητης Ελλάδας ως την Μικρασιατική καταστροφή, τον πόλεμο του ’40 και το –τότε– σήμερα… 
Η μουσική του έργου ήταν του Σταύρου Ξαρχάκου και τα τραγούδια της παράστασης απέδιδαν ο Νίκος Ξυλούρης και τα μέλη του θιάσου. Τα σκηνικά της παράστασης ήταν του Ευγένιου Σπαθάρη και στο θίασο πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Στέλιος Κωνσταντόπουλος, ο Νίκος Κούρος, ο Τίμος Περλέγκας και ο Χρήστος Καλαβρούζος.

Ορμητικά στη μάχη ...


Τη νέα φάση του αντιλαϊκού πολέμου, τη σφοδρότερη κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια σε ολόκληρη την γκάμα της ζωής των εργατών, της κάθε λαϊκής οικογένειας, ξεδιπλώνει μέσα σε αυτό το «καλοκαίρι» το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. 
Το «Μεσοπρόθεσμο» μαζί και ο πρώτος από τους εφαρμοστικούς νόμους τους ήταν μόλις το πρώτο σκαλοπάτι, η πολεμική ιαχή της πλουτοκρατίας για όλα όσα έχουν σχεδιάσει, για την ομοβροντία από τα φρέσκα νομοσχέδια, τις άλλες κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις, που εσπευσμένα φέρνουν είτε για ψήφιση στη Βουλή είτε και με άλλες διαδικασίες.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ...ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ...



Πάει πολύ οι «αρχιτέκτονες» της διαρκούς ιδεολογικής τρομοκρατίας και των εκβιαστικών διλημμάτων σε βάρος του λαού να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των «δημοκρατικών δικαιωμάτων» και της «ελεύθερης έκφρασης». 
Πάει πολύ αυτοί που βάζουν σταθερά και ολοένα πιο άγρια το πιστόλι στον κρόταφο του λαού, εκβιάζοντάς τον με τη «μη καταβολή της επόμενης δόσης» και τη χρεοκοπία, να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες «της ελευθερίας του δημόσιου λόγου και του διαλόγου». 

ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ... & αναίδεια...



Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία όσο ο λαός επιτρέπει στον Γ. Καρατζαφέρη να του βγάζει με αναίδεια τη «γλώσσα» και να τον προσβάλλει. 
Το έκανε και χτες στη δημόσια τηλεόραση. 
Για την κρίση και το χρέος υπέδειξε σαν ένοχο το λαό: 
«Ολο αυτό το πάρε - πάρε, μας έφτασε σήμερα σε αυτή την κατάσταση» ισχυρίστηκε και αφού ενοχοποίησε το λαό του ζήτησε να σκύψει το κεφάλι, να αποδεχτεί «θυσίες», και πρόσθεσε: 
«Αν θέλουμε να διατηρήσουμε κάποιο επίπεδο διαβίωσης, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε μια αρμονία με αυτά που ζητά η Ευρώπη. Αν θέλουμε να επαναστατήσουμε και να πάμε μόνοι μας, τότε όλοι οι μισθοί θα μειωθούν δραστικά. Πρέπει να καταλάβουμε πως ισχύει η θεωρία των γειτονιών της Ευρώπης. Ο πλούσιος Βορράς, Σκανδιναβία και Κεντρική Ευρώπη, η λιγότερο πλούσια Ιβηρική και τα Βαλκάνια με χαμηλούς μισθούς της τάξης των 200 - 250 ευρώ.