Σελίδες

5 Φεβ 2013

Το πρωί μιλάει η Αλληλεγγύη! - Ολοι στο λιμάνι στις 9.30


• Κάποτε πρέπει να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλο.

• Κάποτε πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους πάνω στο βράχο αλληλεγγύης που θα γίνουμε.
• Κάποτε πρέπει να τους κλείσουμε το δρόμο.
• Κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες.
• Να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια και τ' αυτιά μας.
• Να σταματήσουμε να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.
• Κάποτε πρεπει να τους δείξουμε πως δεν ανεχόμαστε άλλο τη σφαγή μας.
• Να τους δείξουμε με πράξεις πως δεν ανεχόμαστε ούτε τη σφαγή των διπλανών μας.

A. Μπαλού: Αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή διαχειριστή της ίδιας πολιτικής (Βίντεο)



Αναφερόμενη στην καπιταλιστική οικονομική κρίση και στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, η Α. Μπαλού εκτίμησε: «Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα και αναγκαία για να υπάρξει αυτή την στιγμή διέξοδος όχι προς όφελος του λαού αλλά προς όφελος των επιχειρήσεων».

ΠΑΜΕ: Όλοι αύριο στην παναττική απεργία - Όλοι στο λιμάνι


Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των ναυτεργατών, στις 9.30 το πρωί, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τονίζοντας ότι ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
«Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών. Όλοι στους καταπέλτες!
Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη!
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τη νέα επίταξη στους ναυτεργάτες, να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Σήμερα είναι οι ναυτεργάτες, χτες ήταν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Διαβρωτικός ο ρόλος τους στο κίνημα


      Πριν λίγο καιρό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, υπονομεύοντας ευθέως την απεργία ως μορφή πάλης, καλούσε σε άλλες μορφές κινητοποίησης στο όνομα του να διασωθεί το μεροκάματο.
      Προχτές, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δερμιτζάκης τα έβαλε με την απεργία των ναυτεργατών, δηλώνοντας ότι «γεμίζει τον κόσμο αγωνία και ανασφάλεια» και προτρέποντας τους απεργούς να αντιληφθούν «το μέγεθος των προβλημάτων και να δείξουν καλή θέληση και να σκύψουν στα προβλήματα των αγροτών για να δουν ότι εδώ το πρόβλημα είναι τεράστιο. Καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές».
       Την ίδια μέρα ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στους αγρότες του Ορχομενού, τους υποδείκνυε, απειλώντας τους ταυτόχρονα: «Ο αγώνας σας πρέπει να έχει τη στήριξη όλης της ελληνικής κοινωνίας. Στο κολπάκι του κοινωνικού αυτοματισμού δεν θα πέσετε (...) Θα τους χτυπήσετε εκεί που τους πονάει και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνετε αυτό, με έξυπνο τρόπο, με εναλλακτικές σκέψεις».

ΠΑΣΥ: Κάλεσμα στη φτωχή αγροτιά για ένταση του αγώνα - Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες


Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλη τη φτωχή αγροτιά για δυνάμωμα της πάλης και της συμμετοχής στα μπλόκα του αγώνα, καταδικάζοντας την πολιτική βαρβαρότητας και αυταρχισμού της τρικομματικής κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες και τους ναυτεργάτες. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΥ έχει ως εξής:
«Αγρότες - Αγρότισσες
Η μεγάλη συμμετοχή της φτωχής αγροτιάς στις κινητοποιήσεις κάθε μέρα κλιμακώνεται σ' όλη τη χώρα. Καταρρίπτοντας την εχθρική προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που πασχίζει με υπονόμευση, τρομοκρατία και καταστολή να διαλύσει τα μπλόκα του αγώνα που πυκνώνουν στις Εθνικές Οδούς και γνωρίζουν πρωτοφανή στήριξη και αλληλεγγύη.
Επιλέγοντας την τακτική του αυταρχισμού και της καταστολής, όπως κάνει και με

Επιστράτευση των ναυτεργατών από τη συγκυβέρνηση - ΚΚΕ: Αχαλίνωτος αυταρχισμός, κάτω η επιστράτευση


Εντείνει τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή η τρικομματική συγκυβέρνηση, η οποία αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση και των απεργών ναυτεργατών.
Αύριο, Τετάρτη Παναττική 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στην επιστράτευση μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων σε σημερινές έκτακτες συνεδριάσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Παμπειραϊκή 24ωρη απεργία και από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων.
Η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση των ναυτεργατών έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στον Αγιο Διονύση.
Το ΠΑΜΕ καλεί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά στις 9.30 το πρωί, αύριο. Παράλληλα, καλεί τους συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων σωματείων στους χώρους δουλειάς να συζητήσουν την ανάγκη στήριξης και συμπαράστασης του αγώνα των ναυτεργατών. Να βρεθούν στο πλευρό τους γιατί ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.
Για την περιφρούρηση της απεργίας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον  Ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Πειραιά.
Σε ανακοίνωσή του για την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η απόφαση επιστράτευσης και των ναυτεργατών φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει τις νέες αξιώσεις

Αναβλήθηκε η έκτακτη ΓΣ της Attica Bank, από τις Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών - Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών και Τεχνικών, ΣΕΤΗΠ, ΣΕΕΝ


Συναγερμός για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα
ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΕ-ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Αναβλήθηκε η έκτακτη ΓΣ της Attica Bank, από τις Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών – Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών και Τεχνικών, ΣΕΤΗΠ, ΣΕΕΝ μετά απο  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ σήμερα ΤΡΙΤΗ 5 Φλεβάρη 10.00 π.μ., στα κεντρικά γραφεία Τράπεζας Αττικής
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η κυβερνητική επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα κλιμακώνεται! Μετά την καλοκαιρινή απόφαση της κυβέρνησης για τεράστιες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, με τις εισφορές να υπερβαίνουν ενδεικτικά τις 5000 ευρώ ετησίως για τους ασφαλισμένους 5ετίας (έχοντας μάλιστα και αναδρομική ισχύ), την υποχρεωτική ένταξη του κλάδου υγείας του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ που ισοδυναμεί με άμεση επιδείνωση των παροχών υπηρεσιών υγείας των ασφαλισμένων, προετοιμάζεται και νέο έγκλημα σε βάρος μας. Βρίσκεται στα σκαριά

«Δεν είμαστε λαός, κύριε»!!!

Τρομοκράχτες

Το λέγανε σε εκείνες τις παλιές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου: «Δεν είμαστε λαός, κύριε»!
Απόδειξη:
Οι ναυτεργάτες, εκτός από πολύ «μπρουτάλ» τύποι, «σαμποτάρουν» και την οικονομία.
Οι αγρότες, εκτός από «καφενόβιοι», διεκδικούν και «ειδική μεταχείριση».
Οι ιδιοκτήτες φτωχόσπιτων, δεν τους αρκεί να μην είναι άστεγοι, δε λένε πάλι καλά που έχουν ένα κεραμίδι, το θέλουν και αφορολόγητο.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στα ΜΜΜ, εκτός από «συντεχνίες»,παρακωλύουν και την «εύρυθμον λειτουργίαν» της χώρας.

Ποιος δίνει γραμμή σε ποιον?


Διαβάζοντας τον Θ. Καρτερό στην «Αυγή» της Κυριακής, δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει αν ο Ψυχάρης δίνει γραμμή στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ή το αντίστροφο. Ο Καρτερός υιοθετεί πλήρως τα όσα έγραφε πριν από λίγες μέρες στο κύριο άρθρο του «Βήματος» ο εκδότης του, προσπαθώντας να παρουσιάσει (και να προβοκάρει) το ΚΚΕ σαν κόμμα του συστήματος, από το οποίο η κυβέρνηση (και η κάθε αστική κυβέρνηση) δεν έχει τίποτα να φοβάται. Άρα δεν έχει και κανένα λόγο να σηκώνει τους τόνους απέναντί του. Γνωστή και ύπουλη η προσπάθεια των αστών να φέρουν το ΚΚΕ στα μέτρα της προπαγάνδας τους, παρουσιάζοντάς το άλλοτε στα όρια της (αστικής) συνταγματικής νομιμότητας και άλλοτε σαν παράγοντα σταθερότητας για το σύστημα. Ο στόχος τους είναι και στη μία και στην άλλη περίπτωση ίδιος: Να συκοφαντήσουν το Κόμμα στα μάτια του λαού, να το απαξιώσουν στα λαϊκά στρώματα, που είτε ριζοσπαστικοποιούνται και προσεγγίζουν το ΚΚΕ, είτε δεν συνειδητοποιούν ακόμα την ανάγκη για ριζικές αλλαγές, αλλά τρέφουν εκτίμηση για το Κόμμα και τους αγώνες του.
Σε κάθε περίπτωση, ο Καρτερός και η «Αυγή» αναμασούν πρόθυμα την προπαγάνδα του Ψυχάρη, μιλώντας για «δράση σχεδόν υποδειγματική και επί της ουσίας μετριοπαθή για κομμουνιστικό κόμμα» και για «ενέργειες ακτιβισμού, χωρίς κατά το κοινώς λεγόμενο να ανοίξει μύτη». Υπενθυμίζουν, μάλιστα, τάχα αθώα, τα «όσα υμνητικά για τη μετριοπάθεια και την υπευθυνότητα του ΚΚΕ ακούστηκαν ακόμα και στη Βουλή από συντηρητικά στόματα πριν μόλις λίγο καιρό». Όλα αυτά για να καταλήξουν στο ότι η κυβέρνηση έστησε την επίθεση