Σελίδες

4 Φεβ 2011

ΛΑ..ΣΟΚ...

Ο Καρατζαφέρης σε «τρυφερές» στιγμές
με τον αρχιπραξικοπηματία Παττακό,
 Απρίλιος 2002



Αυτή είναι η πολιτική «μαυρίλα» των τύπων που ξεσάλωσαν για μια ακόμα φορά προχτές στη Βουλή.
Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του «πολιτικού βόθρου» που 
ακούει στο όνομα «ΛΑ.Ο.Σ.».
Ας τους χαίρεται η πλουτοκρατία που τους πριμοδοτεί.
Ας τους χαίρεται το ΠΑΣΟΚ με το οποίο συνυπογράφουν μνημόνια.
Ας τους χαίρονται οι καναλάρχες και οι τηλεαστέρες που τους κανακεύουν.

«Κοπρίτες» οι δημόσιοι, «κοπρίτες» και οι ιδιωτικοί!

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου δε δίστασε να παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις μισθών... στον ιδιωτικό τομέα!
Μάλιστα, όχι μόνο το παραδέχτηκε, αλλά υπεραμύνθηκε κιόλας της «αναγκαιότητας» να υπάρξουν αυτές οι νέες μειώσεις, διότι - όπως είπε - μόνο έτσι θα επιτύχουμε τη βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας.
Αυτές οι μειώσεις μισθών, δηλαδή οι περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των 590 ευρώ, είναι - όπως εξήγησε ο κύριος υπουργός - ο ασφαλέστερος τρόπος για να τονώσουμε τις επιχειρήσεις.
Δεν παρέλειψε να προσθέσει, φυσικά, ότι η τόνωση, η ενίσχυση και ηπροστασία των επιχειρήσεων αποτελεί μια απαραίτητη επιλογή που συνάδει απολύτως με το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τη σωτηρία της χώρας.

Ο ... μεσάζων...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ! Αφού τα «τακτοποίησε» όλα εδώ στην Ελλάδα, αφού μας έβαλε σε «τροχιά ανάπτυξης», ο Γιώργος Παπανδρέου θα λύσει και τα προβλήματα της ...Αιγύπτου!
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η κρατική τηλεόραση που μας παρουσίασε τις «πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για την επίλυση της αιγυπτιακής κρίσης».
Δεν ξέρουμε αν η ιδέα του Γ. Παπανδρέου είναι να κάνει την Αίγυπτο να μοιάζει με την Ελλάδα (πράγμα πολύ κακό για τους Αιγύπτιους). Το σίγουρο είναι πάντως ότι αν συνεχίσει την ίδια πολιτική σε λίγο θα μοιάζει η Ελλάδα με την Αίγυπτο.
Και δεν εννοούμε ότι θα μπουν πυραμίδες στη θέση του Παρθενώνα. Σε άλλο πράγμα αναφερόμαστε προφανώς.
Αν πάλι, με όλα αυτά θέλουν να μας πείσουν ότι ο πρωθυπουργός είναι μια «προσωπικότητα» αποδεκτή από τους διεθνείς οργανισμούς, τους βεβαιώνουμε ότι αυτό δε θεωρείται ...τίτλος τιμής.

Η σύγκρουση στην Αίγυπτο...

   Με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Αίγυπτο, όπου χιλιάδες λαού έχουν βγει στο δρόμο, διεκδικώντας μια αξιοπρεπή ζωή, έρχεται στο προσκήνιο και η υποκρισία όλων αυτών που στήριξαν και στηρίζουν το αυταρχικό καθεστώς του Μουμπάρακ. Τώρα, εμφανίζονται ευαίσθητοι δήθεν για τα δίκαια των λαϊκών στρωμάτων. 
Σε αυτούς τους «κροκόδειλους» ανήκουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΕΕ ,ΝΑΤΟ. Επίσης, η «Σοσιαλιστική Διεθνής», με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία ανήκει και το κόμμα του Μουμπάρακ, όπως ανήκε και το κόμμα και του άλλου εκλεκτού των ιμπεριαλιστών του Μπεν Αλι της Τυνησίας.

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ...

Ηταν θέμα χρόνου να το πουν:
Για τα κακά της μοίρας μας φταίνε οι μισθοί. Αυξήθηκαν υπερβολικά τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να επανέλθουν σε «φυσιολογικά» επίπεδα.
Κατά τον «Σκάι» μάλιστα «όλοι οι πολιτικοί το έχουν δεχτεί αυτό» (στο δελτίο των 9 το βράδυ).
Δεν είναι το μόνο παράδειγμα, που όταν βλέπεις «Σκάι» κινδυνεύεις να πιστέψεις ότι οι άνθρωποι γύρω σου τρελάθηκαν.
Σύμφωνα με τον «Σκάι», οι επιβάτες θέλουν να πληρώνουν χρυσό το εισιτήριο στο λεωφορείο και επιμένουν να πληρώνουν χαράτσι για ένα δρόμο που ούτε καν υπάρχει.
Σ' έναν σταθμό μετρό, όπου ο μόνος που επέμενε να «χτυπήσει» εισιτήριο, ήταν ο «δημοσιογράφος» του «Σκάι», τα στελέχη του σταθμού από το στούντιο