Σελίδες

3 Ιουν 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση της ΚΕ για τη στάση του Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη στάση του Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο τονίζεται:
1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, εξετάζοντας την πορεία τα τελευταία χρόνια της ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (GUE/NGL) και τα δεδομένα που προκύπτουν από τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις ευρωεκλογές, αποφάσισε οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ να μην ενταχτούν σε καμία Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Η Κεντρική Επιτροπή υπενθυμίζει ότι η βασική δέσμευση, που το ΚΚΕ έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι να αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά σχέδια που εξυφαίνονται στην ΕΕ και πάνω από όλα να συμβάλλει έτσι ώστε να δυναμώνει ο αγώνας των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, με στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, για να κατακτήσουν οι λαοί τη δική τους εξουσία. Αυτή η δέσμευση δεν μπορεί να υπηρετηθεί με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ σε πολιτικές ομάδες που έχουν ως κύρια γραμμή τον εξωραϊσμό και τη στήριξη της ΕΕ.

Καθαρίστριες: Νόμος είναι το «δίκιο» του Στουρνάρα!

   Απολύσανε γυναίκες του μεροκάματου, για να κάνουμε τάχα «οικονομία», όταν την ίδια ώρα κάνουν πλάτες στους εργολάβους. Τις απολύσανε αφού πρώτα τις συκοφάντησαν ότι τάχα αμείβονταν με τρεις και τέσσερεις χιλιάδες  ευρώ! Επιχείρησαν να τις εξαπατήσουν λέγοντάς τους ότι τις απολύουν για να τους δώσουν, τάχα, την ευκαιρία να γίνουν οι ίδιες… εργολάβοι! Τους έστειλαν τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς για να σπάσουν τον ηρωικό τους αγώνα. Και τώρα που οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ακόμα και δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει, αυτοί αρνούνται να την εκτελέσουν! Και μάλιστα αρνούνται να την εκτελέσουν στο όνομα του… νόμου!
   Ακόμα και τίποτα άλλο να μην είχαν κάνει, αυτό που κάνουν με τις καθαρίστριες θα ήταν αρκετό για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα ως προς την «ποιότητά τους». Θα ήταν επαρκές στοιχείο για το τι κρύβεται πίσω από την μάσκα της «νομιμότητά τους»
  Αλλά ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για «νομιμότητα»; Που στο όνομά της «νομιμότητας» καλούν τον Άρειο Πάγο να αποφανθεί ότι «καλώς» απολύθηκαν οι καθαρίστριες και ότι «κακώς» το δικαστήριο ζήτησε την επαναπρόσληψή τους;
   Ποιοι είναι αυτοί οι «Ταρτούφοι» που όχι μόνο τα πέντε τελευταία χρόνια, αλλά για δεκαετίες, αναγνωρίζουν τάχα μου το «δίκιο» των κοινωνικών ομάδων που διαμαρτύρονται, που απεργούν, που εξεγείρονται, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή ζητούν την πάταξη των «παρανόμων», γιατί, όπως λένε, «διασαλεύουν το νόμο»;

Οι αντιθέσεις και η ταύτιση

Δύο παρεμβάσεις καθόλου άσχετες μεταξύ τους, πιθανότατα ούτε καν σε ό,τι αφορά τη χρονική τους σύμπτωση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των τελευταίων ημερών: Από τη μια, η «έκθεση αξιολόγησης» της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ και, από την άλλη, οι αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του για την ενδεχόμενη ανάγκη τρίτου «πακέτου στήριξης».
Επιβεβαιώνοντας τις αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ - ΕΕ, δηλαδή τις αντιθέσεις ΗΠΑ - Γερμανίας, σε ό,τι αφορά τις συνολικότερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη και όχι μόνο, ο μεν αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΝΤ «καλωσόρισε» τις «διαβεβαιώσεις» της ΕΕ για τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη μείωση του ελληνικού κρατικού χρέους (παραπέμποντας σε ένα νέο «κούρεμα», που αυτή τη φορά θα αφορά στα ομόλογα που κατέχουν τα κράτη - μέλη της ΕΕ), ο δε Β. Σόιμπλε επανέφερε θέμα τρίτου «πακέτου στήριξης» ως απάντηση στη «μη βιωσιμότητα» του χρέους.
Τα παραπάνω «παίζουν» λίγο - πολύ παντού, υπάρχει όμως και κάτι που «θάβεται».