Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕΒ - ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί εκεί έξω... υπάρχει αγάπη! (VIDEO)Με αφορμή τη χτεσινή (13/2) εκδήλωση του tvxs, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δ. Δασκαλόπουλος, αλλά και τη σημερινή (14/2) «Ημέρα των ερωτευμένων», η ΚΝΕ δημιούργησε ένα βίντεο που σατιρίζει το «ειδύλλιο» ΣΕΒ - ΣΥΡΙΖΑ και τις «τρυφερές» πολιτικές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους, παρωδώντας μία γνωστή διαφήμιση σοκολάτας.

Ερωτήματα - παγίδες...

«Τι θα γίνει στο δεύτερο γύρο στις εκλογές της Αθήνας με τη Χρυσή Αυγή»; 
Αυτό έπαιζε στα κανάλια τις προηγούμενες μέρες με αναλύσεις επί αναλύσεων και με ερωτήματα, απευθυνόμενα προς υποψηφίους του ΚΚΕ «εσείς τι θα κάνετε»;

Από πού, άραγε, προέκυψε αυτό το ερώτημα; Πώς ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα στείλουν τη ΧΑ στο δεύτερο γύρο των εκλογών; Μήπως με τα ερωτήματα που θέτουν το επιδιώκουν; Μήπως άραγε θέλουν τη ΧΑ στο δεύτερο γύρο για κάποιους λόγους;

Το ερώτημα αυτό προέκυψε από το πουθενά, το έβγαλαν κυριολεκτικά από την «κοιλιά» τους. Αν στηρίζονται στα δημοσκοπικά στοιχεία που δείχνουν ότι ένα ποσοστό ανέχεται τη ΧΑ και ένα άλλο τρομοκρατείται από τη δράση της είναι καθαρό ότι με όλη αυτήν την καθόλου αθώα προπαγάνδα ενισχύουν και τη μια και την άλλη τάση. Βεβαίως, καθόλου περίεργη δεν είναι η αξιοποίηση της ΧΑ είτε ως υποδοχέα ψήφων διαμαρτυρίας είτε ως μπαμπούλα από το σύστημα - που υποτίθεται ότι τη διώκει - αλλά στην πραγματικότητα την εκτρέφει...

ΚΚΕ: Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγραφών για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγραφών για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης ΠαφίληςΧρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:
«Την ίδια στιγμή που είναι σε εξέλιξη η σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση της ΕΕ, της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου ενάντια στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα, που ζουν σε συνθήκες μαζικής ανεργίας και φτώχειας, συνεχίζονται οι προκλητικές κρατικές επιδοτήσεις, οι φοροαπαλλαγές, η διαγραφή χρεών στα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου (εφοπλιστικό, χρηματοπιστωτικό, βιομηχανικό, κ.α.).

Αγρότες

   Όσο μεγαλύτερη είναι η αλληλεγγύη της κοινωνίας προς τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πίεση προς εκείνα τα επιτελεία (πρόκειται για  τα ίδια επιτελεία) που όπως ξεκληρίζουν την αγροτιά, έτσι ξεκληρίζουν τον εργαζόμενο. Έτσι εξανδραποδίζουν τον άνεργο. Έτσι φορογδέρνουν τον μισθωτό. Έτσι ρημάζουν τον μικροεπαγγελματία.
   Σημειώστε: Ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ (το συγκεκριμένο εισοδηματικό επίπεδο αφορά στο 70% των αγροτών), με ένα σπίτι στο χωριό 100 τετραγωνικών και με ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών μέχρι τώρα θα πλήρωνε φόρο 548 ευρώ. Με τις νέες ρυθμίσεις Στουρνάρα, και χωρίς να έχει μεταβληθεί κανένα εισοδηματικό ή περιουσιακό δεδομένο, ο ίδιος αγρότης καλείται  να πληρώσει στην εφορία φόρο ύψους 1.550 ευρώ! Τρεις φορές πάνω! Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα τετρακοσάρι, που πρέπει να καταβάλει ο αγρότης για την επόμενη φορολογική χρονιά με τη μορφή προκαταβολής φόρου... 

ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

«Ενα μέρος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ οριακά μάλιστα τότε - οριακά και συγκυριακά θα μπορούσα να πω - είχε ταχθεί υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ. (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του είχε ταχθεί κατά όλων των ευρωπαϊκών Συνθηκών με πρώτη και κύρια τη Συνθήκη του Μάαστριχτ»! 
Ποιος τα είπε αυτά; Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής, προχτές στη Βουλή. 
Εχει επιλεκτική μνήμη ή στρουθοκαμηλίζοντας πιστεύει ότι θα πείσει λαϊκές δυνάμεις για την από το πουθενά αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις Συνθήκες της ΕΕ; 
Ο,τι και αν συμβαίνει δείχνει το ταλέντο του στην πολιτική κοροϊδία και το ψέμα.
 Πρώτον, διότι ο πρόγονός του και βασική δύναμη στο στήσιμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ, τάχθηκε μετά «βαΐων και κλάδων» υπέρ της Συνθήκης του Μαάστριχτ ενώ σήμερα ζητά αλλαγές με ακόμη μεγαλύτερο βάθος της Συνθήκης στην κατεύθυνση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης. 
Μόλις πρόσφατα ο Αλ.Τσίπρας σε ομιλία του στην Αυστρία προς τιμήν του σοσιαλδημοκράτη Κράισκι, είπε ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές στην ΕΕ χωρίς να αλλάξουν οι Συνθήκες της. Πού τη βλέπει την εναντίωση;

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχή τα διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο

Απλόχερος στους βιομηχάνους εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά  ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβαση του σε εκδήλωση του «ΤVXS» με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Η πρόκληση της επόμενης μέρας».
Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι το κεφάλαιο δεν κάνει «κεφαλοκλείδωμα» όπως χαρακτηριστικά είπε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται από δύναμη ανατροπής σε δύναμη προσαρμογής αλλά απλώς «το Μνημόνιο απέδειξε ότι η συνολική εκκαθάριση στην αγορά εργασίας δε βελτίωσε ούτε την ποιότητα ούτε την ποσότητα της παραγωγής. Αλλά ούτε και την κερδοφορία των παραγωγικών μονάδων».
Υποσχέθηκε απερίφραστα ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει «συνθήκες κερδοφορίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο (...) δηλαδή ελπίδα στον παραγωγικό κόσμο της χώρας».