Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Η Κερατέα θυσία τω αγνώστω εργολάβω...

Του Mind the Gap με την ευγενική χορηγία των γιαουρτιών “Teddy Boy” ….
Οι σειρήνες ηχούν στην Κερατέα … Δεχόμαστε επίθεση … Δεχόμαστε επίθεση ….
Οι αρχηκερατάδες είναι πλέον σε πανικό, η μάχη της Kερατέας δεν είναι πλέον ζήτημα της μίζας που θα χαθεί για κάποιους από το συγκεκριμένο “έργο”, είναι θέμα συνολικά της πολιτικής επιβίωσης του καθεστώτος διαπλοκής, απατεωνιάς, εξαγοράς, εκμετάλλευσης της κοινωνίας, είναι ζήτημα επιβίωσης του φεουδαρχισμού και της οικογενειοκρατίας.

 Έχει ξεπεραστεί προ πολλού το λεπτό όριο του μικροπρόθεσμου κέρδους, ίσως γιατί η κεκτημένη ταχύτητα των λαμόγιων να προλάβουν να μασήσουν είχε σαν αποτέλεσμα να μην προλάβει η καλολαδωμένη μηχανή της διαπλοκής και του ελέγχου της κοινωνίας να επέμβει και να εκτονώσει την κατάσταση έγκαιρα όπως συνήθως.

Το “κάψιμο των βιβλίων”, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι Ιερά Εξέταση και Ναζί μαζί 2 σε 1

Αναδημοσίευση από Αμπελοφιλοσοφίες

Απο in.gr 24/03/2011
~~~
"Με κλείσιμο κινδυνεύουν οι μισές από τις 28 παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες της χώρας, λόγω μη χρηματοδότησής τους από το υπουργείο Παιδείας. Οι βιβλιοθήκες και το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2010, όταν οι εργαζόμενοι μετά από τέσσερις μήνες μη καταβολής των μισθών τους έκαναν επίσχεση εργασίας.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών Στάθης Ποταμίτης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού το μεσημέρι της Τετάρτης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση, λέγοντας ότι αν δεν βρεθούν άμεσα 800.000 ευρώ -αφού οι ανελαστικές δαπάνες του Οργανισμού είναι ένα εκατ. ευρώ- αναγκαστικά θα κλείσουν οι μισές βιβλιοθήκες και θα απολυθούν οι μισοί από τους 38 εργαζομένους.

Λεφτά υπάρχουν... για εκθέσεις.


Την ώρα που η κυβέρνηση έχει καταδικάσει στην υποχρηματοδότηση τον πολιτισμό, με τους εργαζόμενους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, το ΥΠΠΟΤ διοργανώνει έκθεση - «μαμούθ» για το Βυζάντιο, στις ΗΠΑ, το 2013!
Σε ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «το κόστος της έκθεσης θα καλυφθεί στο σύνολό του από χορηγούς ένας εκ των οποίων είναι και ο ΟΠΑΠ, ενώ τη διαχείριση του συνολικού ποσού θα έχει η δωδεκαμελής επιστημονική επιτροπή». Επίσης, «οι χορηγίες καλύπτουν αποκλειστικά το κόστος διοργάνωσης της έκθεσης και συγκεκριμένα: ποσό περίπου 50% του συνολικού κόστους θα διατεθεί για τα ασφάλιστρα και τη μεταφορά των εξαιρετικά σημαντικών εκθεμάτων,

"Η Αυγή της Οδύσσειας" τώρα(και πάντα) και στις οθόνες μας…

Αναδημοσίευση απο Αμπελοφιλοσοφίες
Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε ότι το μεγαλύτερο προπαγανδιστικό όπλο της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής είναι το Hollywood, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε όλοι, είναι πως η βιομηχανία των video games, συναγωνίζεται το Hollywood στα ίσια στον στίβο της προπαγάνδας.
Παιχνίδια όπως το Call of Duty modern warfare 1 και 2, τα 2 Battlefied Bad company, το Americas Army και πραγματικά ενα σωρό άλλοι πρωτοκλασάτοι και δευτεροκλασάτοι τίτλοι, αποτελούν το οπλοστάσιο της αμερικάνικης πολεμικής μηχανής στο χώρο του gaming.
Παίζοντας πολλά παιχνίδια στον υπολογιστή μου, παρατηρώ ότι ενώ μέχρι πριν 2-3 χρόνια έβγαιναν κάθε χρόνο 2 περίπου παιχνίδια με ακραίο προπαγανδιστικό περιεχόμενο, το 2010 και 2011 οι εταιρίες παραγωγής έχουν πραγματικά οργιάσει, αυτή τη στιγμή μου έρχονται στο μυαλό πάνω από 10 τίτλοι για το 2010 και το 2011(και σίγουρα ξεχνώ κάποιους). Πολλά από αυτά τα παιχνίδια μάλιστα, χρηματοδοτούνται ή παράγονται απευθείας απο τον αμερικάνικο στρατό, όπως είναι για παράδειγμα το Americas Army, το οποίο διατίθεται και δωρεάν και παίζεται σε Servers που ανήκουν στον στρατό.

Ο ψυχρός πόλεμος παρά την διάλυση, κατάρρευση, ανατροπή(ή ότι άλλο προτιμάτε) της Σοβιετικής Ένωσης καλά κρατεί…

«Σύμφωνο για το ευρώ» και ο «σκυλοκαυγάς»...


Το παζάρι μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, σχετικά με τις αρμοδιότητες και τους πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που θα μπει σε εφαρμογή από το 2013, αποτυπώνει τις αγεφύρωτες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις που μαίνονται ακατάπαυστα και εντός των «τειχών» της ευρωζώνης και της ΕΕ. Παρόλο που στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σημειώθηκαν κάποιοι προσωρινοί συμβιβασμοί για το Μηχανισμό και το «Σύμφωνο για το ευρώ», ο «σκυλοκαυγάς» μαίνεται και δε θα τερματιστεί. 
Γιατί το «πάπλωμα» είναι ο επιμερισμός της καταστροφής των κεφαλαίων που θα προκύψει από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων ή όποια άλλη μορφή ελεγχόμενης χρεοκοπίας επιλεγεί.
Γι' αυτό και οι διαφωνίες των κρατών μελών επικεντρώνονται ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο οποίος θα οδηγήσει κράτη μέλη σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, είτε μέσα από το «κούρεμα», είτε μέσα από οποιαδήποτε άλλη μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους προκύψει. 

Μπήκαν στην πόλη...οι αστοί.


Αναδημοσίευση από redflyplanet
Ανακοίνωση του Δήμου Λαυρεωτικής

Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας! Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.


Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο. Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.

Ο άδικος πόλεμος στη Λιβύη...


Ο πόλεμος κατά του λαού της Λιβύης είναι ιμπεριαλιστικός, άδικος και συνεχίζεται με ένταση. Ηδη, το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων, τη διεύρυνσή τους πέρα από την απόφαση του ΟΗΕ, γεγονός που σημαίνει ότι τα σχέδια για γενίκευσή του, με καθολικούς βομβαρδισμούς και με χερσαίες δυνάμεις, όπως αποκαλύψαμε την περασμένη βδομάδα από το «Ριζοσπάστη» είναι έτοιμα να μπουν σε εφαρμογή. Πολεμικά με πεζοναύτες πλέουν στη Λιβύη, άλλοι προετοιμάζονται σε ΝΑΤΟικές βάσεις στη Νότια Ευρώπη, ενώ η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά, θέτοντας στη διάθεση των ιμπεριαλιστών, τις βάσεις, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τον εναέριο χώρο κ.λπ. Χωρίς την Ελλάδα, τις βάσεις σε Σούδα και Ακτιο, πόλεμος δεν μπορεί να γίνει. Τον άδικο πόλεμο προετοίμασαν οι ιμπεριαλιστές, διεισδύοντας και οργανώνοντας αντι-κανταφικές δυνάμεις, προσπαθώντας να προσδώσουν στη δράση τους μορφή λαϊκής εξέγερσης, αλλά εξέγερση δεν υπάρχει.

Προαναγγέλλουν «διαφάνεια» τύπου ... «Ζήμενς»


Νέο πεδίο δικομματικής ψευτοαντιπαράθεσης, μακριά και ενάντια στην ουσία των σκανδάλων και της σύμφυσης του κεφαλαίου με τα κόμματά του, που αναπαράγει χρηματισμό, διαπλοκή και μίζες, ανακάλυψαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα, στην υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού από τη Γερμανία. Η σχετική δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.
Η υπόθεση αφορά την απόφαση για απευθείας ανάθεση του έργου της κατασκευής των υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό σε γερμανικό όμιλο, δηλαδή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και των συμβάσεων για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Εκτός από δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως να εμπλέκονται όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, καθώς την περίοδο 1999 - 2002 ενέκριναν τις απευθείας αναθέσεις των επίμαχων συμβάσεων.

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ...


Το νέο πακέτο των προαποφασισμένων διαρθρωτικών μέτρων βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, στο φόντο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ («Σύμφωνο για το Ευρώ» και Σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας).
Πρόκειται για τη σφοδρότερη επέλαση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος, με τη λήψη μέτρων που αντιστοιχούν στο 8% του ΑΕΠ - περί τα 18,5 δισ. ευρώ - μέσω του «μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου» της περιόδου 2012 - 2014 και της εκποίησης δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ. 
Παράλληλα, κυβέρνηση και πλουτοκρατία έχουν αποφασίσει μέτρα ύψους 1,8 δισ ευρώ για το 2011, για να καλυφθεί η τρύπα στον προϋπολογισμό και ακόμη 
4 δισ. ευρώ για το 2015.

«Αξιοποίηση» για την κερδοφορία των πολυεθνικών...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι νέος τίτλος ταιριάζει στην κυβέρνηση! 
Εφεξής θα είναι οι ...«αξιοποιητές». 
Μπορούν να «αξιοποιήσουν» τα πάντα όπως μόνο αυτοί ξέρουν.
Ετσι, λοιπόν, ο Γ. Παπακωνσταντίνου μάς ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμος να «αξιοποιήσει» την περιουσία του Δημοσίου και ο Γ. Κουτρουμάνης ακόμη πιο έτοιμος, για να «αξιοποιήσει» την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.
Το πού θα πάνε όλες αυτές οι «αξίες» που θα δημιουργήσουν, δε θέλει και πολλή φαντασία. Αλλωστε, μας έχουν δώσει τις τελευταίες δεκαετίες σαφέστατα δείγματα των «αξιοποιητικών» τους δυνατοτήτων και αυτοί και η ΝΔ.

Επέμβαση των ΜΑΤ σε βάρος συμβασιούχων εργαζομένων...


Επέμβαση από δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Ιωαννιτών που αγωνίζονται μαζί με το ΠΑΜΕ ενάντια στις απολύσεις 130 εργαζομένων σημειώθηκε χτες το πρωί. Οι εργαζόμενοι, που εδώ και 4 εβδομάδες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Δημαρχείου της πόλης, βίωσαν την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό. Δέχθηκαν επίθεση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής και με ευθύνη πρώτα και κύρια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ, για να ανοίξει το Δημαρχείο. 
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν από τα ξημερώματα απέναντι στους συμβασιούχους, άλλους εργαζόμενους,

ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Αντιθέσεις με αιχμή την ελεγχόμενη χρεοκοπία...


Στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της συμφωνίας γύρω από τον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας» και το «Σύμφωνο για το Ευρώ», οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και οι τεχνοκράτες της καπιταλιστικής αγοράς ασκούν πιέσεις στην Πορτογαλία για την εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και εξακολουθούν να ζυμώνουν την ελεγχόμενη χρεοκοπία για την Ελλάδα και άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.
«Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι πολιτικές δυνάμεις της Πορτογαλίας να χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί ο στόχος της ταχείας μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος που συμφωνήθηκε μεταξύ της Κομισιόν και της κυβέρνησης πριν από μερικές εβδομάδες», υπογραμμίζει ο Ευρωενωσιακός επίτροπος Ολι Ρεν, μιλώντας στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο «YLE», και υποστηρίζει ότι η υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων θα επιτρέψει στην Πορτογαλία «να συνεχίσει το δρόμο της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της».
Πιέσεις προς την Πορτογαλία ασκεί και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ,τονίζοντας ότι τα πολιτικά κόμματα της Πορτογαλίας 

Τα εύσημα και η λεία του πολέμου...

Τα όσα επίσημα ειπώθηκαν από τις δύο πλευρές για το εικοσάλεπτης διάρκειας τηλεφώνημα μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αμερικανού προέδρου Μπ. Ομπάμα ανήμερα στις 25 Μάρτη, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κάθε άλλο παρά «συμπληρωματική» και «εξισορροπητική» είναι η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Λιβύης, όπως επιχειρεί να πείσει η κυβερνητική προπαγάνδα. 
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μετατρέψει τη χώρα σε ένα μεγάλο ορμητήριο για τα πολεμικά αεροπλάνα και τα πλοία της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που ματοκυλούνε το λιβυκό λαό. 

Με μπούσουλα το ταξικό συμφέρον...


Μία προς μία οι ειδήσεις που μεταδίδονται από τα αστικά μέσα ενημέρωσης σε πείθουν ότι πρέπει να αγνοήσεις παντελώς την αστική προπαγάνδα, ότι πρέπει να στηριχτείς στις δικές σου δυνάμεις και με βάση τους δικούς σου στόχους να ερμηνεύεις τα στοιχεία της επικαιρότητας, ώστε απ' αυτά να κρατάς εκείνα που πράγματι αφορούν στην κύρια αντιπαράθεση έτσι που να ενισχύουν το δικό σου αγώνα.
Παράδειγμα: Οχι ένα, αλλά έξι «Τσέρνομπιλ» βλέπουν οι ειδικοί στην περίπτωση της Ιαπωνίας. Αλλά το μονοπώλιο που ελέγχει τα πυρηνικά εργοστάσια βεβαιώνει ότι το πλουτώνιο που ήδη μετρήθηκε στο εξωτερικό περιβάλλον είναι ακίνδυνο. Αυτό μεταδίδουν και τα μέσα ενημέρωσης που δουλεύουν για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ελα, όμως, που φτάνει ακόμα και ο Σιμόπουλος να μασάει τα λόγια του και να λέει πως πια η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι θέμα της διεθνούς κοινότητας.

«Διεθνές Δίκαιο» ...


Η κυβέρνηση Παπανδρέου συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική κτηνωδία κατά του λαού της Λιβύης διότι - εκτός των άλλων που λέει - θέλει να ευθυγραμμιστεί και να συμβάλει στην εφαρμογή των αποφάσεων του «Διεθνούς Δικαίου».
Ομως πώς γίνεται να είναι κανείς τόσο ένθερμος και «πρόθυμος» στρατιώτης του «Διεθνούς Δικαίου», έτοιμος - όταν πρόκειται για τη Λιβύη - να δώσει τα πάντα για την εφαρμογή του, αλλά ο ίδιος, όταν πρόκειται για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο, να επιδίδεται σε ό,τι λογής κωλοτούμπα υπάρχει για να «τακτοποιηθεί» το θέμα μέσα από μυστικές συνομιλίες, που με βάση το Διεθνές Δίκαιο - το οποίο επικαλείται η κυβέρνηση - είναι τουλάχιστον περιττές;...

Εξωθεν μαρτυρίες...


Αν το μνημόνιο και η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η οδός της «σωτηρίας» για την Ελλάδα. 
Αν συνιστά «υπόδειγμα» για την υπόλοιπη Ευρώπη. 
Αν επίσης ο λεγόμενος «Μηχανισμός Στήριξης» είναι κάτι σαν «ναυαγοσώστης» λαών, όπως διαφημίζεται από τους Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου και σία,
*
τότε έχουμε ορισμένες απορίες:
*
Πρώτον, γιατί σε καμία χώρα, καμία πολιτική δύναμη, βλέποντας αφ' ενός τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γνωρίζοντας αφ' ετέρου «από τα μέσα» τι κουβεντιάζεται στα κογκλάβια των Βρυξελλών, δεν τολμούν, είτε πρόκειται για τους σοσιαλδημοκράτες είτε για τους συντηρητικούς, να πουν ευθέως στον λαό τους - όπως συμβαίνει π.χ. στην Πορτογαλία ή όπως συνέβη στην Ιρλανδία - ότι θέλουν να εντάξουν τη χώρα τους στον «Μηχανισμό Στήριξης»;

Μισό τρισ. ευρώ μέχρι το 2021!!!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Η «μεγάλη επιτυχία» του κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες επικυρώθηκε. 
Η Ιστορία θα την γράψει με «χρυσά γράμματα». Ανάλογες «δόξες» είχαμε γνωρίσει σε περιπτώσεις όπως το «Μάαστριχτ», η «ΟΝΕ», το «ευρώ», η «Μεγάλη Ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων», ο «Μηχανισμός Στήριξης» κ.ο.κ.
Η «επιμήκυνση» - περί αυτής πρόκειται - είναι πια γεγονός.
*
Παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλούν τα καθεστωτικά «ταρατατζούμ» ας προσπαθήσουμε να δούμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο πανηγυρίζει η ελληνική πλουτοκρατία:
Το παρακάτω γράφημα δεν είναι δικής μας έμπνευσης. 
Είναι του υπουργείου Οικονομικών.