Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

«ΑΥΡΙΑΝΗ» - «ΑΥΓΗ» ...Η εμπάθεια ενώνει...

Η μία έγινε συνώνυμο της λασπολογίας και της συκοφαντίας, η δεύτερη αυτοπροσδιορίζεται ως εφημερίδα της «αριστεράς», χτες όμως συναγωνίστηκε επάξια την πρώτη. 
Τελικά το αντιΚΚΕ μένος και η εμπάθεια κατάφεραν να εξομοιώσουν δύο εφημερίδες, εκ των οποίων (θεωρητικά) καμιά δε θέλει να έχει σχέση με την άλλη.
Παραθέτουμε τους πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους και των δύο, της «Αυριανής» και της «Αυγής», με τη βεβαιότητα πως κανένας δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιος τίτλος ανήκει σε ποια εφημερίδα: «Μαζί ΝΔ - ΚΚΕ και στη Βουλή!» και «ΝΔ και ΚΚΕ διευκολύνουν την κυβέρνηση αποχωρώντας»!
Η «Αυριανή», βέβαια, συνεπής στο γνωστό και μη εξαιρετέο παρελθόν της, συμπληρώνει «Χέρι - χέρι Καραμανλής, Παπαρήγα και στο Ασφαλιστικό», για να ακολουθήσει ο υπότιτλος «Κοινές επιτροπές σε όλη την Ελλάδα για τις δημοτικές». 
Είναι γνωστός ο ρόλος της «Αυριανής» όπως και το «ύφος» και το (ανύπαρκτο) «ήθος» της. 
Με συκοφαντίες ολκής πολλές φορές στο παρελθόν επιχείρησε να πλήξει και το ΚΚΕ και στελέχη του.

Μιλούν για φιλολαϊκή κυβέρνηση σε αστικό πλαίσιο...«Το ΚΚΕ ζητά κι αυτό εκλογές, υποτάσσει τον αγώνα στην αναμονή της ασαφούς λαϊκής εξουσίας - διακυβέρνησης και τα δίνει όλα για την ενίσχυση του κόμματος, ακόμα και σε βάρος του κινήματος και της νίκης των εργατικών αγώνων. Δεν είναι τυχαίο ότι καταγράφηκαν περιστατικά περιχαράκωσης ορισμένων εργατικών αγώνων, στους οποίους προς τιμή του πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ, απέναντι στην αλληλεγγύη "μη ελεγχόμενων" δυνάμεων. Η λογική του ΚΚΕ αδρανοποιεί και αυτή το βασικό παράγοντα της ανατροπής, που δεν είναι άλλος από το πολιτικό μαζικό κίνημα, ενώ δεν θέτει στόχο αντικαπιταλιστικής επανάστασης». («ΠΡΙΝ», 7-8/1/2012, είναι η εφημερίδα του ΝΑΡ). 
Τι λένε εδώ οι μεγάλοι «επαναστάτες»; 
Πολλά ψέμματα μαζί. 
Πρώτο ψέμα, ότι το ΚΚΕ θέλει εκλογές και όχι επανάσταση. 

Κάθε σχολή να γίνει κάστρο αγώνα...Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών απευθύνει κάλεσμα αγώνα προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, το οποίο έχει ως εξής:
«Κάθε σχολή, τμήμα, εξάμηνο να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα.
  • Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου! Εκλογές τώρα. Εξω η τρόικα από την Ελλάδα.
  • Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία.
  • Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.
H Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, κάθε αγωνιστή φοιτητή και φοιτήτρια, όλους τους φοιτητές από τα φτωχά λαϊκά στρώματα από όλη την Ελλάδα:

Απεργία 17.01.2012ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Το χρέος είναι σύμπτωμα και όχι αιτία της κρίσηςΜε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών (ΠΟΕ) - ΔΟΥ συναντήθηκε χτες το μεσημέρι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. 
Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν τα εργασιακά προβλήματα των εφοριακών και το άδικο φορολογικό σύστημα. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνάντηση με την Ομοσπονδία των εφοριακών μας δίνει την ευκαιρία να τοποθετηθούμε σε δύο ζητήματα:
Πρώτα πρώτα θεωρούμε απαράδεκτη την σκόπιμη προπαγάνδα των κυβερνήσεων - που γίνεται χρόνια τώρα - ότι η κρίση οφείλεται στην φοροδιαφυγή και κυρίως στο γεγονός ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν και μάλιστα ρίχνοντας ένα μεγάλο βάρος στους ίδιους τους εφοριακούς υπαλλήλους. Εμείς ξεκινάμε από το γεγονός ότι το χρέος είναι σύμπτωμα και όχι αιτία της κρίσης. Οτι η φοροδιαφυγή βεβαίως υπάρχει, αλλά πάνω απ' όλα υπάρχουν οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, όπου δίνεται η δυνατότητα να μην φορολογούνται ή να φορολογούνται ελάχιστα και δυστυχώς αυτό να θεωρείται νόμιμο.

Ταξικός συναγερμός παντού!...Σχόλια του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για τους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - τρόικας
Σε σχόλιο που εξέδωσε την Κυριακή, για το νέο αντεργατικό σφαγείο συγκυβέρνησης - τρόικας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Ταξικός συναγερμός παντού! Ολοι στη δράση, στα σωματεία με το ΠΑΜΕ, όλοι οι τόποι δουλειάς και οι κλάδοι να γίνουν μια Χαλυβουργία. Μια απάντηση να πάρουν συγκυβέρνηση και τρόικα: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των εκμεταλλευτών μας, για τη σωτηρία της ΕΕ και του ευρώ. 
Η εργατική τάξη και ο λαός έχουν λύση: 

Υποτάσσουν τους εργάτες στα εργοδοτικά συμφέροντα...Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποτάξει κανείς τους εργαζόμενους στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας. 
Ενας από αυτούς είναι, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας μεγαλειώδης αγώνας όπως αυτός στην «Ελληνική Χαλυβουργία», που καταγράφει τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης και ενότητας, να καλείς σε συμβιβασμό και αποδοχή τελικά των εργοδοτικών σχεδιασμών, όπως κάνει η «Κυριακάτικη Αυγή». Η οποία σημειώνει πως «όλοι γνωρίζουν ότι συνδικαλισμός χωρίς ευελιξία και τακτικές υποχωρήσεις δεν υπάρχει, όταν πολύ περισσότερο οι συνθήκες της ύφεσης σαρώνουν τον τομέα της μεταποίησης». 
Δηλαδή τι λέει ουσιαστικά; Οτι τώρα, που ο Μάνεσης πιέζεται από την ύφεση και την κρίση, είναι λογικό κι οι εργάτες να νερώσουν το κρασί τους και να συμβιβαστούν με τα εργοδοτικά σχέδια. 
Από πού κι ως πού όμως έχουν ευθύνη οι εργάτες για την ύφεση; Γιατί πρέπει να δεχτούν να δουλεύουν σαν σκλάβοι, να φορτωθούν τις συνέπειες μιας κρίσης που μόνο αυτοί δε δημιούργησαν;

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Ολες οι δυνάμεις στη μάχη για την απεργία στις 12 ΓενάρηΣτη Χαλυβουργία Βόλου, στις 11 το πρωί, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση
Με χαρακτηριστικά πανεργατικής κινητοποίησης και κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη Χαλυβουργία Βόλου θα γίνει η απεργία στη Μαγνησία την Πέμπτη, 12 Γενάρη.
Η απεργία που αποφασίστηκε αρχικά από το συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», ήδη γίνεται απόφαση και άλλων συνδικάτων. Τα σωματεία Καθαριστριών - Καθαριστών και Τροφίμων Ποτών είχαν πάρει μέχρι χτες το μεσημέρι αποφάσεις, ενώ αναμένονταν η απόφαση Δασκάλων και Καθηγητών για τον τρόπο που θα μετέχουν στην κινητοποίηση. Σε χώρους, όπου ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός εμποδίζει την κινητοποίηση, εξετάζονται επίσης οι τρόποι συμμετοχής των εργαζομένων στο απεργιακό μέτωπο.
Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί «να "νεκρώσουμε" κάθε τόπο δουλειάς σε όλη τη Μαγνησία.

Το «Jumbo» ... μίλησεΠαρακαλούμε την προσοχή σας:
*
«Για να μπορέσει η ανάπτυξη να ξεκινήσει πρέπει να θεσπιστεί και να ενεργοποιηθεί ένα εξειδικευμένο τμήμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στελεχωμένο με ικανούς, ταχύτατους και "ιδεολογικά προσκείμενους" στην ανάπτυξη δικαστές, το οποίο θα εκδικάζει εντός εβδομάδων τις προσφυγές».
*
«Αν σήμερα μιλάνε κάποιοι για ανεμογεννήτριες, δεν καταλαβαίνω γιατί να μη γίνει όλη η Μακρόνησος ένα πάρκο ανεμογεννητριών, αντί να αποτελεί το νησί των εγκαταλελειμμένων χαλασμάτων (...). Να δοθούν, λοιπόν, απεριόριστες χρήσεις γης χωρίς δυνατότητα του συστήματος να εκβιάσει και να πουληθούν άμεσα στους ξένους, να έρθουν να επενδύσουν (...) γιατί να μη νοικιαστούν - ή και να πουληθούν ακόμη - η Μακρόνησος και η Γυάρος;».

Το «Mega»-κριτήριο...«Δεν υπάρχουν όμως εφημερίδες που να εκδίδονται για να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα».
*
Η παραπάνω θέση διατυπώνεται στο προχτεσινό κύριο άρθρο του «Βήματος της Κυριακής»
που φέρει την υπογραφή του εκδότη της εφημερίδας, Σταύρου Ψυχάρη.
***
Σχόλιο πρώτο:
Η επισήμανση του κ. Ψυχάρη, ότι δηλαδή οι εφημερίδες και ο Τύπος εν γένει εκπροσωπούν τα συμφέροντα και τις απόψεις των ιδιοκτητών τους, κινείται στη σφαίρα του αυτονόητου.
Ως εκ τούτου θα ήταν παντελώς ανούσια ως τοποθέτηση αν δεν υπήρχαν εκείνα τα