Σελίδες

7 Οκτ 2010

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΓΑΠ...

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ...

Το Ποντίκι

Ομερτά συνενοχής


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πολιτικός Πέερ Στάινμπρουκ, τον Ιανουάριο του 2009, ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του «μεγάλου συνασπισμού» υπό την Άγγελα Μέρκελ. Από μια μαρτυρία του (η οποία καταγράφεται στο βιβλίο του με τίτλο Under Strich, που στα ελληνικά σημαίνει κάτι σαν «Ο απολογισμός») προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας από τον Ιανουάριο του 2009!
Όπως καταγράφεται σε χθεσινά δημοσιεύματα (Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος κ.λπ.), Στάινμπρουκ και Παπανδρέου είχαν συναντηθεί εκείνες τις μέρες στο Βερολίνο και, όπως ισχυρίζεται ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού άκουσε όσα του είπε ο Γερμανός ομοϊδεάτης του για την εξαιρετικά κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, «του ζήτησε συμβουλές για τη μείωση του ελλείμματος».

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΓΝΩΡΙΖΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ 2009!


ΕΚΘΕΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!
Έκθετο αφήνει τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Στάινμπρουκ στην κυβέρνηση Μέρκελ, αποκαλύπτοντας σε βιβλίο του, που μόλις εκδόθηκε, ότι ήδη από τον Ιανουάριο του 2009 ήταν απόλυτα ενήμερος ο Γ. Παπανδρέου για την κάκιστη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα δυσθεώρητα ελλείμματα του προϋπολογισμού!

Συνεπώς, όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ισχυριζόταν σε όλους τους τόνους ότι «λεφτά υπάρχουν»,γνώριζε πολύ καλά πως «δεν υπάρχουν»! Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός, ο Γ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε τότε αν πράγματι θέλει να κερδίσει τις εκλογές. Του περασμένου Οκτωβρίου...
Ο Στάινμπρουκ, τον Ιανουάριο του 2009 ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ανγκελα Μέρκελ. Το βιβλίο του, με τίτλο «Under Strich» (σε ελεύθερη απόδοση «Ο απολογισμός»), εκδόθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου και από χθες κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του αμερικανικού πρακτορείου «Μπλούμπεργκ». Αναφέρεται κυρίως στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και στις επιπτώσεις της στην Ευρώπη.

ΒΟΥΛΗ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ



ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - "ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ" 2.500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΡΟΜΟΣ!
PIMIENTO ROJO
απο : ISKRA
Το νομοσχέδιο αυτό συνιστά, ένα πρώτου μεγέθους κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με το οποίο καταλύονται θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, διαλύονται συλλογικές συμβάσεις, μειώνονται δραστικά μισθοί,καταστρατηγούνται θεσμοθετημένες συνταγματικά εργασιακές σχέσεις και για πρώτη φορά υποχρεούνται, υπό ποινή απόλυσης, σε μαζική «μεταφορά» (νέος ιδιόμορφος δυσερμήνευτος και αγνώστου υφής όρος) σε άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

  Με το νομοσχέδιο αυτό, όλη η γιγάντια ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ μεταφέρεται στο Δημόσιο, το οποίο θα την εκμεταλλευτεί με όρους εκποίησης και παράδοσης σε ιδιωτικά συμφέροντα προκειμένου να να κλείσει μαύρες τρύπες του Προϋπολογισμού και όχι φυσικά για τη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής πολιτικής.
   Με το νομοσχέδιο αυτό, ανοίγεται ο δρόμος για την παράδοση των σιδηροδρομικών γραμμών σε ιδιωτικά συμφέροντα, το κόψιμο δρομολογίων, τη μεγάλη αύξηση των κομίστρων, πράγματα που θα έχουν αρνητικές συνέπειες για το επιβατικό κοινό, ιδιαίτερα τα πιο ασθενή κοινωνικά στρώματα και ειδικότερα την περιφέρεια και την οικονομία της χώρας.

Η ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


Πράσινο, όχι τσιμέντο στο Ελληνικό

  
Ας θυμηθούμε, πρώτα απ’ όλα δυο προφορικές δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι έχουν άμεση σχέση με την επιχειρούμενη εκποίηση σε ξένους του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.





Τις μεταφέρουμε όπως διατυπώθηκαν, κατά γράμμα και σύνταξη. Έχει κι αυτό τη σημασία του.
Η πρώτη έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2009 δηλαδή τέσσερις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, με την ευκαιρία εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ με θέμα «Αττική και περιβάλλον». Η δήλωση έχει ως εξής: «Το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας την οριακή κατάστση που επικρατεί στο Λεκανοπέδιο, προχώρησε με θάρρος κι ευθύνη στην πρόταση για μετατροπή ολόκληρου του χώρου του Ελληνικού σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης. Το ξεπούλημα και των τελευταίων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στην πόλη μας αποτελεί μια εγκληματική πολιτική και όχι μια αναπτυξιακή πολιτική. Θα υποβαθμίσει την πόλη, θα υποβαθμίσει τις υποδομές της, θα υποβαθμίσει τις προοπτικές της. Πραγματική ανάπτυξη είναι η προστασία αυτών των χώρων. Θέλουμε το πράσινο και όχι το γκρίζο. Αυτό φέρνει το ΠΑΣΟΚ».
Η δεύτερη έγινε στις 9 Ιουνίου 2009, δηλαδή τέσσερις μήνες πριν γίνει πρωθυπουργός και είπε τα παρακάτω στο διαδικτυακό τόπο tvxs: «Ιδιαίτερα το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική της δικαιοσύνη

Συνέντευξη τύπου «Λαικής Συσπείρωσης» στα Γιάννενα


«Η με την πλουτοκρατία ή με το λαό. Ετσι πρέπει να κριθεί η κάθε πολιτική δύναμη, ο κάθε συνδυασμός, ο κάθε υποψήφιος που συμμετέχει στην εκλογική μάχη. Με αυτό το κριτήριο πρέπει να αντιστοιχηθεί η ψήφος. Με την τάξη που ανήκει ο καθένας. Ο εργάτης και ο εργοδότης δεν ψηφίζουν τον ίδιο συνδυασμό.Τα εκ διαμέτρου αυτά αντίθετα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου με αυτά του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών που προβάλουν και στην μάχη των επερχόμενων εκλογών αναδείχθηκαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου της «Λαικής Συσπείρωσης» στα Γιάννενα. Οι Κώστας Κωτσαντήςυποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και Πέτρος Γιωτόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κάλεσαν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους μπροστά στην κάλπη για το γεγονός ότι και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης και καπιταλιστικής κρίσης οι άνθρωποι του μόχθου πληρώσανε και πληρώνουν το μάρμαρο.Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία και χειροπιαστά παραδείγματα που καταδεικνύουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και στο νομό Ιωαννίνων όπως η αύξηση της ανεργίας στο 26%, η μείωση κατά 27% της έκδοσης οικοδομικών αδειών, το κλείσιμο επιχειρήσεων όπως η ΣΒΕΚΗ ,ΘΕΟΜΥΛ, η απλήρωτη εργασία στο Δήμο Ιωαννιτών και σε άλλους δήμους , στα Νοσοκομεία, στον

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ ΠΕΚΑ ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛ...

-You pay your crisis! -No, YOU pay our crisis!


απο : Radical Desire

Ποιος πρέπει να πληρώσει για την κρίση;

Πρόκειται για τον κατεξοχήν βλακώδη τρόπο θέσης του πραγματικού ζητήματος των καιρών.

Το πραγματικό, το πολιτικό, ερώτημα είναι:

Ποιος είναι σε θέση να εξαναγκάσει τον άλλο να πληρώσει για την κρίση;

Από αυτό το ερώτημα πηγάζει η σωστή θεώρηση και ο σωστός τρόπος απολογισμού των κινήσεων των τελευταίων δύο ετών. Διότι πρέπει να ληφθεί ως δεδομένο ότι όταν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να πληρώσεις εσύ τον λογαριασμό, το βάρος πέφτει στους τρόπους με τους οποίους εξαναγκάζεις τον άλλο να το κάνει.

Τι έκανε η μία πλευρά, η πλευρά του κεφαλαίου, για να εξαναγκάσει την άλλη να πληρώσει;

1. Σε πρώτο στάδιο, αμόλησε τους ηθικολόγους. Τους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, δεν έχει τόση σημασία, εκφραστές της γραμμής "η κρίση είναι ηθική ευκαιρία"--να αυτοεξεταστούμε σαν καλοί προτεστάντες, να αυτο-εκτιμηθούμε, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να μετανοήσουμε, και να ξαναβάλουμε κάτω τις σωστές βάσεις στη ζωή μας ώστε να ξαναξεκινήσουμε, εμπνευσμένοι και έμπλεοι σοφίας και αυτοπεποίθησης. Η ώρα του πάστορα.

Ήταν μια εξόχως διδακτική περίοδος, αφορμή πολλών εμπνευσμένων παραλλαγών σκηνών του κινηματογράφου του 50, όπου ο συγκυριακά κακομαθημένος παίρνει το μάθημά του και ανανήπτει ως κατά βάθος εντάξει και φιλότιμο παιδί.

Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο ρόλος της αριστεράς


http://tasosnastos.blogspot.com/

Το τελευταίο διάστημα προσπαθώ μελετώντας τις θέσεις που έχουν δημοσιεύσει τα κόμματα της αριστεράς για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε 2 μήνες να κατανοήσω τις αναλύσεις που κάνουν και τις επιδιώξεις τους.
Θα ξεκινήσω από τα κοινά χαρακτηριστικά που κατά τη γνώμη μου υπάρχουν.
Α) Όλες οι δυνάμεις συμφωνούν ότι σ’ αυτή την εκλογική μάχη πρέπει το αποτέλεσμα να είναι τέτοιο που ο λαός να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση να δεχθεί ένα ισχυρό ράπισμα για την ξενόφερτη και υποδουλωτική συμπεριφορά της απέναντι στον ελληνικό λαό με τα αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα που έχει πάρει.
Β) Γίνεται κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις της αριστεράς σε όσους είναι αντίθετοι με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση , να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς της κυβερνητικής παράταξης και των άλλων συντηρητικών δυνάμεων που με τον έναν ή άλλο τρόπο στην ουσία ενισχύουν την κυβερνητική πολιτική.

Δημοσιογράφοι ρουφιάνοι πεταλωτήδες!



Ακόμα και η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε από τον λήθαργο και καταδικάζει τους «δημοσιογράφους» που εμφανίζονται «ως οιονεί κυβερνητικοί εκπρόσωποι». Η ανακοίνωση της αποκαλύπτει, α μη τι άλλο, την έκταση που έχει πάρει η προπαγάνδα στον τόπο μας και που αναγκάζει ακόμα και το σωματείο των δημοσιογράφων να πάρει θέση μάλλον για πρώτη φορά..

Κανείς δεν αμφιβάλει ότι η πρωτοφανής στην ιστορία επιδρομή στις ζωές μας, μόνο με μια κυβέρνηση Γιωργάκηδων θα μπορούσε να γίνει.. Κανείς επίσης δεν αμφιβάλει ότι αυτή η βία, η κοινωνική αδικία, η κατάλυση θεσμών και συνταγμάτων δεν θα «περνούσε» ποτέ αν δεν την στήριζε η κυρίαρχη και πιο άθλια «δημοσιογραφία» του τόπου. Σε τέτοιες περιπτώσεις η έξαρση της προπαγάνδας αποτελεί φυσικό επακόλουθο. Όσο σκληραίνουν τα λεγόμενα μέτρα και η βαρβαρότητα εξαπολύεται ολοένα και πιο αχαλίνωτη, όσο μεγαλώνει ο «πόνος» του βάρβαρου πασοκισμού για τα θύματα του, τόσο και αυτή η θλιβερή δημοσιογραφία, μεθυσμένη από το πιοτό της εξουσίας της, εγκαταλείπει και το τελευταίο ψήγμα κοινωνικής συνείδησης και ανθρωπιάς που της απόμεινε και όχι μόνο στηρίζει αλλά ενίοτε αποτελεί και τον ηθικό αυτουργό αυτής της βαρβαρότητας.. Λέμε για κοινωνική συνείδηση και ανθρωπιά γιατί για δημοσιογραφική δεοντολογία και «αντικειμενικότητα», ούτε λόγος να γίνεται. Τα άτομα αυτά έχτισαν την καριέρα και την «επιτυχία» τους ακριβώς πάνω στην πλήρη απαξία αυτών των εννοιών..

Έτσι λοιπόν μέχρι και η ΕΣΗΕΑ έφτασε στο σημείο να ξυπνήσει από τον βαθύ συντεχνιακό της λήθαργο και να καταδικάσει τους «δημοσιογράφους» ..πεταλωτήδες τονίζοντας τα εξής: «Απαράδεκτο φαινόμενο αποτελεί η εμφάνιση δημοσιογράφων, κυρίως σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ως οιονεί κυβερνητικών εκπροσώπων. Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, θεωρεί ότι πρωταρχικό καθήκον είναι η αντικειμενική ενημέρωση, ο πλουραλισμός στην παρουσίαση θέσεων και απόψεων και ο σεβασμός στην είδηση, ώστε να μην εμφανίζεται ο δημοσιογράφος ως φερέφωνο, προκαλώντας την αγανάκτηση του κοινωνικού συνόλου».

Ουδείς επίσης αμφιβάλει ότι το ΜΕΓΚΑλο κανάλι αποτελεί την ναυαρχίδα όλης αυτής της προπαγανδιστικής καταιγίδας. Η διαβόητη ομάδα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, η dream team της προπαγάνδας, κατάφερε να πλήξει θανάσιμα την ενημέρωση και τη δημοκρατία παρουσιάζοντας με τον μανδύα του ρεπορτάζ ένα απέραντο και εντεταλμένο σχόλιο το οποίο, σαν την χαρούμενη πουτάνα, αδυνατεί να κρύψει τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την κακοήθεια του για κάθε διαφορετική φωνή..

Αυτοί λοιπόν οι δημοσιογράφοι «πεταλωτήδες», αφού ευθύνονται απολύτως για το βούλιαγμα της χώρας, (βλέπε ΕΔΩ γιατί), τώρα εξαπολύουν και την δεύτερη προπαγανδιστική καταιγίδα ώστε να εξαπατηθεί και πάλι ο λαός και να ψηφίσει τις δυνάμεις του μνημονίου και έτσι να αποδεχτεί και να νομιμοποιήσει την νέα επιδρομή που αναμένεται μετά τις εκλογές..

Αλλά ας αφήσουμε την πολιτική, την δημοσιογραφία, την ενημέρωση και τη δημοκρατία.. Κάτι άλλο θάθελα να ρωτήσω όλον αυτόν τον γκλαμουράτο συρφετό. Τρέμη, Μακρή, Καψή, Τσίμα, Λιάρο, Στραβελάκη, Χασαπόπουλο, Σπυράκη, Οικονομέα, Μανδραβέλη, Στάη, Λιαρέλη, Δελατόλα, Παπαχρήστο και βάλε.. Αλήθεια, έτσι ως άτομα που ζουν μέσα σε μια κοινωνία ανθρώπων, θεωρούν «επιτυχία» και τον εαυτόν τους «πετυχημένο» που κατάντησαν να κάνουν τους «γύφτους» των συνανθρώπων τους και τους «πεταλωτήδες» της ζωής μας; Μάλλον αφελής ερώτηση.. Και ποιος δεν ξέρει πια ότι όσο πιο ισχυρή και ανεξέλεγκτη είναι μια εξουσία τόσο και πιο ασυνείδητη και διεστραμμένη είναι..
πηγή : SOFISTIS

Δεν θα καταφύγουμε σε ψυχοθεραπεία!



Το δόγμα Πάγκαλου και η κατοχική προπαγάνδα
 

Άρθρο του Θανάση Σκαμνάκη
 πηγή : http://aristerovima.gr
Τα όσα μαζεμένα έχουμε ακούσει ως κοινωνία το τελευταίο διάστημα αν τα ακούγαμε σε παρελθούσες, όχι πολύ μακρινές, εποχές θα είχαν κάνει το σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας μας να κλονίζεται συθέμελα. Σήμερα όμως λέγονται ανενδοιάστως και πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. Δεν φτάνει να βρίζουμε όμως τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου τον Πάγκαλο και τους λοιπούς κατοχικούς κυβερνήτες που τα ξεστομίζουν. Ούτε να αναθεματίζουμε τους πρόθυμους δημοσιογράφους για την αναπαραγωγή και την εκλαΐκευση τους. Όλα αυτά δεν είναι παρά τα συμπτώματα μιας παθογένειας με βαθύτερες αιτίες μέσα στο σώμα της ελληνικής, και όχι μόνο, κοινωνίας. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να αρχίσουμε μια πιο σοβαρή μελέτη, να συζητήσουμε γι’ αυτό, να αντιπαραθέσουμε απόψεις, να προκαλέσουμε πρωτογενή έρευνα, να προσανατολίσουμε μελετητές, γενικώς να μιλήσουμε επί της ουσίας. Προσωπικά πιστεύω πως η συσσώρευση εύφλεκτων υλικών στη συνείδηση, μπορεί τώρα να προκαλεί τρόμο στους ανθρώπους, και συνεπώς να οδηγεί σε ακινησία, μήπως ταραχτεί το μείγμα και εκραγεί, αλλά κάποια στιγμή, μια ανεπαίσθητη σχεδόν αφορμή θα φτάσει για να γίνει ένα μεγάλο μπαμ.

Aντοχή (;) στην κατοχή



 
Από : http://aristerovima.gr

Οταν θα ξοφλήσουμε το χρέος (για να βγούμε απ΄ το Μνημόνιο) θα χρωστάμε περισσότερα.

Δεν ξέρω αν αυτή η κυβέρνηση εφηύρε το αεικίνητο (να πληρώνεις και να μη σώνεις), αλλά

το πολίτευμα της χώρας το κατέλυσε. Με ψέματα, παραπλανώντας τον λαό, ο «άνθρωπός τους στην Ελλάδα», ο Γιωργάκης ο Δόσων, αντικατέστησε το Σύνταγμα με το Μνημόνιο.

Το πολίτευμα του Μνημονίου ουδεμία λαϊκή νομιμοποίηση φέρει. Είναι ένα διαρκές κι όχι στιγμιαίο Πραξικόπημα. Κι επαφίεται στο φιλότιμο των Ελλήνων να το ανατρέψουν...

Μήπως χρειαζόμαστε πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών;

Μήπως μαθητευόμενοι τινές μάγοι θα κατάφερναν καλύτερα αποτελέσματα καταρτίζοντας

ένα προσχέδιο προϋπολογισμού (τον Οκτώβριο) που θα το φάει λάχανο το σχέδιο προϋπολογισμού τον Νοέμβριο; (επί τα χείρω και χειρότερα).

Ομως το ερώτημα: γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική του θανατηφόρου σπιράλ (την οποίαν προεκλογικώς κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου) προβάλλει πλέον

όχι μόνον αναπάντητο

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Η ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΠΟΒΑΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !
ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΙΣΡΑΗΛ!
πηγή : ISKRA   
Ως γνωστόν, κατά την επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Αθήνα (την πρώτη Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα), κατά το μήνα Αύγουστο, η Ελλάδα προσδέθηκε με όρους «δορυφοροποίησης» στο Ισραήλ. Στα πλαίσια των συμφωνηθέντων στη συνάντηση αυτή, πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα (11 – 14 Οκτωβρίου) κοινή άσκηση ισραηλινών και ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων στην Πελοπόννησο. Πέρα από τη ηθική πλευρά της δορυφοροποίησης της Ελλάδας στους σφαγείς του παλαιστινιακού λαού και εντολοδόχους των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις αυτές θα δυσχεράνουν δραματικά τις σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο.   Για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της ΙΣΚΡΑ, παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα, από το φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ρεπορτάζ:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ
πηγή : ISKRA
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε σήμερα η 24ωρη απεργία που πραγματοποίησε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Η συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 67% ενώ μεγάλες ήταν και οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και οι παρεμβάσεις στις άλλες πόλεις. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έδωσαν με δυναμικό τρόπο την απάντησή τους στις πολιτικές του μνημονίου που εφαρμόζουν Κυβέρνηση και τρόικας,  στην κλιμακούμενη πολιτική αφαίρεσης μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων ζωής, απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημοσίων αγαθών.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έστειλαν μήνυμα για συνέχεχιση των αγωνιστικών μορφών δράσης απέναντι στην κλιμακούμενη πολιτική διεύρυνσης της λιτότητας, της ανεργίας, την αύξηση της έμμεσης φορολογίας και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, υπήρξε με μαζικό τρόπο σαφές.

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ «ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟ- ΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΓΙΑΤΗΝ «ΜΠΑΝΑΝΙΑ»


PIMIENTO ROJO
πηγή : ISKRA
ΕΕ: ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !
ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2011!
   Η αναμενόμενη, προς τα πάνωαναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, που θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου, θα φέρει νέα δεινά στουςεργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τουςαυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τηνεολαία. Η Κομισιόν, μιλάει πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε πως «είναι πρόωρο να απαντήσουμε εάν θα υπάρξει αναθεώρηση του Μνημονίου» διευκρινίζοντας πάντως πως αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το ύψος της αναθεώρησης του ελλείμματος.
   Φυσικά, όλα αυτά ήδη προαναγγέλλουν και την αναθεώρηση (προφανώς «επί τα χείρω») τουΠροϋπολογισμού του 2011, με νέα σκληρά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

   Τα μέχρι τώρα σενάρια, κάνουν λόγο για αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, στο 15,1% και τουχρέους στο 127% του ΑΕΠΒέβαια δεν αποκλείεται η αύξηση αυτή να είναι και μεγαλύτερη.

Ποιός έχασε την ντροπή...


Βελόπουλος. Πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., βουλευτής, νυν εκλεκτός του Καρατζαφέρη ως υποψήφιος περιφερειάρχης.
*
Ενας από αυτούς που σήκωσαν το χεράκι τους υπέρ μνημονίου.
*
Ενας από αυτούς που χτυπούσαν δυνατά τα χεράκια τους, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, για να χειροκροτήσουν τον εισηγητή τους, τον Βορίδη, που επιστράτευσε μέχρι και αρχαιοπρεπή τσιτάτα για να αποδείξει πόσο «πατριώτες» και «Ελληνόφρονες» είναι οι του ΛΑ.Ο.Σ. επειδή ψήφισαν το μνημόνιο.
*
Αλλά, τώρα, που είμαστε στο παρά πέντε των εκλογών, τώρα που οι μηχανές της ψηφοθηρίας μπαίνουν στο φουλ, ο Βελόπουλος εμφανίστηκε προχτές στο «Αλτερ» και παίρνοντας το μυξοκακόμοιρο ύφος της αναίδειας που ταιριάζει στους πολιτικάντηδες, ζήτησε... «συγχώρεση», μιας και όπως υπονόησε, ένα... λάθος (!) έκανε ο καημένος ψηφίζοντας το μνημόνιο.
*
Εν κατακλείδι: Εκεί που ανθούν η αυθάδεια, το θράσος, η υποκρισία και η κωλοτούμπα, ποιος έχασε για να βρουν ορισμένοι την ντροπή, την τσίπα, το φιλότιμο και την πολιτική αξιοπρέπεια;

Η ανταποδοτικότητα ... άφησε το σπίτι να καεί


Αλλο ένα δείγμα από τη μητρόπολη του καπιταλισμού ΗΠΑ, για το τι σημαίνει «προστασία του πολίτη» σε ...ανταποδοτική βάση. Το σπίτι των Κράνιτς κάηκε ολοσχερώς στις 29 Σεπτέμβρη στην επαρχία Ομπιον του Τενεσί επειδή είχαν ξεχάσει να πληρώσουν το ετήσιο τέλος των 75 δολαρίων στην Πυροσβεστική!
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή των γειτονικών κατοίκων, την ώρα που ο δήμαρχος υπερασπιζόταν την ακολουθούμενη πολιτική, που από το 1990 προβλέπει ετήσια τέλη για σπίτια που βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης.
Παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας, που ανάμεσα στα άλλα δήλωσε πως θα πληρώσει επιτόπου επειδή το είχε αμελήσει, δεν στάλθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και παρά τις προσπάθειες των γειτόνων, το σπίτι αφέθηκε στην τύχη του...
Ο δήμαρχος του Νότιου Φούλτον, Ντέιβιντ Κρόκερ υπερασπίστηκε αυτή τη βαρβαρότητα, σημειώνοντας πως είναι υποχρεωτική η καταβολή ετήσιων τελών.
Και δεν είναι το μόνο περιστατικό. Μία ημέρα νωρίτερα, στη γειτονική Ατόκα του Τενεσί, πέντε μέλη μιας οικογένειας βρήκαν τραγικό θάνατο από πυρκαγιά που ξέσπασε στο λυόμενο στο οποίο έμειναν. Μέχρι στιγμής, φέτος στο Τενεσί έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 67 κάτοικοι και πυροσβέστες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Πυροσβεστική Ομάδα του Τενεσί.

Τ.Ε.Ε. , Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις


Επικίνδυνα αντεργατικά παιχνίδια με ευθύνη και των διοικήσεων του ΤΕΕ
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ, που πραγματοποίησαν χτες και προχτές τετράωρες στάσεις εργασίας, σήμερα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, αντιδρώντας στη μη καταβολή των τακτικών αποδοχών του Οκτώβρη των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων και στη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών των συμβασιούχων.
Οπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της «Πανεπιστημονικής» Μηχανικών, παίζεται ένα άσχημο παιχνίδι τις πλάτες των εργαζομένων, με πολιτική ευθύνη και της παλιάς Διοίκησης του ΤΕΕ (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ, «ανεξάρτητοι», με την ανοχή της ΝΔ) και της νέας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ και «ανεξάρτητοι»). Ολοι αυτοί συνδιαμόρφωσαν ένα άθλιο πελατειακό σύστημα συμβασιούχων «ομήρων», που χρησιμοποιήθηκε μάλιστα πολλές φορές για δράσεις αντίθετες με τα συμφέροντα των μηχανικών και θέλουν να το συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση. Επίσης ψήφισαν έναν προϋπολογισμό για το 2010 που ήξεραν ότι περιέχει κονδύλια που δεν έφταναν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, κατηγορώντας μάλιστα την «Πανεπιστημονική» που τον καταψήφισε. Η «Πανεπιστημονική» παλεύει για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των εργαζόμενων και φυσικά και των συγκεκριμένων συμβασιούχων και για να αξιοποιηθούν εκεί που υπάρχουν ανάγκες για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων μηχανικών και όχι σε στοχευμένες δράσεις που επιβάλλουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Πλήρης κάλυψη στο αντιδραστικό ψήφισμα


Με προκλητικό τρόπο, ο Γ. Πεταλωτής επιχείρησε να εξωραΐσει το περιεχόμενό του και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «προασπίζεται στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα»!
Να εξωραΐσει το αντιδραστικό περιεχόμενο του ψηφίσματος του Συμβουλίου της Ευρώπης επιχείρησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας ταυτόχρονα πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το νομιμοποίησαν, ψηφίζοντας «παρών». «Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει στην πράξη ότι σεβόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα που είναι κεκτημένα και αυτονόητα πλέον», ισχυρίστηκε οΓ. Πεταλωτής και ακολούθως υιοθέτησε το ψήφισμα, σημειώνοντας: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη θεώρηση (σ.σ. στο ψήφισμα), αλλά φυσικά δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αναφέρεται ως εξτρεμισμός κάθε κινητοποίηση».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στήριξε τον πυρήνα του ψηφίσματος, αλλά και τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν το καταψήφισαν. Εσπευσε μάλιστα να θέσει προληπτικά όρια στις λαϊκές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι «ο Ελληνας πολίτης (...) περνώντας μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής του, δείχνει ότι ξέρει και να διαμαρτύρεται και τον τρόπο με τον οποίο να σέβεται την κοινωνική ειρήνη». Επί της ουσίας, όπως και το ψήφισμα, ο Γ. Πεταλωτής λέει ότι κάθε κινητοποίηση έξω από τα πλαίσια της «κοινωνικής ειρήνης», όπως την ορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, είναι καταδικαστέα και άρα πρέπει να καταστέλλεται.
Οι δηλώσεις, εξάλλου, του Γ. Πεταλωτή ότι η κυβέρνηση «προασπίζεται στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα» αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους. Μέσα σ' ένα χρόνο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρατεύσει τους ναυτεργάτες, έχει επιτάξει τους οδηγούς φορτηγών, έχει καταστείλει και ποινικοποιήσει πλήθος απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ πρόσφατα στο Κοινοβούλιο επικύρωσε τη «Σύμβαση του ΟΗΕ κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος», με την οποία προωθούνται μια σειρά από διατάξεις που περιορίζουν ακόμα περισσότερο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Ο λαός με την πάλη του θα το κάνει κουρέλι!
Το ΚΚΕ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το κατάπτυστο ψήφισμα και πάλεψε σε όλα τα μέτωπα για την καταψήφιση και τη μαζική καταδίκη του
Το καθήκον του εργατικού - λαϊκού κινήματος να ακυρώσει στην πράξη την προσπάθεια της αστικής τάξης να βάλει στο γύψο τους αγώνες του καταδεικνύει η έγκριση, προχτές, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ψηφίσματος που επιχειρεί να ποινικοποιήσει σαν «εξτρεμιστική» την πάλη του λαού ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά για την αποκάλυψη, την καταψήφιση και την καταδίκη του αντιδραστικού ψηφίσματος, το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη με τις ψήφους των εκπροσώπων της ΝΔ, αλλά και την ανοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία. Σε σύνολο 108 παρόντων βουλευτών, από τους 634 που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Σώμα, υπέρ του κατάπτυστου ψηφίσματος, μαζί με τις τροπολογίες που ενσωμάτωσε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, ψήφισαν 98, 6 ψήφισαν κατά και 4 «παρών».
Από την ελληνική αντιπροσωπεία υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε η Ελσα Παπαδημητρίου της ΝΔ, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Ντίνος Βρεττός ψήφισαν «παρών». Ο βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ψήφισε μεν κατά, αλλά στη συνέχεια «διόρθωσε» την ψήφο του, καθώς δήλωσε «παρών» στις συστάσεις, δίνοντας τη συγκατάθεση του κόμματός του στην εφαρμογή του ψηφίσματος.
Στην ψηφοφορία για τις συστάσεις προς τις χώρες - μέλη και τα όργανα της ΕΕ, που είναι το «διά ταύτα» του κατάπτυστου ψηφίσματος, υπέρ ψήφισαν 106 από τους παρόντες βουλευτές, 3 κατά και 4 «παρών». Από την πλευρά των Ελλήνων βουλευτών, εκτός από τον Δ. Παπαδημούλη που δήλωσε «παρών», υπέρ των συστάσεων ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ Νικόλαος Δένδιας και Ελσα Παπαδημητρίου και «παρών» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης ΚατρίνηςΒάσω Παπανδρέου, Ντίνος Βρεττός.
Το ΚΚΕ δεν εκπροσωπείται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση από τακτικό μέλος. Ωστόσο, η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη, που είναι αναπληρωματικό μέλος της Συνέλευσης, κατέθεσε επιστολή στο προεδρείο, με την οποία τοποθετείται κατά του ψηφίσματος και καταγγέλλει το περιεχόμενό του.
Παγκινητοποίηση σε όλα τα μέτωπα
Το αντιδραστικό ψήφισμα δημοσιοποίησε το ΚΚΕ με δήλωση - καταγγελία της βουλευτή του Κόμματος Λιάνας Κανέλλη, στις 30 του Σεπτέμβρη. Την επόμενη μέρα, 1η του Οκτώβρη, ο «Ρ» είχε πλήρες ρεπορτάζ, όπου αποκάλυπτε αναλυτικά το περιεχόμενο του ψηφίσματος. Ανάλογα ρεπορτάζ ακολούθησαν και όλες τις επόμενες μέρες, όταν το σύνολο του αστικού Τύπου είτε αποσιώπησε εντελώς το γεγονός, είτε το κατέγραψε σ' ένα μονόστηλο.
Το Σάββατο 2 του Οκτώβρη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, βάζοντας τους Ελληνες βουλευτές μπροστά στις ευθύνες τους και ξεκαθαρίζοντας ότι, ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη της ψηφοφορίας, το λαϊκό κίνημα θα μετατρέψει σε κουρέλι το κατάπτυστο ψήφισμα. Ταυτόχρονα, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, βρισκόταν σε εξέλιξη η συλλογή χιλιάδων υπογραφών καταδίκης του ψηφίσματος, από εργαζόμενους, ανθρώπους του πνεύματος, συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων του λαϊκού κινήματος από την Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι δεν εκπροσωπείται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση με μόνιμο μέλος, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που ανέπτυξε πρωτοβουλίες και στο Στρασβούργο κατά του ψηφίσματος, στοχεύοντας στην καταψήφισή του. Στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, ο οποίος, την προηγούμενη μέρα της ψηφοφορίας, έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση της ομάδας της «Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς», που λειτουργεί στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, όπου ενημέρωσε τους παρόντες βουλευτές ότι το ΚΚΕ καταδικάζει το ψήφισμα και τους κάλεσε να το καταψηφίσουν.
Απευθύνθηκε, επίσης, στους Ελληνες βουλευτές στο Στρασβούργο που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, καλώντας τους να το καταψηφίσουν. Τη μέρα της ψηφοφορίας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης κείμενο καταδίκης από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, συνοδευόμενο από τις χιλιάδες υπογραφές και τα ψηφίσματα καταδίκης από συνδικάτα και φορείς του λαϊκού κινήματος που συγκεντρώθηκαν στην Ελλάδα μέσα σε ελάχιστες μέρες.
Την ίδια μέρα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο σχετική Ερώτηση προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απαιτώντας την καταδίκη του ψηφίσματος.
Επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα
Τόσο πριν την ψηφοφορία, όσο και μετά από αυτή, το ΚΚΕ, με ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, κάλεσε το λαό με την πάλη του να κουρελιάσει το κατάπτυστο ψήφισμα. Η κινητοποίηση των χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που δραστηριοποιήθηκαν άμεσα ενάντια στο κατάπτυστο και επικίνδυνο ψήφισμα δίνει την καλύτερη απάντηση και σε δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που κατόπιν εορτής και όψιμα εμφανίζεται να καταδικάζει το ψήφισμα, αντιστρέφοντας μάλιστα την πραγματικότητα για να κρύψει τη συνενοχή του στη νομιμοποίησή του και για να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό είναι το χτεσινό μονόστηλο της «Αυγής», στον υπότιτλο του οποίου γράφεται: «Κατά ψήφισε ο Δ. Παπαδημούλης, λευκό το ΠΑΣΟΚ, απουσίαζαν ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ.». Στο σύντομο ρεπορτάζ, η εφημερίδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «κάνει γαργάρα» το «παρών» του Παπαδημούλη στην ψηφοφορία για τις συστάσεις και συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, γράφοντας ότι απουσίαζε από την ψηφοφορία η βουλευτής του ΚΚΕ.
Η προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα που τον βολεύει και να κοροϊδέψει το λαό πρέπει να καταδικαστεί από τους εργαζόμενους σαν ένα ακόμα πειστήριο του τυχοδιωκτισμού και της αναξιοπιστίας του. Η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και στη συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν είναι μόνο επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά και επικίνδυνη αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το εξής στοιχείο: Δηλώνοντας «παρών» στην ψηφοφορία για τις συστάσεις, ο Δ. Παπαδημούλης νομιμοποίησε ένα κείμενο στο οποίο γίνεται επίσης λόγος για το θετικό παράδειγμα της λειτουργίας της Γερμανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.
Είναι η υπηρεσία που το 2005 χαρακτήρισε «ακροαριστερή - εξτρεμιστική και εχθρό του Συντάγματος» την αντιφασιστική «Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών» (FIR). Στο ίδιο κείμενο εξαίρεται και το παράδειγμα της Πολωνίας, που έχει απαγορεύσει τα κομμουνιστικά σύμβολα στο όνομα της «απαγόρευσης των κομμάτων που χρησιμοποιούν ολοκληρωτικές μεθόδους».

Στα σκουπίδια της Ιστορίας


   Αυτοί που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό με ψηφίσματα όπως αυτό που ενέκρινε προχτές το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν με τα φιρμάνια τους να βάλουν στο γύψο το εργατικό λαϊκό κίνημα και την πολιτική πρωτοπορία του. 
Το ΚΚΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών, οι άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος έχουν πείρα από ανάλογες μεθοδεύσεις και θα πρωτοστατήσουν ώστε το κατάπτυστο ψήφισμα να βρεθεί εκεί που είναι η πραγματική του θέση: Στα σκουπίδια της Ιστορίας. Η αστική τάξη έχει πάθει τέτοια και άλλα στραπάτσα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Γι' αυτό εντείνει την προσπάθειά της να ορθώσει καινούρια εμπόδια στη λαϊκή πάλη, κύρια ενάντια στο συνεπές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που παλεύει για να αλλάξει η τάξη στην εξουσία.
   Αυτή είναι η ανάγνωση που πρέπει να κάνει ο λαός στο αντιδημοκρατικό ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Δεν είναι ζήτημα που αφορά στενά τους κομμουνιστές και τους άλλους πρωτοπόρους ριζοσπάστες λαϊκούς αγωνιστές, αλλά πλατιά το λαό, τις ανάγκες του, το μέλλον του. Το κεφάλαιο και τα κόμματά του δε θα είχαν κανένα λόγο να συκοφαντούν και να απειλούν το λαϊκό κίνημα, να απαγορεύουν το «συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι»,

Στέλνουν το «λογαριασμό» στο λαό...



ΜΟΝΟΤΟΝΑ επαναλαμβάνει ο υπουργός Οικονομίας τη φράση «δε θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα», τόσο πολύ που οι πάντες είναι πλέον βέβαιοι ότι ...θα παρθούν πρόσθετα μέτρα.
Αφήστε που κάθε ερμηνεία, εγκύκλιος, διευκρίνιση ή μέθοδος εφαρμογής των ήδη υπαρχόντων νόμων είναι στην πραγματικότητα ... «νέα μέτρα», βρίσκουν χίλιους δύο τρόπους να φορολογήσουν τον εργαζόμενο.
Οσο για την περίφημη συζήτηση που έχει ξεκινήσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, καλό είναι να γνωρίζουν οι αντιπαρατιθέμενοι ότι ελάχιστα ενδιαφέρει τον κόσμο.
Κι αυτό γιατί είτε τους πετύχει, είτε όχι, πάλι στο φορολογούμενο λαό θα πάει ο λογαριασμός που ολοένα θα αυξάνεται μια και ολοένα περισσότερα κέρδη απαιτούν οι «κατέχοντες».
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Θα περιορίσει τη «σπατάλη» στο χώρο της Υγείας. Προφανώς όπως «περιόρισε τη σπατάλη» στο ασφαλιστικό σύστημα.
Κι όταν λένε σπατάλη εννοούν φυσικά τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την αναβάθμιση των νοσοκομείων, την πληρωμή του προσωπικού και τα κέντρα πρωτοβάθμιας Υγείας.
Βλέπετε, αυτά δεν αποδίδουν ...έσοδα και δε θα καθίσουν να σκάσουν τώρα για το επίπεδο παροχών των δημόσιων νοσοκομείων.
Αλλωστε, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επιδοτήσει όσο μπορούν περισσότερο τους ιδιώτες του χώρου, που και ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν φτιάξει και όλα τα παρέχουν. Φυσικά με το αζημίωτο.
Τι θέλετε δηλαδή, να πάνε χαμένες οι επενδύσεις τους; Να μην έχουν πελάτες οι άνθρωποι; Να μην υπάρχει «ανάπτυξη» στο συγκεκριμένο τομέα;
Είναι δυνατόν το κράτος λοιπόν να έχει καλή δημόσια Υγεία; Να εμποδίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία; Πού ακούστηκαν τέτοια πράγματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση εν έτει 2010;

Επείγει να καταδικαστεί αυτή η πολιτική


Στο ένα μετά το άλλο τα ιμπεριαλιστικά κέντρα διαπιστώνεται ότι όλο και περισσότερο οι κάτω δεν αντέχουν και οι πάνω δεν μπορούν. Ομως αυτό γίνεται η αφορμή στο καπιταλιστικό σύστημα για να προωθήσει λύσεις για την παραπέρα ισχυροποίησή του. Στις σχετικές αναλύσεις τους λίγο κρατιούνται από το να δηλώνουν πως - στην εποχή της μιας και μοναδικής ανάγκης του κεφαλαίου, να ξεπεράσει επειγόντως την κρίση και να αποκτήσει πάλι φρενήρη ρυθμό αύξησης των κερδών - δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις από το στόχο. Μιλούν για «τρίτο κόμμα» όχι γιατί δεν τους φτάνουν τα δύο που έχουν να υπηρετούν με ελάχιστες παραλλαγές την ίδια πολιτική, αλλά γιατί θέλουν - είναι ανάγκη ζωής για το σύστημα - να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που θα προσφέρουν ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη, ακόμα περισσότερο κρατικό χρήμα (δηλαδή πάλι χρήμα προερχόμενο από τους εργάτες) ώστε να λαδωθεί η μηχανή για να επιταχύνει πάλι.

Ανυποληψία


Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», από την περασμένη βδομάδα έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας το άκρως επικίνδυνο για τους λαούς ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με το οποίο καταδικάζονται η πολιτική τοποθέτηση και οι λαϊκοί αγώνες κόντρα στα μονοπώλια.Τα αστικά ΜΜΕ τήρησαν άκρα του τάφου σιωπή. Το περασμένο Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε δηλώσεις για το ίδιο θέμα. Πάλι εκκωφαντική σιωπή. Τα ΜΜΕ που έδωσαν τις δηλώσεις, τις παρουσίασαν έτσι που να συσκοτίζεται η παρέμβαση του ΚΚΕ. Μετά την απόφαση, πάλι σιωπή. Για άλλη μια φορά η αστική ενημέρωση προσβάλλει τους ανθρώπους του μόχθου. Προασπίζει μεν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σε Ελλάδα-ΕΕ, τα κόμματά του. Αλλά ξανααποδεικνύει την ανυποληψία της. Να πάψει ο λαός να ενημερώνεται από τα αστικά ΜΜΕ. Διαβάστε και διαδώστε τον «Ριζοσπάστη», ενημερωθείτε από τον «902». Είναι η μοναδική δική σας φωνή.

Τσάμπα το βραβείο

Ηξερε ή δεν ήξερε, προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας;
Το παραμύθι περί της «άγνοιας» του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, που τάχα «αναγκάστηκαν» να κάνουν ό,τι κάνουν λόγω του ότι «άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν στα ταμεία», έχει παιχθεί ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα.
Να, όμως, που χτες αποδείχτηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το παραμύθι ούτε δράκοδιαθέτει και είναι και τόσο γελοίο που αγγίζει την φτήνια.
*
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Πεέρ Στάινμπρουκ, στο βιβλίο που εξέδωσε, περιγράφει τη συνάντησή του, το Γενάρη του 2009, με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου.
Οπως σημειώνει ο Γερμανός, ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο γνώριζε το δημοσιονομικό εκτροχιασμό (ήδη από το Γενάρη του 2009!) αλλά το γνώριζε και τόσο καλά που, αφ' ενός πήγε μέχρι τη Γερμανία - δέκα μήνες πριν τις εκλογές - για να λάβει «συμβουλές» αντιμετώπισής του, αφ' ετέρου, έφτασε, μπρος στο μέγεθος του προβλήματος, να πει στο συνομιλητή του: «Δεν είμαι πραγματικά βέβαιος αν θέλω στ' αλήθεια να κερδίσω τις εκλογές»!
*
Αυτά αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Κι αν τολμούν οι παρατρεχάμενοι του κ. Παπανδρέου, ας τονδιαψεύσουν...
*
Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπανδρέου
- που είχε προαποφασίσει να βουλιάξει την ελληνική κοινωνία στη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, αλλά μετεκλογικά κρύβεται πίσω από το ψέμα πως τάχα «δεν ήξερε» -
την περασμένη Κυριακή βραβεύτηκε (από τους Γερμανούς!) με το βραβείο για τη «δύναμη της αλήθειας» που τον διακρίνει...

Θα τους καεί το βίντεο



Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Τους άρεσε φαίνεται στη ΝΔ και κάθε φορά που δίνει συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς δείχνουν κι από ένα βίντεο με τον Γιώργο Παπανδρέου, άλλα να λέει προεκλογικά κι άλλα να κάνει μετεκλογικά.
*
Αφού, όμως, το πήραν σκοινί - κορδόνι, τότε ας φτιάξουν ένα βίντεο ολοκληρωμένο. Και ολοκληρωμένο θα ήταν εκείνο το βίντεο που μόλις τέλειωναν οι «αλήθειες» του ΠΑΣΟΚ, θα άρχιζαν οι «αλήθειες» της ΝΔ.
*
Για παράδειγμα, «ωραίο» θα ήταν να μας θύμιζαν τις λεβέντικες δηλώσεις του κ. Καραμανλή περί «επανίδρυσης του κράτους» και αμέσως μετά να βγαίναν οι Ινδοί του κ. Μαγγίνα...
*
Να μας θύμιζαν τον κ. Καραμανλή να δεσμεύεται για «μετωπική με τη διαφθορά» και αμέσως μετά, τσουπ! να ένα βιντεάκι με εκείνα τα «δομημένα ομόλογα».
*
Να μας έδειχναν τα λογύδρια των στελεχών της ΝΔ περί «διαφάνειας»και αμέσως μετά να βγαίνει κανένα πλάνο με τους όσιους Εφραίμ και Αρσένιο της Ιεράς (Μεγίστης;) Μονής του Βατοπεδίου...
*
Να μας έδειχναν τον πρώην πρωθυπουργό να απευθύνει εκείνες τις παροιμιώδεις συστάσεις του περί «ταπεινότητας» κι αμέσως μετά να εμφανίζεται ο κ. Βουλγαράκης να μας εξηγεί πώς «ό,τι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν»...
*
Να μας πρόβαλλαν μερικές από τις τοποθετήσεις του κ. Καραμανλή για την «τιμωρία» των ενόχων και την κάθειρξη των υπαιτίων των σκανδάλων και στο τελείωμα να εμφανίζεται ο κ. Χριστοφοράκος να μας στέλνει χαιρετίσματα από τη Γερμανία...
*
Και φυσικά, τι πιο εμπνευσμένο από το να μας έδειχναν τον κ. Καραμανλή, τη μια να δηλώνει (στα μέσα του 2009) ότι λόγω της σώφρονος πολιτικής του η Ελλάδα διέρχεται «ήπια την κρίση»,
την άλλη (τον Σεπτέμβρη του 2009, προεκλογικά) να δηλώνει ότι λόγω της σώφρονος πολιτικής του ήθελε λαϊκή έγκριση για να «παγώσει»τους μισθούς,
και τότε ακριβώς, να έρχεται το «κλου»: Να βγαίνει ο Παπανδρέου και να κάνει δηλώσεις για την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής με εκείνη που είχε εξαγγείλει ο... Καραμανλής!
***
Ναι, αυτό θα ήταν πραγματικά ένα χρήσιμο βίντεο.
Που, βέβαια, η ΝΔ δεν πρόκειται ούτε να το φτιάξει, ούτε να το προβάλει.
Γιατί, αν ποτέ το αποτολμούσε, τότε - κατά την ρήση του Χάρρυ Κλυνν -«θα της καιγότανε το βίντεο»...


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ μιλώντας στο «Mega» είπε ότι εάν ο κ. Σγουρός επισημάνει πως το μνημόνιο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον «Καλλικράτη» θα παραιτηθεί και θα πάει μαζί του. Ο Γ. Σγουρός έχει πει ότι ως πολίτης είναι ενάντια στο μνημόνιο. Ο «Καλλικράτης» δημιούργησε τοπικά κρατικά όργανα για να εφαρμόζουν την πολιτική του μνημονίου. Η αντίθεση τάχα στο μνημόνιο, από πολιτικούς που στήριξαν και υπηρέτησαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και με δεδομένο ότι τα μέτρα του μνημονίου ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλέχτηκε βουλευτής ο Γ. Δημαράς και ψήφισε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης ενώ δεν καταψήφισε το μνημόνιο, ψήφισε «παρών», αποκαλύπτει κοροϊδία. Ο Γ. Δημαράς είναι ΠΑΣΟΚ και σε τελευταία ανάλυση ως υπέρμαχος του «Καλλικράτη», που είναι στρατηγική μεταρρύθμιση υπέρ του κεφαλαίου, είναι υπέρ του κεφαλαίου. Και με την τοποθέτησή του για τον Γ. Σγουρό αυτό δείχνει.
***
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: «Στις εκλογές βγαίνουν πάντα πολιτικά συμπεράσματα, δεν κρίνουν όμως ποτέ την πορεία των πολιτικών εξελίξεων οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές... Δεύτερον, η εικόνα όπως είναι σήμερα στη χώρα,