Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Για την προπαγάνδα των «δύο άκρων»


Η επιχειρηματολογία της αστικής προπαγάνδας για τα «δύο άκρα» έχει στόχο της πρώτα και κύρια το χτύπημα του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος και αποτελεί προέκταση του γεωγραφικού και ταχυδακτυλουργικού τύπου χαρακτηρισμού των κομμάτων: Δεξιά - Κέντρο - Αριστερά. 
Επιπρόσθετα, ως συνέχεια των παραπάνω: Ακρα Δεξιά - Ακρα Αριστερά και κάτω από αυτές τις ονομασίες συγκαλύπτουν την ταξική συγκρότηση της κοινωνίας και τα αντίστοιχα συμφέροντα που εκφράζουν τα πολιτικά κόμματα, περιορίζοντας τη συζήτηση και τη διαπάλη στο αστικό πολιτικό σύστημα, ενώ η οικονομική του βάση (οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής) μένει στο απυρόβλητο.
Η απόσπαση της πολιτικής από την οικονομία κυριαρχεί και τα τελευταία τρία χρόνια, κατά τα οποία: Προκειμένου να συγκαλύψουν ότι η οικονομική κρίση είναι καπιταλιστική και όχι κρίση χρέους, προκειμένου να συγκαλύψουν ότι οι οικονομικές κρίσεις βρίσκονται στο DNA του καπιταλισμού, ρίχνουν το ανάθεμα στο αστικό πολιτικό σύστημα (κυρίως στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ), που είναι διεφθαρμένο και που πρέπει να εξυγιανθεί. 

Τι δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ

Οι τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, με τη διακοπή μισθοδοσίας εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων και το αδιέξοδο σχετικά με το πρόγραμμα Υγείας, λόγω της άσκησης βέτο από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, αναζωπύρωσαν στο δημόσιο διάλογο μια συζήτηση σχετικά με τον τάχα φιλολαϊκό Ομπάμα, που θέλει υγεία για όλο τον κόσμο, και τους αντιλαϊκούς - νεοφιλελεύθερους Ρεπουμπλικανούς.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι;

Πραγματικά, Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί προτείνουν διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, οι πρώτοι περισσότερο επεκτατικό μείγμα (επέκταση δημόσιων δαπανών), που επιδεικνύει μεγαλύτερη ανοχή στο έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού και στην αύξηση του δημόσιου χρέους, και οι δεύτεροι περισσότερο περιοριστικό (περιορισμός δημόσιων δαπανών).

Νίκησε η δημοκρατία τους: Ετοιμάζονται για επίθεση στους κομμουνιστές

Μετά τα σύννεφα “σκόνης” που σήκωσαν για το “χτύπημα” στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και της ντουφεκιές στον αέρα, με την “σύλληψη” των στελεχών της Χρυσής Αυγής και αφού τους άφησαν …ελεύθερους, έρχονται με δηλώσεις, συνεντεύξεις, εμφανίσεις σε κανάλια, να πέρασαν στο δευτερο και βασικό μέρος του σχεδίου τους, για την “νόμιμη”, στα πλαίσια της δικής τους δημοκρατίας, καταστολής του οργανωμένου εργατικού κινήματος, βάζοντας στην ίδια ζυγαριά τις δολοφονίες των ναζιστών με τις εργατικές κινητοποιήσεις. 
Τα πιστόλια, τα ρόπαλα, τα μαχαίρια και τα άλλα δολοφονικά εργαλεία των χρυσαυγητών, με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, την περιφρούρηση και τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τον μισανθρωπισμό των ναζιστών, με την διεκδίκηση για λαϊκή εξουσία από τους κομμουνιστές.

Για να προετοιμάσουν τα μυαλά των ψηφοφόρων τους και των αποδεχόμενων τον καπιταλισμό, ώστε να επικροτήσουν τις επόμενες κατασταλτικές κινήσεις τους ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα.
Έτσι άρχισαν να στέλνουν “μηνύματα”, για μηδενική ανοχή και στο άλλο “άκρο”, πατώντας στη “θεωρία των δύο άκρων”, που ζητάει έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!!!

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια το Σάββατο 5 Οκτώβρη


Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη απευθύνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι».
Στην Αττική η συγκέντρωση έχει οριστεί στην Ομόνοια στις 11.00 το πρωί. Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας στο διάστημα από 2 μέχρι 5 Οκτώβρη (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις πόλεις).
Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:
«Σάββατο 5 Οκτώβρη
Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.
Στην Αττική στην Ομόνοια στις 11 π.μ.
Να είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού, μαζικής συμμετοχής.
Όλοι οι  εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες τη μέρα εκείνη με λεωφορεία, μετρό, με όλους τους τρόπους κατεβαίνουμε στην Ομόνοια.
Να το αποφασίσουμε χωρίς δισταγμό.

Ν. Καραθανασόπουλο: Το ΚΚΕ δεν υπογράφει δήλωση μετανοίας στο σύστημα (VIDEO)
«Δήλωση νομιμοφροσύνης δεν πρόκειται να κάνουμε», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που κατέφυγε στην αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» σημείωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αποκαλυπτικός καθώς αναπαρήγαγε τη λογική της ΕΕ, που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό.

Ποιον βλέπουν να τους απειλεί;


«Αν θέλουμε να νικήσουμε τον εξτρεμισμό, δεν μπορούμε ποτέ να πάμε στα άκρα. Πριν από λίγες ημέρες, όπως σας είπα, συντρίψαμε μια ομάδα νεοναζί στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας πλήρως τη νομοθεσία. Αποδείξαμε ότι το νομικό μας πλαίσιο είναι πλήρως εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό. Αυτό που πραγματικά χρειαζόταν ήταν η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για την πλήρη εφαρμογή του νόμου (...) Από τη μια πλευρά έχουμε τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη μια ακραία αντιπολίτευση, η οποία λέει να βγούμε από το ΝΑΤΟ, από την ΕΕ, έξω από το ευρώ, δεν είναι κάτι το οποίο θα ήταν εποικοδομητικό για την ελληνική υπόθεση». Αυτά είπε χτες στις ΗΠΑ ο Αντ. Σαμαράς. Σε ποιον απευθυνόταν; Σε εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Προστατεύουν το γέννημά τους


«Είναι άλλο πράγμα οι δολοφονίες, οι προπηλακισμοί, το "μπραβιλίκι", ακόμη και η συνέργεια σε κακουργήματα κι άλλο η συμμετοχή ακόμη και σε ένα απεχθές κόμμα όπως είναι η Χρυσή Αυγή», αποφάνθηκε ο γνωστός Π. Μανδραβέλης στην «Καθημερινή», κάνοντας εμφανή την αγωνία του να προστατέψει τη ΧΑ από την ταύτιση των πράξεών της με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας της που συγκροτείται από έναν χυδαίο αντικομμουνισμό, εθνικισμό και ένα απέραντο μίσος για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ταύτιση που στην πράξη εκφράστηκε ξανά και ξανά με πλέον πρόσφατη την επίθεση στο Πέραμα.

Η γαλαντομία με την οποία σπεύδουν οι αστοί αρθρογράφοι να προστατέψουν το δικαίωμα της ΧΑ να υπάρχει στο πολιτικό στερέωμα είναι εξηγήσιμη. 

Χ. Κατσώτης: Η δράση της ΧΑ έγινε ανεκτή από τις κυβερνήσεις γιατί εξυπηρετούσε το καπιταλιστικό σύστημα (VIDEO)
«Όλες οι κυβερνήσεις ανέχτηκαν τη δράση της Χρυσής Αυγής γιατί εξυπηρετούσε το καπιταλιστικό σύστημα, ιδιαίτερα μετά την κρίση, έτσι ώστε να σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη των εργατικών, λαϊκών, ταξικών αγώνων».