Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ... ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ...

Πληθαίνουν όσο πλησιάζει η κάλπη τα δημοσιεύματα, με τα οποία τα αστικά επιτελεία όχι μόνο αποκαλύπτουν ότι θα ήθελαν την αποδυνάμωση του ΚΚΕ, αλλά ότι την επιδιώκουν κιόλας, κάνοντας επίθεση με αθλιότητες και ψέματα ενάντια στο ΚΚΕ. 
Χαρακτηριστικός ο συντονισμός με τον οποίο εφημερίδες και «δημοσιογράφοι» αναπαράγουν τις βρωμιές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα υπάρχει πρόβλημα στο ΚΚΕ, με το εκλογικό αποτέλεσμα, γεγονός που - όπως γράφουν - θα δρομολογήσει εξελίξεις μετεκλογικά στο Κόμμα. 
Η «Δημοκρατία της Κυριακής» έγραφε ότι «Τρίζει ο κόκκινος θρόνος της Αλέκας», αναπαράγοντας σαν ξαναζεσταμένη σούπα τη διαδοχολογία στο ΚΚΕ, ενώ ο Φελέκης, ένας από τους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης έγραφε στο διαδίκτυο: «Εξελίξεις, σε επίπεδο ηγεσίας, αναμένεται να υπάρξουν και στο τρίτο παραδοσιακά ισχυρό κόμμα της μεταπολίτευσης, στο ΚΚΕ (...) Η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ και η προοπτική ανάληψης της εξουσίας από την Αριστερά είναι λογικό

Η κρίση έφερε το μνημόνιο, ή το αντίστροφο?


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Βασικός σας στόχος είναι η καταγγελία του μνημονίου, σ' αυτό συμφωνείτε με τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα και δεύτερος στόχος σας η αποδέσμευση απ' την ΕΕ και είπατε ότι η καταγγελία του μνημονίου μπορεί να οδηγήσει σε έξωση της Ελλάδας απ' την ΕΕ. 
Στη βάση αυτών θα στηρίζατε μια κυβέρνηση για την καταγγελία του μνημονίου;
Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ :  Το μνημόνιο είναι ένας κρίκος σε μια ολόκληρη αλυσίδα και με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε σοβαρές διαφωνίες. Π.χ. λέει ότι το μνημόνιο έφερε την ύφεση. Η κρίση έφερε το μνημόνιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταγγείλουμε το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και όλο το πακέτο, αλλά η κρίση έφερε το μνημόνιο και έχουν συμφέρον όλα τα δήθεν αντιμνημονιακά κόμματα να πείσουν το λαό να ξεχάσει την κρίση. Εμείς λέμε είναι οικονομική καπιταλιστική κρίση, κλασική, καραμπινάτη και άλλωστε κρίση έχουν και χώρες που δεν υπέγραψαν μνημόνιο.
Εχει, λοιπόν, σημασία να δεις ποια είναι η αιτία της κρίσης, γιατί το τελευταίο διάστημα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πιο

Ο Θοδωρής Χιόνης στην ΝΕΤ (06/06/2012)

Τακτική Τσίπρα: «άλλα στα σαλόνια, άλλα στα μπαλκόνια»...


Προσαρμόζει τη ρητορεία ανάλογα με το ακροατήριο.
Στα έντυπα των εφοπλιστών, ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαιώνει για την ικανότητά του στη διαχείριση και από τα μπαλκόνια απογειώνει την ψηφοθηρική δημαγωγία.
Με την τακτική του «άλλα στα σαλόνια, άλλα στα μπαλκόνια» πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κάλπη. Ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», έκλινε το ρεαλισμό σε όλες τις πτώσεις, μιλώντας για «ρεαλιστικά βήματα» που απαιτούνται ώστε να «σπάσει ο φαύλος κύκλος της κρίσης» και να «επανεκκινήσει η οικονομία», εννοώντας ασφαλώς την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού το πρόγραμμά του στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Επέμεινε στον επικίνδυνο εφησυχασμό του λαού λέγοντας πως «για μας η έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιλογή και δεν είναι για κανέναν στην Ευρωζώνη, ας αφήσουν λοιπόν την κινδυνολογία»! Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπό έχει να«βάλει στο τραπέζι κάποια δεδομένα», μεταξύ αυτών ότι το πρόβλημα της Ελλάδας«πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκή βάση», προφανώς με το εργατικό - λαϊκό κίνημα στον πάγο, θεατή των παζαριών που θα κάνει στην ΕΕ η επόμενη κυβέρνηση, για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας και των συμμάχων της.

Αξονες και στόχοι πάλης για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης


ΕΙΣΟΔΗΜΑ:
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Κατώτερος μισθός 1.400 ευρώ.
 • Εξι (6) ώρες δουλειάς για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 • Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που κατοχυρώνουν και επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τορπιλίζουν τις συλλογικές συμβάσεις πριν και μετά τα μνημόνια.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που διευκολύνουν τις απολύσεις και μειώνουν τις αποζημιώσεις.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που μειώνουν τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
 • Μείωση 30% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.

Ο αντιΚΚΕ «δημοσιογράφος»... σε διατεταγμένη υπηρεσία

Για όσους πιστεύουν ότι η αντιΚΚΕ εμπάθεια και διαστροφή έχει πάτο (κύρια από «δημοσιογράφους» που σιτίζονται διαχρονικά από τα έντυπα της κεντροαριστεράς), δεν έχουν παρά να διαβάσουν το «πόνημα» του Γρηγόρη Ρουμπάνη σε διαδικτυακό περιοδικό. 
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος «αντικειμενικός» δημοσιογράφος έχει διατελέσει και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτή τη σκοπιά, καμιά έκπληξη δεν προκαλεί η προθυμία του να αναπαραγάγει, και μάλιστα με τον πιο χυδαίο τρόπο, όλες τις βρωμιές που διακινούν τις τελευταίες μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΚΕ, για να συνδράμουν την προσπάθεια του συστήματος να αποδυναμώσει το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα. 
Γράφει μεταξύ άλλων ο «δημοσιογράφος»: «(...) Η γ.γ. του ΚΚΕ δεν αμφισβητείται από εσωκομματική

Το παράδειγμα της καθημερινής ζωής...


Ο κ. Κεφαλής σε άρθρο του στα ενθέματα της «Αυγής» θέλοντας να αποδείξει ότι το ΚΚΕ απορρίπτοντας την συμμετοχή του σε μια «κυβέρνηση της αριστεράς» αρνείται το αυτονόητο, την κοινή λογική, χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα:
«Ας υποθέσουμε ότι σε μια πόλη γίνεται ένας ισχυρός σεισμός. Μια πολυκατοικία γκρεμίζεται, ένας τοίχος πλακώνει έναν άνθρωπο και απειλεί από στιγμή σε στιγμή να τον λιώσει. Μερικοί διασώστες σπεύδουν να βοηθήσουν. Τι θα κάνουν; Θα στρωθούν στη δουλειά για να μετακινήσουν τον όγκο. Θα κοιτάξουν όμως πρώτα αν μπορούν να βάλουν κάποιο υποστύλωμα στις γωνιές του για να κρατά το βάρος και να μην υπάρχει ο κίνδυνος, με την παραμικρή νέα δόνηση, να πλακώσει οριστικά τον παγιδευμένο. Στην περίπτωση αυτή η τοποθέτηση του υποστυλώματος και η μετακίνηση του όγκου αλληλοσυμπληρώνονται. Αν κάποιος παράξενος περαστικός φώναζε στους διασώστες: "Ε, τι κάνετε εκεί; Μη βάζετε το υποστύλωμα γιατί θα σας αποσπάσει την προσοχή από το κύριο, την προσπάθεια να σώσετε τον άνθρωπο μετακινώντας τον όγκο", προφανώς δεν θα τον άκουγαν».
Αυτή η «εξυπνάδα» του κ. Κεφαλή έχει ένα πρόβλημα. Στηρίζεται σε εντελώς

ΕΚΛΟΓΕΣ 17/6/2012 - ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ: ΖΩΗ Ή ΘΑΝΑΤΟ;ftou1000kaka

Υποκρισία και υπονόμευση ...


Μια πλειάδα δημοσιογράφων των αστικών ΜΜΕ, με πρώτους και καλύτερους διαφόρους της ΝΕΤ, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποια ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, σειρά γνωστών «αγνώστων» που υπογράφουν με ψευδώνυμα σε ιστοσελίδες και βεβαίως η εφημερίδα «Αυγή», όλοι αυτοί και άλλοι επιτίθενται στην πολιτική του ΚΚΕ, προκειμένου να τη φέρουν... στο σωστό δρόμο! Τόσος είναι ο πόνος τους για να «διορθώσει» το ΚΚΕ τη στρατηγική του. Μάλιστα, με πρώτον και καλύτερο τον Αλ. Τσίπρα και τους ανώνυμους των ιστοσελίδων, εγκαλούν το ΚΚΕ επειδή δεν... εφαρμόζει τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του! Τέτοιο το θράσος τους και η πρόκληση. Ολους τους παραπάνω ενοχλεί η πολιτική του ΚΚΕ. Αυτό είναι το πρόβλημα που έχουν και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πιέσουν (όντας μακριά νυχτωμένοι), ώστε αυτή να αλλάξει και να γίνει το ΚΚΕ σαν εκείνους...
Και επιτίθενται. Αλλοι με «συντροφικά» λογάκια, άλλοι χύνοντας χολή, άλλοι απαξιωτικά και με αλαζονεία, αλλά με τον ίδιο στόχο και διαχωρίζοντας προβοκατόρικα την καθοδήγηση του ΚΚΕ από το υπόλοιπο κομματικό σώμα: Η κακή ηγεσία και η καλή βάση!!
Ο συντονισμός όλων των αυτόκλητων υπερασπιστών ενός άλλου ΚΚΕ είναι απόλυτος. Αν είναι ένα το κέντρο που συντονίζει την επίθεση ή περισσότερα από ένα, αποτελεί δευτερεύον ζήτημα.

Γιώργος Σαρρής : Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί βαρέθηκα να βουλιάζω στο βάλτο του εφικτού...

«Οι μεγάλες κρίσεις εκτός από μαυρίλα, γεννάνε ξανά και μεγάλα όνειρα και προσδοκίες. 
Για μένα, σε μια τέτοια στιγμή που ο χρόνος επιταχύνεται και τα άλλοτε μακρινά μοιάζουν πιο κοντινά από ποτέ, το να παραιτείται ειδικά ένας καλλιτέχνης από τα σπουδαία οράματα και το στόχο της αλλαγής του κόσμου δεν πονάει απλά, αλλά μου φαίνεται κάτι εντελώς ακατανόητο και τρελό.
Προσωπικά δεν ψηφίζω ΚΚΕ επειδή απλά είναι το κόμμα των αγώνων και των θυσιών, αλλά γιατί είναι το κόμμα που τόλμησε να ανοίξει διάπλατα την πόρτα για τη μεγάλη ελπίδα της πραγματικής ανατροπής και της νίκης του λαού με τη λαϊκή εργατική εξουσία. 
Ψηφίζω ΚΚΕ και στέκομαι στο πλάι των μελών του στους καθημερινούς αγώνες γιατί με έκαναν να πιστέψω πως μπορούμε.

Πιο Ν. Δούλος πεθαίνεις...


Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ
ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ...
Κυκλοφορεί από χτες το νέο σποτάκι της ΝΔ. (δείτε το και στο σαιτ). Τοποθετείται χρονικά στο μέλλον όταν η Ελλάδα θα έχει βγει… από το Ευρώ.  Ξεκινά με μια αίθουσα δημοτικού σχολείου. Τα παιδάκια είναι από κάτω καθισμένα στα θρανία τους  και ένας ηλίθιος δάσκαλος από την έδρα, διαβάζει με αργό αλλά σταθερό στυλ, από τον πίνακα: Κύπρος, Βέλγιο, Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία αυτές οι χώρες είναι στο ευρώ. Ένα κοριτσάκι από κάτω ρωτάει τον ηλίθιο:
-Και η Ελλάδα κύριε δεν είναι; (Ακολουθεί παύση και κοντινά στα μάτια του ηλίθιου και των παιδιών). Το κοριτσάκι επιμένει.  Γιατί; (ακολουθεί πάλι κενό και κοντινά). Το κοριτσάκι ξαναεπιμένει: Γιατί κύριε; Και μετά πέφτει η στιβαρή φωνή του εκφωνητή, που μηρυκάζει τις γνωστές μαλακίες… «Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε… κλπ κλπ»
Ο δάσκαλος στο ερώτημα του μικρού κοριτσιού δεν έχει να δώσει απάντηση και κοιτάει σαν ηλίθιος. Και είναι ηλίθιος διότι ενώ έχει υποστεί μείωση 30 έως 40% στο μισθό του δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να απαντήσει ότι αυτό έγινε σε αυτόν και σε χιλιάδες άλλους, για να εξοφληθούν οι ξένες τράπεζες και οργανισμοί από αμφιλεγόμενα δάνεια που έδιναν στην Ελλάδα

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» : Ακόμα πιο δυναμικά στην απεργία


 • Στην τρομοκρατία που ασκεί ο Μάνεσης, οι απεργοί απαντούν αταλάντευτοι και με μεγαλύτερη συσπείρωση ότι χωρίς αυτούς γρανάζι δε γυρνά
 • Η χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου που χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της συνέλευσης του Οκτώβρη του 2011, έχει ήδη αχρηστευτεί στην πράξη από νεότερη γενική συνέλευση τον Μάη του 2012
Με νέα ορμή, ακόμα πιο δυναμικά, μπήκαν σήμερα στην 220ή μέρα της απεργίας τους οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, έχοντας στο πλευρό τους αποφασιστικά το σύνολο της εργατικής τάξης. Ενα νέο κύμα ταξικής αλληλεγγύης ξεδιπλώνεται ήδη από χτες, μόλις έγινε γνωστό ότι το δικαστήριο μετά από 7,5 μήνες απεργίας χαρακτήρισε για τυπικούς λόγους παράνομη την κήρυξη της απεργίας τον Οκτώβρη του 2011.
Παρά το όργιο τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει ο βιομήχανος Μάνεσης, οι απεργοί έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συνέχιση της απεργίας τους με τη νέα απόφαση της

Αυτοί είναι!..


Πληθαίνουν οι περιπτώσεις εκείνες όπου διάφοροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ως «ψηφοφόροι» του ΚΚΕ και λένε ότι αν και ψήφιζαν το Κόμμα, τώρα θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!...
Το κόλπο είναι τόσο παλιό και βρώμικο, όσο και το ΠΑΣΟΚ όταν το χρησιμοποιούσε, για να κλέψει την ψήφο κομμουνιστών. 
Το αντέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτοί είναι! 
Ομως δεν το κάνουν μόνο για τις ψήφους. 
Το κάνουν πρώτα απ' όλα γιατί έχουν στόχο να τσακίσουν το ΚΚΕ, να το ισοπεδώσουν. 

Η «Δανειακή Σύμβαση» και ο ΣΥΡΙΖΑ


Η αλχημεία είναι προφανής:
Αλλο πράγμα είναι το Μνημόνιο - λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - κι άλλο πράγμα είναι η Δανειακή Σύμβαση!
Το πρώτο - λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - θα το ακυρώσουμε (;). Τη δεύτερη θα την επαναδιαπραγματευτούμε.
*
Αλλά:
Εκεί είναι, σελίδα 59, παράγραφος 8 της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου, που απερίφραστα αναφέρεται:
«Η διαθεσιμότητα αυτής της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο Μνημόνιο...»!