Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ.......


Έχουν μεγάλη πλάκα, πολύ μεγάλη πλάκα, όλοι αυτοί που με αφορμή το ΠΑΜΕ κατηγορούν το ΚΚΕ για διάσπαση τους εργατικού κινήματος μιας και δεν πρόκειται για τυχαίους αλλά γι' αυτούς τους ίδιους τους διασπαστές! 
Αν κάτι έχει ζωτική σημασία για την επίτευξη των στόχων του εργατικού κινήματος αυτή είναι η ενότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος.
"Το ΚΚΕ ...είναι:

Ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο ... Η αστική προπαγάνδα ελίσσεται ! (Δηλώσεις Στρος Καν).ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : REDFLY PLANET
Όταν ένα ψέμα παλιώνει και ξεφτίζει στις συνειδήσεις των λαών, τότε εφευρίσκετε ένα νέο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της αστικής προπαγάνδας. Ο καπιταλισμός ξέρει να ελίσσεται με ταχυδακτυλουργικό τρόπο και το ίδιο ακριβώς πλεονέκτημα το κατέχει και η προπαγάνδα που τον περιβάλλει. Οι συμβουλευτικές εταιρείες και οι ομάδες κοινωνιολόγων και ψυχολόγων που περιβάλλον τα κυβερνητικά επιτελεία να είναι καλά ... Τα παπαγαλάκια ύστερα και οι δημαγωγοί των μέσων ενημέρωσης κανονίζουν για τα υπόλοιπα, δηλαδή την μεταφορά των νέων επεξεργασμένων πληροφοριών στους εγκεφάλους των εργαζομένων.

ΛΙΒΥΗ: Με αίτημα οικονομικής βοήθειας οι αντικαθεστωτικοί στη ΡώμηΣημαντική οικονομική βοήθεια, 
υπό την μορφή πίστωσης, αναμένεται να ζητήσουν επισήμως από τους «προθύμους» που έσπευσαν να τους στηρίξουν 
οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις, θέτοντας, προφανώς, ως εχέγγυο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας. 
Οπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χτες, ο υπεύθυνος για τα οικονομικά του αντικαθεστωτικού Εθνικού Συμβουλίου, υπάρχει «άμεση ανάγκη για 2 - 3 δισ. δολάρια», προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα καθώς και η στοιχειώδης λειτουργία των υποδομών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, την Κυρηναϊκή, που είναι υπό τον έλεγχό τους.

Φορο-ασυλία για το κεφάλαιο, χαράτσια για το λαό...Με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το λεγόμενο «εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013» το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος,τονίζει:
«Η παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για τη φοροδιαφυγή αποτελεί μια ακόμη πράξη της διαχρονικής φοροεπιδρομής ενάντια στα λαϊκά εισοδήματα. 
Προκαλεί η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι την ενδιαφέρει η αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας που προκύπτει από τη φοροδιαφυγή, τη στιγμή μάλιστα που σχεδιάζει στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου σχεδίου την κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Υγεία με καταστολή δε γίνεται...Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόσφατη σύλληψη από την Αστυνομία γιατρού στο «Αττικόν», επειδή ασθενής νοσηλεύτηκε σε ράντζο. 
Πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνη και ανησυχητική παρέμβαση, που εμπλέκει τους ίδιους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς στη λειτουργία των ιδρυμάτων Υγείας. Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ το «Αττικόν» εφημέρευε, ασθενής με συγγενή του εξετάστηκε και εισήχθη στην παθολογική κλινική. 
Ελλείψει κενού κρεβατιού, ο ασθενής νοσηλεύτηκε σε ράντζο. 

Ενεργοποιούνται όλες οι εφεδρείες του αστικού συστήματος...Μ' ένα μπαράζ δηλώσεων και παρεμβάσεων, οι εφεδρείες του αστικού πολιτικού συστήματος και η ίδια η κυβέρνηση ανακινούν με ένταση τις τελευταίες μέρες το ζήτημα της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Προδίδουν και μ' αυτόν τον τρόπο την ανησυχία των αστικών επιτελείων για το κατά πόσο η σημερινή κυβέρνηση θα καταφέρει να ενσωματώσει τη λαϊκή αγανάκτηση και να φέρει σε πέρας μόνη της τα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο σε συνθήκες κρίσης. Από τις παρεμβάσεις αυτές των αστικών δυνάμεων δε θα μπορούσε να λείψει η επίθεση στο ΚΚΕ και η προσπάθεια να συκοφαντηθεί η στρατηγική του, καθώς είναι η μόνη που απειλεί τα σχέδιά τους.
«Εθνική συνεννόηση», προκειμένου να εφαρμοστούν άμεσα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, ζητά η Ντ. Μπακογιάννη, συνεισφέροντας στο μέτρο των δυνάμεών της στην υλοποίηση της στρατηγικής της πλουτοκρατίας. 

Κάλεσμα για το γιορτασμό της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση προς τους εκπαιδευτικούς να σταθούν απέναντι στην πλαστογραφία της Ιστορίας και να διδάξουν την ιστορική αλήθεια
Κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας για το γιορτασμό των 66 χρόνων από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών απευθύνει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η θέση του κάθε εκπαιδευτικού στον κρίσιμο ιδεολογικό μηχανισμό του σχολείου επιβάλλει να πάρει θέση ευθύνης απέναντι στην πλαστογράφηση της Ιστορίας, να διδάξει την ιστορική αλήθεια καθώς και να προασπίσει τους λαϊκούς αγώνες από τη στρέβλωση και το ψέμα των κονδυλοφόρων της πλουτοκρατίας, να τιμήσει την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τα 50 εκατομμύρια νεκρούς.

«σοκ και δέος».Μια απλή ματιά στα αστικά ΜΜΕ και τις δηλώσεις και κινήσεις της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και «προσωπικοτήτων» τις τελευταίες μέρες, αρκεί για να φανεί πεντακάθαρα ότι στο στρατόπεδο της πλουτοκρατίας έχει σημάνει γενικός συναγερμός ενόψει της «τελικής εφόδου» για να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Είναι φανερό ότι η μέθοδος που έχει επιλεγεί είναι αυτή του «σοκ και δέους» προκειμένου να παραλύσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. 
Το λένε και το ξαναλένε: «Ολα θα παιχτούν τις επόμενες τρεις - τέσσερις βδομάδες», «κρίσιμο το επόμενο εικοσαήμερο» και άλλα τέτοια, προκειμένου να προσδώσουν το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος» και της «απόλυτης ανάγκης» στη νέα αντιλαϊκή επέλαση. 

Τεράστια τα ποσά για τους εξοπλισμούς...ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΕΚΑΝΑΝ εντύπωση τα βρισίδια μεταξύ Μεϊμαράκη και Κοραντή στην Επιτροπή της Βουλής, τουλάχιστον σε όσους είχαν ...αυταπάτες περί «κοινοβουλευτικού λόγου» και «κοινοβουλευτικού ήθους»!
Ομως, επειδή η κόντρα αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί τα νεύρα είναι τεντωμένα. Είναι πολλά τα λεφτά, πώς να το κάνουμε. Και ...δύσκολα ανιχνεύσιμοι οι δρόμοι τους.
Ομως, κανείς από τους προαναφερόμενους, παρά τις μεγαλοστομίες και τις εκατέρωθεν δηλώσεις, δε θέλει πραγματική έρευνα τόσο για το πού πάνε τα χρήματα που δαπανώνται και, κυρίως, υπέρ ποιων τα δίνουμε.

Κομμένα στιγμιότυπα από την κόπια του έργου «Μπιν Λάντεν»Κατ' αρχάς θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ομπάμα, το Πεντάγωνο, τη CIA, τους πεζοναύτες και τους Αμερικανούς ΟΥΚάδες, οι οποίοι φρόντισαν να μας σερβίρουν το «έργο» με τον Μπιν Λάντεν, περιμένοντας πρώτα να τελειώσει το θέαμα με τον πριγκιπικό γάμο.
Ετσι και τα τεκταινόμενα στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ τα απολαύσαμε απερίσπαστοι, αλλά και την επομένη δεν νιώσαμε κανένα σύνδρομο στέρησης. Μια νέα «παραγωγή» ανέβηκε στην παγκόσμια σκηνή για τις ανάγκες του φιλοθεάμονος κοινού.

Σάπισε η καραμέλα της «ενότητας»«Σήμερα αριστερό είναι ό,τι ενώνει κι όχι ό,τι χωρίζει», έλεγε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. 
Η δήλωση έγινε μια μέρα μετά την Πρωτομαγιά, όπου το κόμμα του ανέλαβε, για μια ακόμη χρονιά, το ρόλο του κλακαδόρου στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οργανικό κομμάτι της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου και των κομμάτων του. 
Είναι προφανές ότι αυτήν την «ενότητα» οραματίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Με τους εργατοπατέρες και τα κόμματά τους, που από κοινού προωθούν μια πολιτική σάπια και αντιλαϊκή μέχρι το μεδούλι.

Αναξιοποίητος γυρολόγος...Μια προχτεσινή συνέντευξη του Μίμη Ανδρουλάκη στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM» αναπαράγει ο αστικός Τύπος για να δώσει συνέχεια στη συζήτηση περί καυγάδων μεταξύ βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κυβερνητική πολιτική. Παρουσιάζεται δηλαδή ως «βόμβα» στα θεμέλια του κυβερνώντος κόμματος μια συνέντευξη όπου ασκείται επιδερμική κριτική σε επιμέρους επιλογές της κυβέρνησης και στο διά ταύτα καταλήγει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση και συνεπώς ο μόνος του καημός είναι πώς θα πειστεί και ο λαός να ξαναψηφίσει - όταν έρθουν οι εκλογές - τους εκτελεστές των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του. 

Κανένα «τουίτ», μόνο «Ριζοσπάστη»!


Ποια ήταν η είδηση στα χτεσινά πρωτοσέλιδα του αστικού Τύπου; Ποιο ήταν το κύριο στο «twitter»;
Ψάξε - ψάξε δεν θα το βρεις.
Τυπικά, για τα κυβερνητικά δεδομένα, είδηση ήταν οι ανακοινώσεις για τη νέα φοροεπιδρομή. Ουσιαστικά, από τη σκοπιά της εργατικής τάξης είδηση ήταν οι αντιστάσεις των ίδιων των εργατών όπως εκφράστηκαν στην απεργία της Πρωτομαγιάς και η προοπτική της πάλης τους όπως αυτή διαδηλώθηκε και εξαγγέλθηκε σα νέα απεργία στις 11 του Μάη.

Ανησυχίες αστών...Ο Κ. Μητσοτάκης προσφέρει άπειρη στήριξη στην κυβέρνηση για να σωθούν οι καπιταλιστές από την κρίση. Η Ντ. Μπακογιάννη ζήτησε «εθνική συνεννόηση». 
Το ίδιο και ο ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδραξε την ευκαιρία της στήριξης, λέγοντας ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος. 
Πράγματι είναι, αλλά για το κεφάλαιο, όχι για το λαό. Εχουμε καταιγισμό σύμπνοιας, όχι τυχαία. 
Εδώ και καιρό η άρχουσα τάξη απαιτεί από την κυβέρνηση να επιβάλει τα άγρια μέτρα, προκειμένου να έρθει και η «φιλική αναδιάρθρωση χρέους», δηλαδή