Σελίδες

9 Φεβ 2012

Συνέντευξη τύπου Α.Παπαρήγα για το νέο μνημόνιο



Ωρα ευθύνης και απόφασης


Προχτές η Ντ. Μπακογιάννη είπε πως καλύτερα να χάσει ο λαός 20% από το εισόδημά του και να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία μένοντας στο ευρώ παρά να γίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και να χάσει 85%. Τρομοκρατικό, πράγματι, δίλημμα για την υποταγή της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην πολιτική της σταδιακής αλλά μόνιμης εξαθλίωσης. Γιατί, πράγματι, η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή θα υποτιμήσουν πολύ περισσότερο το εργατικό εισόδημα, αλλά αν προσθέσουμε σ' αυτό 20% τις απώλειες εισοδήματος από τις αρχές του 2010 με την έναρξη εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων των μνημονίων, σε συνδυασμό με τα μέτρα φοροληστείας (δραστική μείωση αφορολόγητου, χαράτσια, αύξηση ΦΠΑ και άλλων

Οξύνουν τον αντικομμουνισμό τα αστικά κόμματα


Ψέματα και συκοφαντίες μέσα και έξω από τη Βουλή, με στόχο το κίνημα και το λαό που υποφέρει από την πολιτική τους
Οσο μεγαλώνουν τα αδιέξοδα στην αστική διαχείριση και τους πιέζει η λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που συνυπηρετούν με την τρόικα, τόσο τα κόμματα του κεφαλαίου επιδίδονται σε χυδαίο αντικομμουνισμό, προσπαθώντας να χτυπήσουν το κίνημα και να θαμπώσουν την πραγματική για το λαό διέξοδο από την κρίση, που ταυτίζεται με την ανατροπή της αστικής πολιτικής και εξουσίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ. Ο βουλευτής του Α. Χρυσανθακόπουλος, στη συζήτηση του ισολογισμού - απολογισμού του 2010, υποστήριξε στη Βουλή ότι το ΚΚΕ ανήκει «στον σκουπιδοφάγο της ιστορίας» και πρόσθεσε για τους βουλευτές του ΚΚΕ:«Δεν σέβονται την Βουλή, γιατί θέλουν να

Κείμενα της ντροπής

«Ντροπή στον εργάτη στον σκλάβο ντροπή στο αίμα αν δεν πνίξει μια τέτοια ζωή…» από τον Ύμνο της Διεθνούς Ένωσης των Εργατών


Την ώρα που με εντολή της τρόικας, της ΕΕ, του παγκόσμιου κεφαλαίου και της ντόπιας εργοδοσίας η κυβέρνηση μετατρέπει τους χώρους εργασίας σε Νταχάου, τους μισθούς και τις συντάξεις σε βοήθημα πείνας κλπ, είδε το φως μια δήλωση αποκήρυξης, μετά βδελυγμίας και αποτροπιασμού, κατά του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και των παραφυάδων αυτού(;) που φέρεται ότι υπογράφουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Όλυμπος»!

Η είδηση λέει μεταξύ άλλων: «Με κοινό υπόμνημα-επιστολή τους, προς το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας 69 άτομα, εργαζόμενοι της «Γαλακτοβιομηχανίας Λάρισας Όλυμπος Α.Ε.», και την εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας αφενός μεν δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να τους

Ενας στους τρεις Ελληνες κινδυνεύουν ή βρίσκονται σε καθεστώς φτώχειας


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ «ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ» ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Βάθεμα της απόλυτης και σχετικής φτώχειας, συνθήκες μαζικής εξαθλίωσης για περισσότερους από 115 εκατ. κατοίκους στα 27 κράτη της ΕΕ «αναγνωρίζει» η κοιναγορίτικη στατιστική υπηρεσία (Γιούροστατ). Πρόκειται για τις λαϊκές μάζες που επίσημα χαρακτηρίζονται φτωχοί, ζουν με εισοδήματα κάτω από τα επίσημα όρια και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας ή διατρέχουν κίνδυνο στο άμεσο μέλλον να περάσουν το κατώφλι της εξαθλίωσης.
Ενδεικτικά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που πτωχεύει το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο, είναι τα - υποτιμημένα - στοιχεία για την Ελλάδα, όπου η επίσημη φτώχεια φτάνει στο 27,7% του πληθυσμού, δηλαδή πλήττει τουλάχιστον 3 εκατ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ


Να ματαιώσουμε το έγκλημα
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες. Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές. 
Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν τη χρεοκοπία του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ´ όρου ζωής με 400 ευρώ. 
Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με

Αγώνας κάθε μέρα παντού

Τώρα είναι ώρα ευθύνης. Το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τρόικας και πλουτοκρατίας προχωρά στην τελική έφοδο κατά και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων. Οι μισθοί κατεδαφίζονται κάτω από τα 500 ευρώ, οι συντάξεις χάνονται, η ασφάλιση θα είναι ανύπαρκτη, η Υγεία, η Πρόνοια και η Παιδεία, απλησίαστες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Το μέλλον που νομοθετούν για τις σημερινές και τις αυριανές γενιές, προδιαγράφεται εφιαλτικό. Γι' αυτό, από σήμερα κιόλας, χρειάζεται η απάντηση να είναι ολομέτωπη. Απέναντι στην πτώχευση του λαού, να μην αποδεχθούμε κανένα νέο μνημόνιο, καμιά συμφωνία που καταστρέφει τις ζωές μας, να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Είναι η ώρα του γενικού ξεσηκωμού - να μην αφήσουμε κανέναν να καταστρέψει τη ζωή του λαού.
Ολα όσα έχουν πάρει και παίρνουν πίσω από τους εργαζόμενους αλλά και όσα

«ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ» ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  Μισθούς πείνας στην κυριολεξία για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, που θα επιβληθούν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σαρωτικές μειώσεις επικουρικών και κύριων συντάξεων, διαδοχικά κύματα απολύσεων στο Δημόσιο, μεγάλο μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα, νέο τσεκούρι στους μισθούς του Δημοσίου και στο κοινωνικό κράτος, νέα φοροκαταιγίδα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πρόσθετα μέτρα ύψους 1,5% του ΑΕΠ μέσα στο 2012, προωθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης με την τρόικα. Το σύνολο των μέτρων επιβεβαιώνει ότι η πρεμούρα τους δεν είναι για το χρέος, όπως προκλητικά προσπαθούν να πείσουν το λαό, αλλά για το παραπέρα φτήνεμα της εργατικής δύναμης, προκειμένου να διασφαλίσει η πλουτοκρατία ακόμα καλύτερους όρους αναπαραγωγής των συσσωρευμένων κεφαλαίων της την περίοδο της αναιμικής καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Τα μέτρα, το σύνολο των οποίων «κλείδωσε» στη χτεσινή σύσκεψη των

Ολοι στο δρόμο για να ματαιώσουμε το έγκλημα!


  • «Ξεσηκωμός παντού» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ!
  • Πρόταση για 48ωρη απεργία 10 και 11 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης με άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις κατέθεσε η ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ.
Επί ποδός πολέμου για να μην περάσει το μακέλεμα του λαού καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο που με χτεσινή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας αναδεικνύει τις ιστορικές ευθύνες που καλείται να αναλάβει η εργατική τάξη ξεσηκώνοντας κάθε τόπο δουλειάς και εργατογειτονιά για να μην περάσουν τα δολοφονικά μέτρα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι όμως και η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργατών και των οικογενειών τους. Οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι μίλησαν αρκετά.
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση σε κάθε τόπο δουλειάς,

Ως εδώ!


Ζούμε ιστορικές στιγμές.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της Ιστορίας του ελληνικού λαού.
*
Ο λαός της Ελλάδας οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στο «εκτελεστικό απόσπασμα».
Αν και πάλι αφεθεί να του καθορίσουν τη «μοίρα» αυτοί που τον οδήγησαν ως εδώ, τότε το ημερολόγιο στην Ελλάδα γυρίζει πριν το 1898. Δύο αιώνες πίσω! Μας γυρίζουν - μέσα σε 24 ώρες - σε εποχές Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, όταν ο Ελληνας ήταν συνώνυμο της δυστυχίας και της εξαθλίωσης, όταν η ύπαρξή του οριζόταν διά νόμου ότι αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών, δανειστών και τοκογλύφων ιμπεριαλιστών.
*
Ο ελληνικός λαός - άλλο ένα «κατόρθωμα» όσων κυβερνούν αυτόν τον τόπο για δεκαετίες - έχει στοχοποιηθεί και έχει μετατραπεί από την εγχώρια πλουτοκρατία και το πολιτικό της υπηρετικό προσωπικό σε ένα διεθνές πειραματόζωο,