Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Υμνητές των επιχειρήσεων


Τις ανακοινώσεις τους θα τις ζήλευε το Γραφείο Τύπου κάθε εταιρείας
«Αυτή την εταιρεία παλεύουμε για να δημιουργήσουμε, παλεύουμε να έχουμε εμείς στη "Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία". Μια εταιρεία δυναμική με σύγχρονα και ανταγωνιστικά προϊόντα...»! Αυτό είναι απόσπασμα από ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» η οποία πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτές τις θέσεις καλεί τους εργαζόμενους να την ψηφίσουν στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής!
Οι μέτοχοι στου Ομίλου Εθνικής Τράπεζας (μέλος του οποίου είναι και η «Εθνική Ασφαλιστική») ούτε στο όνειρό τους δεν θα μπορούσαν να βρούνε καλύτερο στήριγμα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων από αυτή που τόσο γενναιόδωρα τους προσφέρει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αφιερώνει μια ολόκληρη ανακοίνωση για να πείσει ότι τα συμφέροντα εργαζομένων και κεφαλαιοκρατών ταυτίζονται αλλά και ότι υπάρχουν κεφαλαιοκράτες που μπορούν να δράσουν προς όφελος συνολικά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Υμνεί τη δράση της εταιρείας μιλώντας για «τη ζωντανή δημιουργική τέχνη της

«ΔΩΔΩΝΗ»: Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση


Με πρόβατα μέσα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας έγινε η χτεσινή κινητοποίηση της ΠΑΣΥ μαζί με το ΠΑΜΕ
«Η ΔΩΔΩΝΗ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό». Το σύνθημα - οδηγός της κοινής πάλης αγροτοκτηνοτρόφων και εργαζομένων απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας, με ό,τι συνέπειες αυτή συνεπάγεται για το αγροτικό εισόδημα, τους εργαζόμενους και τη λαϊκή κατανάλωση βρέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής αγωνιστικής παρέμβασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στα Γιάννενα από την ΠΑΣΥ και το ΠΑΜΕ.
Απέναντι στη γραμμή της ιδιωτικοποίησης που συνδιαμορφώνουν Ενώσεις και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ηπείρου από κοινού με την διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου της ΔΩΔΩΝΗΣ, προβλήθηκε το ρεαλιστικό και αναγκαίο της οργάνωσης της πάλης σε αγωνιστικό προσανατολισμό και με ταξικό περιεχόμενο ενάντια στη στρατηγική κεφαλαίου και ΕΕ για να ματαιωθεί στην πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και οι συνέπειές της.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Μέτρα παντού με ή χωρίς μνημόνιο


Αποκαλυπτική για την Ελλάδα η Λαγκάρντ, είπε ότι «ξεκάθαρα το κόστος εργασίας ανά μονάδα πρέπει να συνεχίσει να πέφτει»
Η «λιτότητα με ανάπτυξη» που διακηρύσσει η ΕΕ, είναι ενιαία στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες - μέλη, με ή χωρίς μνημόνια. Οπως είπε χτες ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Ντ. Κάμερον στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, η Βρετανία θα πρέπει να λάβει νέες «δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις»όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας προκειμένου να μην«καταποντιστεί», καθώς «είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε».
Ολα αυτά υπό τη σκιά των νέων περικοπών ύψους 10 δισ. λιρών στις κοινωνικές δαπάνες, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων ύψους 18 δισ. λιρών, που είχε ήδη αποφασίσει η βρετανική κυβέρνηση.
Tην ίδια ώρα στην Πορτογαλία έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση της Λισαβόνας

Ινστιτούτο συκοφάντησης του σοσιαλισμού

Μετά βαΐων και κλάδων η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τα εγκαίνια του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» στην Αθήνα, παρουσία του Γερμανού πρέσβη, του προέδρου του Α. Τσίπρα και του προέδρου της «Αριστεράς» Γερμανίας Μπρέντ Ρίξινγκερ. Η ...χαρά τους είναι μεγάλη γιατί με τη λειτουργία στη χώρα μας του Ινστιτούτου, θα έχουν άλλο ένα εργαλείο για την «εισαγωγή» των εργαζομένων και διανοουμένων στο ...θαυμαστό κόσμο του «εξανθρωπισμένου καπιταλισμού». Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο ινστιτούτο που ιδρύθηκε μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, το 1990,

«Καίγονται» για να κρυφτούν

Τι βρήκε να πει η χτεσινή «Αυγή» για την προχτεσινή δυναμική και μαζική πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας; Οτι «τα μέλη του αποχώρησαν όταν ξεκίνησαν τα μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή, προκαλώντας τις χλιαρές αποδοκιμασίες όσων παρευρίσκονταν»... Θα μπορούσαμε βέβαια να σχολιάσουμε πως «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», αλλά δεν είναι αυτό - μόνο - το θέμα.
Γιατί, ο λόγος για τον οποίο η «Αυγή» επιλέγει ξανά να «χτυπήσει» μια τόσο σημαντική κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων εργατών κι εργατριών δεν είναι ζήτημα (απλά...) ζήλιας! Αυτό που την ενοχλεί για τις κινητοποιήσεις και συνολικά τον τρόπο που δουλεύει το ΠΑΜΕ για την οργάνωση των εργαζομένων, είναι πρωτ' απ' όλα η ολοένα και μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων στο ΠΑΜΕ,

Ε, κ. Βενιζέλε;


Επειδή το καραγκιοζιλίκι με τη «λίστα Λαγκάρντ» συνεχίζεται.
*
Επειδή ανάμεσα στα άλλα «εξαιρετικά» που είπε ο Ε. Βενιζέλος για τη συγκεκριμένη υπόθεση - και μάλιστα όχι το πιο «εξαιρετικό» απ' όσα είπε - είναι ότι, ενώ κατείχε τη λίστα, ενώ γνώριζε το περιεχόμενο της λίστας, εντούτοις δεν άνοιξε για να δει τη λίστα και ως εκ τούτου, παρότι γνώριζε τι περιείχε, αφού δεν την άνοιξε και δεν την είδε τη λίστα, τότε, ουδέν το κατακριτέο διέπραξε.
*
Επειδή, τέλος, αναμένεται αυτά «τα ωραία του» ο Βενιζέλος να τα επαναλάβει σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου έχει κληθεί να προσέλθει,
παρακαλούμε μια διευκρίνιση:

Σαν σε «σκυλιά»!


Μέχρι τώρα ξέραμε για μια Ελλάδα που την κατάντησαν στο σημείο ο λαός της να βιώνει τη ζωή με... ενέχυρο.
Στο πλαίσιο αυτό, μπροστά στο κύμα εκποίησης των τιμαλφών των λαϊκών νοικοκυριών, στον τυφώνα της ίδρυσης ενεχυροδανειστηρίων που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια
- ξεφυτρώνουν εκεί ακριβώς που τα μικρομάγαζα βάζουν «λουκέτα» -
η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έφτανε πέρσι ως... αντίδοτο στα φέιγ βολάν των τυμβωρύχων με τα οποία καλούν τους ανθρώπους να τους παραδίδουν από τις χρυσές βέρες μέχρι... τα χρυσά τους δόντια,
να εκδίδει ανακοινώσεις
για το πώς ο λαός θα πρέπει πρώτα να... ζυγίζει τα χρυσαφικά και τα ασημικά του σπιτιού, πριν τα ξεπουλήσει στους σαράφηδες!
*
Εκτοτε, έχει σημειωθεί ακόμα μεγαλύτερη... πρόοδος.