Σελίδες

15 Αυγ 2013

Ούτε φαΐ, ούτε νερό από το φασισμό


Εύλογες οι αντιδράσεις του κόσμου, που προκλήθηκαν και λόγω της αποδοχής της οργάνωσης «Αρκτούρος» του ποσού των 5.000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και λόγω της ανακοίνωσης του Γιάννη Μπουτάρη που δικαιολογεί το γεγονός.
Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, η οποία αρέσκεται στα επικοινωνιακά σόου εντός και εκτός Βουλής. Γι' αυτό εξάλλου στην ιστοσελίδα της φασιστικής οργάνωσης γίνεται λόγος για τον αρχηγό της και τις φιλοζωικές του αναζητήσεις, μιας και «φιλοξενεί στην οικία του 3 αδέσποτα (2 σκύλους και 1 γάτο)».
Δυστυχώς όμως, μέρος του σόου της Χρυσής Αυγής δέχτηκε να γίνει και η οργάνωση «Αρκτούρος», αποδεχόμενη τα χρήματα των ναζί.

Η «Αραβική Άνοιξη» του Ιμπεριαλισμού

Σήμερα Πέμπτη, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τους οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο και άλλες αιγυπτιακές πόλεις. Το αίμα ρέει για δεύτερη μέρα, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης όταν ξεκίνησε η καταστολή με επίκεντρο τις πλατείες Νάχντα και Ραμπάα αλ-Αλαουίγια στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Κάθε λεπτό που περνά, ακόμη και τώρα, αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις. Ο λαός μακελεύεται «κάτω από ξένη σημαία», για τα συμφέροντα και τις αντιθέσεις των διάφορων τμημάτων της αστικής τάξης της Αιγύπτου.

Καλή η ΕΕ, καλός και ο καπιταλισμός...

Καλή ήταν αλλά... ξεστράτισε η ΕΕ
Σαν καραμπινάτος απολογητής της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, που τσακίζει τους λαούς και τα δικαιώματά τους, που συστάθηκε από τα μονοπώλια για να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι προσωρινά... ξεστράτισε! Μιλώντας τις προάλλες σε ρώσικο τηλεοπτικό κανάλι, είπε ότι η ΕΕ «βρίσκεται σήμερα σε ένα υπαρξιακό αδιέξοδο, δεν έχει καμία σχέση η Ευρώπη των λαών που οραματίστηκαν πριν από πολλά χρόνια οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης» αλλά «γίνεται αντιδημοκρατική, γίνεται η Ευρώπη του μεγάλου κεφαλαίου». 
Με άλλα λόγια, η ΕΕ υπήρξε κάποτε φιλολαϊκή, αλλά τώρα γίνεται του κεφαλαίου. Σε ποια περίοδο ήταν φιλολαϊκή η ΕΕ, δεν μας λέει ο Τσίπρας. 
Μήπως όταν συστήνονταν σαν Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ανθρακα και Χάλυβα, για να προασπίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων έναντι των ανταγωνιστών τους και σε βάρος των εργαζομένων;

Το σάπιο αστικό-καπιταλιστικό σύστημα «γεννά» άτομα σαν τη Διβάνη

Τερατογεννήματα της αστικής διανόησης.
Η επαίσχυντη, εμετική, δήλωση της συγγραφέως και καθηγήτριας στη Νομική Αθηνών, Λένας Διβάνη, δεν έπρεπε να εκπλήσει κανέναν. Άτομα σαν τη Διβάνη γεννά το αστικό κατεστημένο. 
Αυλοκόλακες της εξουσίας, γλύφτες των μεγαλοαστών, ψευτοδιανοούμενοι και ψευτοσυγγραφείς. Καθηγηταράδες της κακιάς ώρας, που συναγελάζονται με την εξουσία, που «αναβαθμίζονται»ακαδημαϊκά στις πλάτες του ελληνικού λαού, που αφού εκμεταλλευτούν το ψευδοκύρος που τους δίνει η θέση τους ως γλυψειματίες του συστήματος αμολούν το δηλητήριο τους. 
Η Διβάνη - και η κάθε Διβάνη, η κάθε Σώτη Τριανταφύλλου, η κάθε Δημουλά, ο κάθε Δήμου, ο κάθε αχυράνθρωπος της αστικής διανόησης - κάνει το χρέος της απέναντι στο σύστημα που την/τον εκτρέφει.