Σελίδες

14 Μαΐ 2021

Στο στόχαστρο η συλλογική οργάνωση και πάλη

 Καθόλου τυχαία, σε ένα νομοσχέδιο - τερατούργημα όπως αυτό που παρουσίασε την Τετάρτη η κυβέρνηση, που στόχος του είναι να απογειώσει την εκμετάλλευση, να δώσει επιπλέον όπλα στην εργοδοσία και να νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα, περιέχονται και διατάξεις αναθεώρησης του συνδικαλιστικού νόμου, που βάλλουν ευθέως κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Γιατί πώς θα εφαρμοστεί η 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή, αν δεν χτυπηθεί η συλλογική διεκδίκηση; Πώς θα σαρωθεί η κυριακάτικη αργία, αν δεν συνδυαστεί με νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας; Πώς θα απελευθερωθούν ακόμα περισσότερο οι απολύσεις, αν δεν μπουν τα συνδικάτα στον «γύψο»;

Απύθμενο θράσος, κοροϊδία και πρόκληση ΣΥΡΙΖΑ προς τους εργαζόμενους...

 Σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση σε βάρος συνολικά των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης προχώρησε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Από το βήμα της Βουλής είπε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «με το πιστόλι στον κρόταφο» από το ΔΝΤ έκανε «κάποιες υποχωρήσεις» ως κυβέρνηση, αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα «δεν μπορούμε να συμμαχήσουμε» προκειμένου «να ενωθεί ο κόσμος της εργασίας για να ρίξει αυτόν τον νόμο, να μην εφαρμοστεί ποτέ αυτός ο νόμος».

Η δήλωση Γεωργιάδη “είναι πρωτοφανής για οποιονδήποτε υπουργό σε οποιαδήποτε χώρα”

 Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση για την
ανάρτηση Γεωργιάδη, στην οποία σημειώνεται: 

Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας καταδικάζει την προκλητική και κατάπτυστη ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη.
Σήμερα που το Ισραήλ, για πολλοστή φορά, βομβαρδίζει αδιάκριτα τον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό στην πολιορκημένη Γάζα, δολοφονώντας γυναίκες και παιδιά, κατεδαφίζοντας πολυώροφες πολυκατοικίες για να αφήσει άστεγες εκατοντάδες οικογένειες,