Σελίδες

18 Ιουλ 2013

74 δισ. φοροδιαφυγή!! - Ποιος...«θα βάλει τάξη» στους «κατοίκους του πουθενά»;


Την ώρα που οι κυβερνήσεις της ΕΕ και άλλων «δίκαιων» και άδικων καπιταλιστικών κρατών ψάχνουν σε τσέπες απελπισμένων να βρουν ίχνη χρήματος και τσακίζουν αποδοχές και δικαιώματα για να σώσουν το σύστημα, άλλη μια τρανταχτή περίπτωση δίνει απάντηση στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά», στην απορία του κάθε λογικού ανθρώπου «τι στο καλό γίνεται με τον πλούτο που παράγεται».
Η τεράστια αμερικάνικη «Apple», στη σοβαρότερη καπιταλιστική οικονομία του πλανήτη, με το αυστηρότερο φορολογικό σύστημα επί γης, κατηγορείται για φοροδιαφυγή 74 δισ.!!
Να τι λέει η είδηση όπως τη διαβάσαμε στο «Πρώτο Θέμα»:
«Απέφυγε να καταβάλει φόρους 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποίησε "παραθυράκια" και γλίστρησε από τη δαγκάνα του νόμου χάρη στις θυγατρικές της εταιρείες… Αυτές τις κατηγορίες, τουλάχιστον, επιρρίπτει το Κογκρέσο στον κολοσσό της τεχνολογίας, "Apple".

Θ. Παφίλης: Η αστική δημοκρατία στην κρίση είναι τσεκούρι (VIDEO)




Διευκόλυνση στην παράδοση κρίσιμων τομέων του δημοσίου στους επιχειρηματικούς ομίλους όπως ο τομέας της ενημέρωσης και της αμυντικής βιομηχανίας, συνιστά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, τόνισε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Δε βλέπουν την ώρα

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, με στόχο την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων στο λαό. 
Η «συνταγή» είναι γνωστή: Ο δρόμος που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μέσα από την κάλπη και την ανάδειξή του σε κυβέρνηση. 
«Τώρα, αύριο ή κάποτε;», αναρωτιέται σε αυτό το μήκος κύματος αρθρογράφος της «Αυγής», ψέγοντας όσους δεν καταλαβαίνουν πως «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει να ωριμάσουν οι επαναστατικές συνθήκες (...) για την ανάληψη των κυβερνητικών ευθυνών». Αυτός που δεν κρατιέται μπροστά στις κυβερνητικές καρέκλες είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει βγει από καιρό στη γύρα με στόχο την εξασφάλιση κυβερνητικών εταίρων και ταυτόχρονα κάνει τα πάντα για να χειραγωγήσει το λαό στην αστική διαχείριση, προβάλλοντας ουτοπίες ότι με την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων -αυτό υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ- θα λυθούν τα προβλήματα των εργατών, του λαού.

Στην ανατροπή των συσχετισμών η λύση


Η περιγραφή του μηχανισμού με τον οποίο θα καθορίζεται ο κατώτερος μισθός περιλαμβάνει και την αποκάλυψή του: Ενας μηχανισμός μέσα από τον οποίο με κριτήριο τα καπιταλιστικά κέρδη θα αποφασίζεται κάθε φορά ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.
Η αξιολόγηση του ισχύοντος μισθού θα γίνεται με κριτήριο τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κερδοφορίας. Και η προσαρμογή του στις «επίκαιρες οικονομικές συνθήκες» σημαίνει επίσης ότι με κριτήριο όσα αναφέρουν ως δυσκολίες οι καπιταλιστές θα αποφασίζεται η καθήλωση του μισθού ή έστω μια συμβολική αύξηση. Για Συλλογική Σύμβαση ούτε λέξη.