Σελίδες

3 Ιουλ 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποκρισία του βγάλε – βάλε την παλαιστινιακή μαντίλα

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνει στην ισραηλινή πρεσβεία. Συγκεκριμένα, οι νομαρχιακές οργανώσεις Α’, Β’ Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ  και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανακοινώσει παράσταση διαμαρτυρίας «ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από το Ισραήλ». Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, «στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και ενώνει τη φωνή του με όσους αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής».
Τι καλά, τι αγωνιστικά, τι «αριστερά» και κυρίως τι υποκριτικά!

Απαγόρευση διαδηλώσεων: ΌΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τα πράγματα είναι περισσότερο από ξεκάθαρα: Ο χουντικής έμπνευσης νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή δεν αποσκοπεί σε καμία υποτιθέμενη «ρύθμιση των διαδηλώσεων» για την- δήθεν- προστασία της «κοινωνικοοικονομικής ζωής» και την «ασφάλεια των συγκοινωνιών». 
Πρόκειται για νομοσχέδιο – επιτομή της αυθαιρεσίας και της καταστολής, στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη», κομμένο και ραμμένο κατά παραγγελία του κεφαλαίου. Τα προσχήματα της κυβέρνησης περί νομοσχεδίου που δήθεν αφορά τις «ολιγομελείς συγκεντρώσεις που κλείνουν τους δρόμους» δεν πείθουν κανέναν.