Σελίδες

18 Μαρ 2014

Ομιλία του Θ. Παφίλη σε εκδήλωση εκπαιδευτικών (VIDEO)



Σε εκδήλωση της ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής στο θέατρο «Βεάκη» μίλησε νωρίτερα το απόγευμα ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Σε ένα ακροατήριο εκπαιδευτικών οι οποίοι δίνουν τη μάχη ενάντια στην πολιτική που διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ο Θ. Παφίλης ανέλυσε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ μπροστά και στις εκλογικές μάχες του ερχόμενου Μάη. Αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας και στις διαχρονικές ευθύνες της ΕΕ και των πολιτικών δυνάμεων που την στήριξαν και τη στηρίζουν, για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει το λαό.

Σιχαίνομαι τους Φασίστες

Σιχαίνομαι τους φασίστες.

Τους Φασίστες, με «Φ» Kεφαλαίο.
Τους υμνητές του Μεταξά και των Απριλιανών που όσες φιλελεύθερες προβιές κι' αν φορέσουν πάλι φασίστες παραμένουν.
Σιχαίνομαι τους Φασίστες.
Τους τσιριχτούς τηλεπωλητές βιβλίων που «λιγουρεύονται» τις υπουργικές καρέκλες και είναι έτοιμοι να γλείψουν εκεί που έφτυναν για ένα ξεροκόμματο εξουσίας.
Σιχαίνομαι τους Φασίστες.

ΗΠΑ και ΕΕ "χαιρετούν"... ναζιστικά!

ΗΠΑ / ΕΕ
 1)  Ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Το 1977 ανέλαβε την πανίσχυρη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζίμι Κάρτερ ενώ υπήρξε και ο  κορυφαίος Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής τουΟμπάμαΘεωρείται ένας από τους «μάγους» της αμερικανικής διπλωματίας και ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς στον τομέα των διεθνών σχέσεων. Πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους που επί δεκαετίες επηρεάζουν τη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Στο εξόχως κατατοπιστικό βιβλίο του «Η Μεγάλη Σκακιέρα», που εκδόθηκε τη δεκαετία του ’90, αναλύει  τη στρατηγική των ΗΠΑ ώστε να κατοχυρώσουν μια «ηγεμονία νέου τύπου» κατά τον 21ο αιώνα (σσ: ηγεμονία που σύμφωνα με τον Μπρζεζίνσκι περνάει μέσα από τον έλεγχο της «Ευρασίας»). Γράφει ο Μπρζεζίνσκι:
«Για την Αμερική, το κύριο γεωπολιτικό λάφυρο είναι η Ευρασία (…). Η Ουκρανία (είναι) νέος και σημαντικός χώρος στην ευρασιατική σκακιέρα, είναι γεωπολιτικός

ΤΕΕ: Ασκήσεις «μεγάλου συνασπισμού» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ;

Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ τόνιζε εμφατικά σε ανακοίνωσή της την απόλυτη δέσμευσή της ότι τάχα «δε θα διεκδικήσουμε καμία θέση στη διοίκηση του ΤΕΕ σε σύμπραξη είτε με τη ΔΗΣΥΜ είτε με τη ΔΚΜ», στην ίδια γραμμή με τους σημερινούς αφορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης με την ΝΔ.
Ωστόσο, στις σχετικές διαδικασίες που έγιναν στις 15 και 16 Μάρτη η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ, η «Ριζοσπαστική» Πρωτοβουλία Μηχανικών μαζί με την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) της Νέας Δημοκρατίας «κατέβασαν» κοινή υποψηφιότητα, την αντιπρύτανη του ΕΜΠ, Τόνια Μοροπούλου, προερχόμενη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του πρόεδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (κάτι σαν τη «βουλή» των μηχανικών), κόντρα στον έτερο υποψήφιο που υποστηριζόταν από την «ΕΛΙΑ» του ΤΕΕ και από διάφορες άλλες δυνάμεις, ο οποίος τελικά αναδείχθηκε πρόεδρος της Αντιπροσωπείας μετά από τρεις ψηφοφορίες.