Σελίδες

16 Ιουλ 2011

ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ...


Να διεκδικήσει «ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του χρέους τώρα» κάλεσε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, συνδράμοντας την στοχευμένη προπαγάνδα των αστικών επιτελείων, που παρουσιάζουν την καπιταλιστική κρίση σαν «κρίση χρέους» και την κυβέρνηση να πασχίζει να κινητοποιήσει την ΕΕ, προς όφελος δήθεν του λαού.
Από τη Ρώμη, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε εκ νέου«επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μεταφορά μεγάλου μέρους στην ΕΚΤ, διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, αναδιανομή του πλούτου, και πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων ίσο με το 5% του ΑΕΠ χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων με παράλληλη έκδοση ευρωομολόγων».

Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών.


Κατάπτυστη η ανακοίνωση των πολιτικών απογόνων των Χιτών και των ταγματασφαλιτών για την την τοποθέτηση τιμητικής πλάκας στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας, στη Λαμία, κατά τη διάρκεια του 20ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. 
Οι νέοι κομμουνιστές τίμησαν τους πολιτικούς τους προγόνους σ' ένα χώρο που ήταν τόπος εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.
Δεν πέρασε μία βδομάδα και η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση και έγραψε: 
«Νεκροταφείο Λαμίας. Δεκάδες τάφοι Ελλήνων στρατιωτών, απλών φτωχών παιδιών του Ελληνικού λαού που υπηρετώντας την πατρίδα έδωσαν την ζωή τους για να σωθεί η Ελλάδα από την κομμουνιστική δικτατορία». 

Για τους μεγαλοκαρχαρίες...



ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ που ο πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα στους πολίτες από ένα νησί του Αιγαίου (το Καστελόριζο), 
αρχίσανε τα ...Μνημόνια! 
Τώρα έκανε διάγγελμα από την Κω...
Το τι είπε δεν έχει καμία απολύτως σημασία. 
Το τι θα επακολουθήσει έχει και, όπως καταλαβαίνετε, δε θα είναι καθόλου καλό.
Γιατί, όπου και να καταλήξουν όσοι συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη ή όπου αλλού, ένα είναι βέβαιο: Οτι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα δεχθούν μιαν ακόμη επίθεση στα δικαιώματα και τα εισοδήματά τους.
Αλλωστε, ο πρωθυπουργός ήταν σαφέστατος: «Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τη σωτηρία της χώρας»!

Προκλητικές προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για τη νεολαία...


Την καμπάνια της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) με τίτλο «πληρώνω δίκαια», που καλεί τους νέους να επωμιστούν βάρη της κρίσης του κεφαλαίου και προωθεί μια σειρά προτάσεις φοροελαφρύνσεων για τους εργοδότες, που σε καμιά περίπτωση δεν ανακουφίζουν το λαό και τη νεολαία από τα τεράστια βάρη που ήδη έχει κληθεί να πληρώσει λόγω της κρίσης, παρουσίασε προχτές ο πρόεδρός της.
 Ο Α. Παπαμιμίκος, είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Ως νέοι Ελληνες, δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια. Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε όσα μας αναλογούν, γιατί πολύ απλά τα αδιέξοδα δεν ταιριάζουν στις Δημοκρατίες. Ομως απαιτούμε να "πληρώνουμε δίκαια", για όσα δικαιούμαστε. Να αποδίδουμε όσα μας αναλογούν, και να λαμβάνουμε όσα μας αξίζουν», είπε θεωρώντας δεδομένο ότι όλοι πρέπει να πληρώσουμε τα βάρη της κρίσης.

Φωστήρες στην εξαπάτηση!


Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος» (FDP) εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και ευρωβουλευτής, είναι η τελευταία περίπτωση από μία σειρά αστών πολιτικών στη Γερμανία που διαπιστώθηκε ότι οι διδακτορικοί τους τίτλοι ήταν προϊόν λογοκλοπής. Με τον πιο επίσημο τρόπο ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου της Βόννης ανακοίνωσε ότι εκπίπτει του τίτλου του.
Θυμίζουμε απλά ότι αρκετά αστικά ΜΜΕ στην Ελλάδα είχαν εμφανίσει τον εν λόγω κύριο ως ειδήμονα για τα ζητήματα των «δημοσιονομικού ελλειμμάτος» και του «χρέους», που συμβούλευε την Ελλάδα.

«Λοιπόν, Μοσχοβίτη, πώς ζεις επί καπιταλισμού;»



Ενα από τα πανό που ανάρτησε το ΚΚΡΟ 
στη Μόσχα, που ενόχλησε τις αρχές γιατί 
είχε το ερώτημα «Λοιπόν, Μοσχοβίτη,
 πώς ζεις επί καπιταλισμού;»

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας 
(ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) ανακοίνωσε πως κατέθεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας για 6η συνεχόμενη φορά τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναγνώριση του «Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας» («ΡΟΤ-ΦΡΟΝΤ»), που έχει συγκροτήσει το ΚΕΚΡ μαζί με μια σειρά άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις της Ρωσίας, με στόχο την καταγραφή τους ως «πολιτικού κόμματος», ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καθόδου στις εκλογές.

Αύριο το δεύτερο εργατικό δελτίο του ΠΑΜΕ

Αύριο, Κυριακή 17 Ιούλη στις 8 μ.μ., θα μεταδοθεί το δεύτερο εργατικό δελτίο ειδήσεων του ΠΑΜΕ. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ενημερώνει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, πως το εργατικό δελτίο ειδήσεων του ΠΑΜΕ, θα είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ (http://www.pamehellas.gr/) και από το κανάλιhttp://www.youtube.com/user/pamehellas.
Και σημειώνει: «Ευχαριστούμε τα σωματεία αλλά και εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν ζεστά στο κάλεσμα για συμβολή, με προτάσεις, σκέψεις αλλά και παρατηρήσεις που μας έστειλαν. Δεσμευόμαστε για συνεχώς καλύτερη παρέμβαση στο περιεχόμενο του δελτίου, σε βελτίωση τεχνικών πλευρών αυτής της πρωτοβουλίας, ώστε σταδιακά να γίνονται βήματα, να είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο για πιο σταθερή και προετοιμασμένη παρέμβαση».

Μπροστά σε μια σκληρή μάχη...


Στο ρυθμό του «μαζί τα φάγαμε» εφημερίδες του στενού κυβερνητικού πυρήνα επιμένουν να παρουσιάζουν επιμέρους προβλήματα σαν την αιτία για τη χρεοκοπία.
Παράδειγμα: Δείχνουν κάποιους κομπιναδόρους που παίρνουν σύνταξη και κρύβουν το γεγονός ότι το ίδιο το αστικό κράτος χρωστάει 11 δισ. στο ΙΚΑ, ενώ άλλα 9 δισ. χρωστάνε αυτοί που δεν κολλάνε ένσημα στους εργάτες. 
Κρύβουν το γεγονός ότι η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις δίνουν άφθονο χρήμα στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις απαλλάσσοντας τες από τις ασφαλιστικές εισφορές.
Είναι διπλή η κομπίνα. Γιατί κρύβουν πως το βασικό πρόβλημα είναι η καπιταλιστική κρίση στη διάρκεια της οποίας οξύνεται το πρόβλημα του χρέους και γιατί κρύβουν πως το χρέος δεν ανήκει στο λαό.

Ο δρόμος του λαού...


Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της οικονομικής κρίσης τοποθετήθηκε ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι πρόκειται για κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. 
Οτι φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση στον καπιταλισμό δεν υπάρχει. 
Οτι για την οριστική εξαφάνιση των οικονομικών κρίσεων απαιτείται η κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και η αντικατάστασή της με την κοινωνική ιδιοκτησία. 
Που απαιτεί εργατική λαϊκή εξουσία, σοσιαλισμό. 
Είπε, επίσης, ότι η έξοδος του καπιταλισμού από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου απαιτεί καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων που σημαίνει πρώτ' απ' όλα καταστροφή εργατικής δύναμης που εκφράζεται με την απότομη αύξηση της ανεργίας, τη μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων, τη δραστική περικοπή κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Πρόνοια κ.λπ.

«Κυρία Κλίντον, σα στο σπίτι σας»!


«Φάνηκε αρκετά περίεργο που ο Πρόεδρος Μπους περιέλαβε την Ελλάδα στις τέσσερις χώρες που προσέφεραν την πιο σημαντική βοήθεια στην επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ - οι τρεις άλλες είναι οι Βρετανία, Ισπανία και Πολωνία, που, όπως είναι γνωστό, όλες προσέφεραν στρατεύματα στη συμμαχία των "πρόθυμων"...
»Πώς κολλάει, όμως, κοντά σ' αυτές η Ελλάδα;

Το ΠΑ"ΣΟ"Κ με ΠΕΡΊΣΣΙΟ θράσος ΖΗΤΑΕΙ πειθαρχία στη βαρβαρότητα...


Με εκκλήσεις για «ενότητα» και στρατιωτικά παραγγέλματα για «πειθαρχία» όλων των κομμάτων στη βαρβαρότητα που υπηρετεί, η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό και να αποσπάσει συναίνεση στα μέτρα πτώχευσης των λαϊκών στρωμάτων που προωθεί σε συνεργασία με την τρόικα.
Μιλώντας χτες στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «κατάσταση ασύμμετρων απειλών» και προσπάθησε να σύρει το λαό στο στρατόπεδο της πλουτοκρατίας, τραβώντας ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές. 

Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία...



Με το πρώτο μνημόνιο εφάρμοσαν βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική για να αντιμετωπιστεί τάχα το χρέος. 
Το «μεσοπρόθεσμο» και ο εφαρμοστικός, που έφεραν ακόμη πιο φρικτά μέτρα, δικαιολογήθηκαν με την αναγκαιότητα της δανειοδότησης της Ελλάδας για να μη γίνει χρεοκοπία και στάση πληρωμών. 

Η κρίση του συστήματος...



Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το τρέχον κραχ είναι συγκρίσιμο μοναχά με αυτό του 1929. Ταυτόχρονα, το κραχ ακολουθήσαν μια σειρά από έτη μεγάλης ύφεσης: πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν, η ανεργία ήταν σε απίστευτα υψηλά επίπεδα, έγιναν περικοπές μισθών και αυξήθηκε η φτώχια. 
Αυτή ήταν η προειδοποίηση για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Θα έχει άραγε αυτή η κρίση τις ίδιες δραματικές συνέπειες; 
Ή θα περιοριστεί; 
Ξαφνικά, επανήλθαν τα κράτη. 
Θα είναι αυτό αρκετό, για να απορροφήσει τους κραδασμούς;