Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ 16 ΙΟΥΝΗ 2011.


ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ALTER ΣΤΟΝ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΣΚΑΙΒίντεο: Το ALTER απαντά στην επίθεση του ΣΚΑΙ με ένα απίστευτο ρεπορτάζ για τις οικολογικές καταστροφές που προξένησαν πλοία του Αλαφούζου.
ΑΠΟ : ERODOTOS


Και έπεται συνέχεια…
Το ALTER ψάχνει με διαφημιστικό τρέιλερ ναυτικούς που δούλευαν στο πλοίο “Ασπρονήσι” του Αλαφούζου όταν αυτός έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων…
…Έτσι απάντησε ο σταθμός στον ΣΚΑΙ που με εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό του δελτίο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ALTER με σημείο αιχμής τα χρέη του καναλιού που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. 


Ο καπιταλισμός στο απυρόβλητο...Είπε στο ρ/σ ΑΝΤ1 ο Δ. Παπαδημούλης: «Τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών είναι: Γιατί δεν πληρώνουν οι πλούσιοι; Γιατί δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή; Γιατί δεν πάει κανένας φυλακή; Γιατί δε νοικοκυρεύονται οι δαπάνες; Πότε θα γίνει επιτέλους ένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος η Ελλάδα; Ολα αυτά που θέτουν επί τάπητος οι αγανακτισμένοι πολίτες απαιτούν μια ριζική επανεκκίνηση της ελληνικής δημοκρατίας, δεν γίνεται με μερεμέτια»... 

Για την επόμενη μέρα...Στα ψιλά των οικονομικών εφημερίδων πέρασαν κάτι δηλώσεις του οικονομολόγου Ρουμπινί, που ούτε λίγο ούτε πολύ προαναγγέλλει ότι «μια "τέλεια καταιγίδα" απειλεί την παγκόσμια οικονομία, που θα είναι το αποτέλεσμα των δημοσιονομικών προβλημάτων των ΗΠΑ, της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, αλλά και της στασιμότητας της ιαπωνικής οικονομίας».
Τέτοιες κουβέντες δεν πρέπει να λέγονται. 
Γιατί κάνουν το λαό να σκέφτεται πως το πρόβλημα δεν είναι αυτουνού ή του άλλου διαχειριστή αλλά του ίδιου του συστήματος.

Χωρίς βαρβάρους...
Απο : Cogito ergo sum
Δεν είναι μόνο ότι κατέλυσαν όσα είχαν κατακτηθεί από τον απλό λαό με πολύχρονους αγώνες, γεμάτους δάκρυ και αίμα...

Δεν είναι μόνο ότι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των απλών ψηφοφόρων τους...

Δεν είναι μόνο ότι δεν δίστασαν να υπογράψουν το ξεπούλημα μιας εθνικής περιουσίας που δεν τους ανήκει, ερήμην εκείνων που την μάζεψαν πεθαίνοντας άλλοτε στα βουνά της Πίνδου, άλλοτε στα βάθη της Μικρασίας κι άλλοτε στα ξερονήσια και στις φυλακές...

Οι διεργασίες...Οι πολιτικές διεργασίες των τελευταίων ημερών και τα σημάδια της πολιτικής κρίσης δεν πρέπει να ξαφνιάζουν. Αποτελούν αντανάκλαση των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα να διαχειριστεί την οικονομική κρίση σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


Το πολιτικό σύστημα, όπως αρέσκονται να χαρακτηρίζουν τα κόμματα εξουσίας και τις παραφυάδες τους οι απολογητές του καπιταλισμού, στις σημερινές συνθήκες καλείται να ...τετραγωνίσει τον κύκλο. Να αντιμετωπίσει την οξύτατη οικονομική κρίση, χρησιμοποιώντας, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, όλες εκείνες τις πολιτικές και τα μέτρα που προκάλεσαν την κρίση. Να στηρίξει, δηλαδή, τις διάφορες ομάδες του κεφαλαίου, μέσα από την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων και κατακτήσεων.

Δικτατορία των μονοπωλίων...

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ είναι πρωθυπουργός, το συζητάνε και το διαπραγματεύονται. 
Το ποια μορφή θα έχει η κυβέρνηση, επίσης. 
Το ποιοι θα είναι οι υπουργοί, παρομοίως. 
Το ίδιο και το πόσοι βουλευτές θα υπάρχουν, τι περιεχόμενο θα έχει το Σύνταγμα και τόσα άλλα.

Το ποιος θα έχει την εξουσία, όμως, με τίποτε! 

Αυτό όχι απλά δε συζητείται, αλλά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μη συζητηθεί ποτέ. 
Είτε αυτό απαιτεί ψευτοδιλήμματα, είτε κυβερνήσεις που προκύπτουν από παρασκήνια.
Είτε οτιδήποτε άλλο σκεφτούν, γιατί είναι προφανές πως πλέον δε διστάζουν μπροστά σε τίποτε, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου.

Διαβάστε το «μεσοπρόθεσμο»!Το επονομαζόμενο ως «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» αποτελεί την εγγύηση για την επερχόμενη - με μαθηματική ακρίβεια - καταστροφή του ελληνικού λαού.
*
Κι όταν λέμε με «μαθηματική ακρίβεια» το εννοούμε με την κυριολεκτική σημασία του όρου.
Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα όσα ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες του «μεσοπρόθεσμου».
*
Ομολογίες που ταυτόχρονα επιχειρείται, φυσικά, να αποσιωπηθούν. 
Να συσκοτιστούν πίσω από εκβιασμούς, από γελοία πολιτικά τερτίπια και από «σωτηριολογικές» δημαγωγίες.

Είναι ώρα του λαού.Μπορεί η συναινετική λύση κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να ναυάγησε προσωρινά, αλλά θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού.