Σελίδες

19 Δεκ 2013

Θ. Παφίλης: Δε δημιουργούμε την αυταπάτη ότι το αστικό σύνταγμα είναι δίκαιο (VIDEO)



Κοροϊδία οι διακηρύξεις του αστικού συντάγματος και αυταπάτη η επίκληση του τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Οι φτωχοδιάβολοι και οι Λιάπηδες στις ταξικές κοινωνίες

Δεν είναι μόνο σοκαριστικά αλλά άκρως αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πενταετία 2008-2012, τα οποία καταγράφουν τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών της χώρας που μπήκε στην ΕΕ για να φάει «με χρυσά κουτάλια».
Το 20% των Ελλήνων, δηλαδή ένας στους πέντε Έλληνες, στερούνται βασικών αγαθών (π.χ. γεύμα με κρέας ή κοτόπουλο) και υπηρεσιών. Το 26,7% δεν μπορεί να έχει ικανοποιητική θέρμανση. Τρομακτικά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά όταν εξειδικεύονται στον φτωχό πληθυσμό.
Το 51,1% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει δυσκολία στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών εγκαίρως, όπως αυτών του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του φυσικού αερίου κλπ.
Το 20,9% των παιδιών στερούνται τα βασικά.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με τους πλειστηριασμούς

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το κυβερνητικό σχέδιο «προστασίας» από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας είναι ωμός εκβιασμός εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών που μετατρέπονται σε ομήρους των τραπεζών. Προϋπόθεση για να μην τους πετάξει η τράπεζα έξω απ’ το σπίτι τους είναι η μόνιμη αφαίμαξη τους, αφού η ρύθμιση υποχρεώνει μια λαϊκή οικογένεια, που στις σημερινές συνθήκες μόλις και μετά βίας τα βγάζει πέρα, να καταβάλει από 10% έως 20% των εισοδημάτων της στις τράπεζες, ακόμα και για εξαιρετικά περιορισμένα εισοδήματα.

Καρτερός - Ασημακοπούλου εργολάβοι χυδαίου αντικομμουνισμού

Εργολαβία φαίνεται να έχει πάρει ο Θ. Καρτερός την επιχείρηση κλιμάκωσης των επιθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής» ενάντια στο ΚΚΕ. 

Μόνο που μερικές φορές, επιχειρώντας να βγάλει από τη μύγα ξύγκι ξερνώντας τον αντιΚΚΕ οχετό του, του ξεφεύγει και ομολογεί ότι είναι ταγμένος (ο ίδιος, το κόμμα του και η εφημερίδα στην οποία αρθρογραφεί) στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης.

Σήμερα ο Καρτερός παριστάνει τάχα μου δήθεν ότι δεν κατάλαβε το σχόλιο του Ριζοσπάστη για την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΕΑ, με αφορμή το τραγούδι Bandiera Rossa στη λήξη των εργασιών του συνεδρίου του ΚΕΑ. 

Τι το λες και δεν το κάνεις;

  • «Πρέπει να ξεσηκωθούμε!»
  • «Να βγούμε στο δρόμο, δεν αντέχουμε άλλο»
  • «Μα τι κάνει ο λαός; Γιατί δε φωνάζουν οι άνεργοι;»
  • «Πρέπει κάτι να κάνουμε και εμείς»
Το ακούς όλο και πιο συχνά όλο και πιο θυμωμένα.
Τα ακούς σχεδόν πια παντού, στο λεωφορείο, στο καφενείο, στο φούρνο και στα ταμεία του Σούπερ Μάρκετ, όταν ανοίγει η συζήτηση και όταν δεν ανοίγει, όταν κάποιος ξεσπά την οργή ή την απελπισία του.

Ο Χυδαίος αντικομμουνισμός της ευρωπαϊκής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ (Die Linke)

Είναι γνωστό ότι η ΕΕ έχει αναγορεύσει σε επίσημη πολιτική και ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, με αιχμή του δόρατος τη χυδαία, ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει το δικό του διακριτό ρόλο στην προώθηση της αντικομμουνιστικής χυδαιότητας. Δεν περνάει ούτε μια μέρα (κυριολεκτικά!) που να μη διοργανώνεται από τα Ευρωπαϊκά Κόμματα - τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου μια αντικομμουνιστική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε άλλες πόλεις των κρατών - μελών της ΕΕ.
***
Τις εκδηλώσεις αυτές ζήλεψε το κόμμα της «Die Linke» («Η Αριστερά») της Γερμανίας, αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί πρωτοστατούν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που, ενόψει των ευρωεκλογών του Μάη 2014, όρισε σαν υποψήφιό του για πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία «επανεκκίνηση». Ανατροπή!

Οι διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την τρόικα, δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τις διακυμάνσεις που αυτές έχουν, είναι το μόνιμο θέμα του αστικού Τύπου, το τελευταίο διάστημα. Οι εργαζόμενοι βομβαρδίζονται καθημερινά με δήθεν καίρια ερωτήματα: «Θα έρθει», «δε θα έρθει η τρόικα», «θα δοθεί», «δε θα δοθεί η δόση», «αδιέξοδο ή όχι».
Βέβαια, οι πιο ειλικρινείς αστοί αναλυτές δεν κρύβουν ότι τα «διαρθρωτικά μέτρα δεν πρόκειται να τελειώσουν». Τις τελευταίες μέρες, όμως, πιο συχνά εμφανίζονται άρθρα είτε μόνιμων αρθρογράφων είτε τεχνοκρατών διαφόρων ινστιτούτων, που θέτουν προβληματισμούς ή και επικρίσεις για την τακτική των «εταίρων» και «δανειστών», που καταλήγουν σε αυτό που παρουσιάζουν ως «ανάγκη για reset», δηλαδή για «επανεκκίνηση» των διακρατικών σχέσεων εντός ΕΕ, της καπιταλιστικής οικονομίας και του πολιτικού συστήματος.