Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Σποτ της ΚΝΕ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο (VIDEO)

Δείτε το σποτ με τίτλο «Η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και οι πανελλαδικές εξετάσεις», με το οποίο η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απαντά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο

.

Όλες οι τελευταίες παρεμβάσεις του Aλ. Τσίπρα θα μπορούσαν να γίνουν αλά μπρατσέτα με τον K. Μητσοτάκη

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις που έκανε ο Αλ. Τσίπρας για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Τη μια μέρα με την “υγιή” επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, την άλλη με την Κοινωνική Οικονομία, ο κ. Τσίπρας κάνει ό, τι μπορεί για να αθωώσει το σύστημα του ανταγωνισμού και του κέρδους το οποίο το μόνο που μπορεί να προσφέρει στους νέους είναι το “δικαίωμα” να μην έχουν δικαιώματα. 
Πάντως όλες οι τελευταίες παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα θα μπορούσαν να γίνουν αλά μπρατσέτα με τον κ. Μητσοτάκη». 

Σωθήκαμε!!! Έρχεται η «δίκαιη ανάπτυξη»…

Προφεσόροι οι της «αριστερής» κυβέρνησης στην εύρεση νέων λέξεων και εννοιών για να θολώσουν τα νερά στη στήριξή τους στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης και την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που την συνοδεύει. Μετά τη «δημιουργική ασάφεια», τη μετονομασία των μνημονίων σε «συμφωνίες», σε «θεσμούς» των κορακιών των δανειστών και τόσα άλλα, μας ξεφούρνισαν τώρα το καινούργιο επίθετο της καπιταλιστικής ανάπτυξης: Τη «δίκαιη ανάπτυξη».
Η «δίκαιη ανάπτυξη» που αναμασούν οι κυβερνητικοί και οι αριστεροδεξιοί ψάλτες τους θα οικοδομηθεί με τα ίδια καπιταλιστικά υλικά που προωθούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για επενδύσεις και κέρδη και όχι με βάση τις ανάγκες της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι το δικό τους «μοντέλο» καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι διαφορετικό απ’ αυτό που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Θυμάστε την «Αυγή»;

  • Τα απανωτά θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα εργαζομένων στους ΟΤΑ μάς έφεραν στο μυαλό το άρθρο της «Αυγής» στις 28/6, όπου η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης καταφερόταν ενάντια στις απεργίες, την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στους δήμους, με αιχμή τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων. 
  • Εκεί, ο αρθρογράφος της «Αυγής» εξέφραζε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για τις απεργίες που «κρατάνε όμηρο την κοινωνία» και αναρωτιόταν με νόημα αν θα έπρεπε σε ορισμένους κλάδους ακόμα και να απαγορευτεί η απεργία, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και τους ΟΤΑ. 

Εργασιακός μεσαίωνας

Προχτές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο υποτίθεται ότι βάζει φραγμό στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την πλευρά των εργοδοτών και ότι, με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνει την «καθημερινότητα» των εργαζομένων.
Μια μέρα μετά, δύο νέα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» ανέβασαν στους 18 τον αριθμό των νεκρών εργατών και εργατριών μόνο τις τελευταίες εξήντα μέρες και μόνο σύμφωνα με την καταγραφή που κάνει ο «Ριζοσπάστης», από τους οποίους οι 7 ήταν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Τα στοιχεία αυτά υπολείπονται της πραγματικότητας, παίρνοντας υπόψη τους λειψούς ελέγχους από την πλευρά του κράτους και το ανύπαρκτο σχεδόν σύστημα καταγραφής των επαγγελματικών ασθενειών και αναγγελίας των εργατικών «ατυχημάτων», θανατηφόρων και μη.
Σε κάθε περίπτωση, η μετατροπή των χώρων δουλειάς σε «παγίδες θανάτου» για ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους δεν προκύπτει από το πουθενά. Είναι συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της ανασφάλειας που μεγαλώνει.