Σελίδες

10 Ιουλ 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ - Συμπεράσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις στις 6 Μαΐου 2012 και 17 Ιουνίου 2012

Συνεδρίασε η ΚΕ του ΚΚΕ στις 9 Ιουλίου 2012 με θέμα τα συμπεράσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις και τα άμεσα καθήκοντα του Κόμματος. 
Η ΚΕ πήρε υπόψη την συζήτηση που προηγήθηκε στα όργανα και στις ΚΟΒ, σε συσκέψεις οπαδών και φίλων του Κόμματος, τις παρατηρήσεις, υποδείξεις και προτάσεις, καθώς και τα συμπεράσματα από τις συνεδριάσεις των οργάνων και των ΟΒ της ΚΝΕ. Τα συμπεράσματα της ΚΕ θα τεθούν για συζήτηση και έγκριση στις ΚΟΒ του Κόμματος και στις οργανώσεις της ΚΝΕ. Η συζήτηση στο Κόμμα και την ΚΝΕ, όπως και με φίλους και οπαδούς, έδειξε ότι παρά τις απώλειες και τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, υπάρχει και πείσμα και αποφασιστικότητα στην παρέμβαση στο κίνημα και στις εξελίξεις, στις σύνθετες απαιτήσεις και ανάγκες του λαού που αυξάνονται, στην ισχυροποίηση των οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η ΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τις παρακάτω εκτιμήσεις:
1. Οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με απόσταση μεταξύ τους μόλις ενάμιση μήνα (6 Μαΐου και 17 Ιουνίου) έχουν και ενιαία στοιχεία, αλλά και ορισμένες διαφορές που καθόρισαν το κριτήριο ψήφου, στην καθεμία, ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη.

Οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν σε συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που έφερε όξυνση του δημοσίου χρέους.

Συνάντηση με το Δ.Σ του σωματείου των Χαλυβουργών με την Α. Παπαρήγα (Βίντεο)

Περί «αναδιαπραγμάτευσης»


Ολοένα και πιο συγκεκριμένη γίνεται η πολυθρύλητη «αναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου, την οποία προπαγανδίζουν όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ. 
Η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης στη Βουλή, ήταν αποκαλυπτική. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ έκλισαν σε όλες τις πτώσεις την «αναδιαπραγμάτευση» της δανειακής συμφωνίας, καθιστώντας σαφές ότι για να γίνει αυτή πρέπει πρώτα να προχωρήσει ο πυρήνας των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα και την ΕΕ, μέσα και έξω από το μνημόνιο. 
Η κυβέρνηση ομολογεί ολοένα και πιο καθαρά ότι στόχος της «αναδιαπραγμάτευσης» δεν είναι καν η ελάχιστη ανακούφιση του λαού από το μπαράζ των βάρβαρων μέτρων, αλλά η επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής τους, προκειμένου να τα καταπιεί με μεγαλύτερη ευκολία.
Αυτός που σπάει μετεκλογικά όλα τα κοντέρ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Πριν τις εκλογές της 6ης Μάη, ανταγωνιζόταν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ με το επιχείρημα ότι οι τρεις τους δεν ήθελαν ακύρωση του μνημονίου, αλλά «αναδιαπραγμάτευση». Πριν τις εκλογές στις 17 Ιούνη, άρχισε να τα «στρίβει».

Κραυγαλέα εξαπάτηση

«Κάθε ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι ένα ευρώ λιγότερο από μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και θα βάθαιναν την ύφεση και την κοινωνική κρίση στην ώρα». 
Πρόκειται για ένα από τα σαθρά επιχειρήματα - πυροτεχνήματα που επικαλέστηκε ο Γ. Στουρνάρας, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αντιλαϊκή λαίλαπα.
 Πρόκειται, βέβαια, για τερατώδες ψέμα και συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του λαού. 
Οι πάντες γνωρίζουν ότι κάθε ευρώ, ακόμα και το τελευταίο, από την αξιοποίηση (διάβαζε ξεπούλημα) της δημόσιας περιουσίας, πηγαίνει για την «εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», δηλαδή κατευθείαν στις τσέπες των δανειστών, ενώ η «δημόσια περιουσία» δίνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις, ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση σε όφελός τους. 
Από την άλλη, σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι όσα περισσότερα δίνει στους δανειστές τόσο λιγότερα μέτρα λιτότητας θα μπορεί να παίρνει η κυβέρνηση. 

Ψευτοαντιπαραθέσεις για να χάνεται η ουσία ...


Ολοταχώς προς τα πίσω, στην αλήστου μνήμης εποχή των σκυλοκαβγάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μας γυρίζει η ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά. 
Η ...υψηλού επιπέδου κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ χτες εκφράστηκε με κατηγορίες περί «θατσερισμού», «πανικού και αδυναμίας», «χαμηλού επιπέδου παραλήρημα» κ.λπ. Οτιδήποτε δηλαδή μακράν της ουσίας της πολιτικής που θα εφαρμόσει αυτή και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση έχει πυξίδα της τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ευρωενωσιακής του λυκοσυμμαχίας. Καβγαδίζουν για το πάπλωμα, για να κάνουν το λαό να ξεχάσει ότι μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Ασπάζονται και οι δύο τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις προς όφελος των μονοπωλίων που καρατομούν τα δικαιώματα των λαών.
Στο πλαίσιο αυτής της κοκορομαχίας για τις εντυπώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χτες και την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, απονέμοντάς του τα εύσημα επειδή έκανε «το αυτονόητο που θα

Ποιος υποδαυλίζει τον φασισμό;

Το ΣΚΑΪ παρουσιάζει (10-7-2012, 08.20΄) μια δακρύβρεχτη είδηση σύμφωνα με την οποία μια παρέα αθώων πολιτών έγιναν στόχος άγριας επίθεσης αγνώστων, με καταδρομικό τρόπο στο Αγρίνιο! Η παρέα έπινε απλά τον καφέ της και δεν προκαλούσε κανέναν, όπως λέει βεβαίως, βεβαίως και η έκθεση της αστυνομίας. Μιλάμε για εντελώς αθώα θύματα που δέχτηκαν επίθεση.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι εσείς θα καταδικάσετε αυτή την απρόκλητη βία. Και φυσικά θα δικαιολογήσετε κάθε νόμιμη άμυνα από τα θύματα. 

Ίσως μάλιστα δικαιολογήστε και ό,τι κάνουν μετά αφού δέχονται απρόκλητες επιθέσεις! Και αφού θα καταδικάσετε την επίθεση με αγανάκτηση και θα δικαιολογήσετε την αντίδραση των θυμάτων ως δίκαιοι πολίτες, θα μάθετε

Υπουργός τροϊκονομικών!

Αντιγράφουμε από τα Πρακτικά της Βουλής:
*
«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει ήδη δεσμευθεί...».
*
«...περαιτέρω μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά 12 δισ. περίπου...».
*
«...υψηλοτάτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις (...). Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αφορά κατά 90% σε πώληση δικαιωμάτων γης και παραχώρηση υποδομών...».

Ξεπούλημα, αλλά... «κοινοπρακτικό»!


Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την αξιωματική αντιπολίτευση σε... φιλοτιμία. Οχι, όμως, όλες τις ώρες. Και όχι σε όλα τα ακροατήρια.
Ενώ, λοιπόν, στη Βουλή, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε λάβρος εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, στελέχη του φρόντισαν την επομένη να δώσουν τις αναγκαίες... διευκρινίσεις.
Χτες, για παράδειγμα, ο κ. Δ. Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε (ρ/σ «ΒΗΜΑ FM»):
*
«Εμείς θέλουμε την αξιοποίηση της δημόσιας

Δεν πουλάμε!


Για την έξοδό τους από την κρίση, μια κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι κεφαλαιοκράτες αρχικά έβαλαν ενέχυρο τη ζωή του λαού:
Του στέρησαν και τα στοιχειώδη για να επιβιώσει. Του έκλεψαν τους μισθούς. Του βούτηξαν τις συντάξεις. Τον έχουν υποβάλει σε διαδοχικά φορο-Γκουαντανάμο. Του κατάργησαν ό,τι είχε απομείνει να θυμίζει κοινωνική παροχή. Τον μετέτρεψαν σε δούλο των εργασιακών Νταχάου και σε επαίτη των συσσιτίων.
*
Τώρα οι «σωτήρες» της πλουτοκρατίας, υπό τη νέα τους τριφασική σύνθεση, περνούν στο δεύτερο κύμα του καπιταλιστικού τους κανιβαλισμού. Το δόγμα τους «ο θάνατός σου, η ζωή μου», μετά τα έμψυχα θύματά τους, ήρθε η στιγμή να εφαρμοστεί και στα «άψυχα»:
Στήνουν ένα αδιανόητο «ριφιφί», ώστε να αποδράσουν από την κρίση τους με τα κέρδη που θα έχουν προκύψει μέσα από τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

Γιατί διαμαρτύρεται ο Ν. Χουντής;


Χτες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» για «συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπό του και στον ΣΥΡΙΖΑ». Επικαλείται δημοσίευμα του «Ρ» την Παρασκευή 6/7, σχετικά με ευρωενωσιακή έκθεση - προπομπό της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, όπου αναφέρεται επί λέξει: «Υπέρ της πρότασης για απόρριψη της έκθεσης σχετικά με τη "δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου", ψήφισε χτες το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, σε αντίθεση με τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., που καταψήφισαν την απόρριψη της αντιδραστικής έκθεσης».
Προσπερνάμε τις έωλες κατηγορίες σε βάρος του ΚΚΕ και του «Ρ», που την πολιτική τους αντιπαράθεση ουδέποτε στήριξαν σε ψέματα και συκοφαντίες. Αφήνουμε επίσης κατά μέρος τα αποκυήματα της φαντασίας του ότι έκανε παρέμβαση στο ΚΚΕ (!) και διορθώθηκε η ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος. 
Στο διά ταύτα: Ο Ν. Χουντής ισχυρίζεται ότι ο «Ρ» ψεύδεται και ότι ο ίδιος ψήφισε κατά της έκθεσης.
Ζήτημα πρώτο: Η έκθεση καθαυτή δεν μπήκε σε ψηφοφορία.

Περίεργα πράγματα...

Την αρχή έκανε η «Καθημερινή» που σε ενυπόγραφο άρθρο της φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη δύναμη εκείνη που δέχτηκε προεκλογικά υπηρεσίες από αμερικανική ομάδα συμβούλων. 
Στο άρθρο αναφέρεται ότι η εταιρεία αυτή («Teneo») διαθέτει γραφεία σε επτά σημεία του κόσμου, πρόεδρός της είναι ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον και ιθύνων νους του οργανισμού «Clinton Global Initiative», που έχει σκοπό την ανταλλαγή και την ώσμωση των ιδεών μεταξύ ηγετών.


 Ομάδα της ειδικευόμενη στις πολιτικές καμπάνιες -σύμφωνα με την «Καθημερινή»- βρέθηκε προεκλογικά στην Αθήνα όπου «προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε αντισυστημικό κόμμα,

ΑΡΝΙΕΜΑΙ!



Αρνιέμαι
Μουσική : Mίκης Θεοδωράκης
Στίχοι : Ιάκωβος Καμπανέλλης
Πρώτη εκτέλεση: Bασίλης Παπακωνσταντίνου

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά

Δημοσίευμα "βόμβα" θέλει τη Γ. Αγγελοπούλου πίσω από την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς συνδέεται το όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου με αμερικανική εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Μία πραγματική βόμβα έσκασε για τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας, που να είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
Το θέμα παίρνει μείζονες διαστάσεις, όχι μόνο για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την ίδια την κα Αγγελοπούλου, η οποία φέρεται να βάφτηκε