Σελίδες

23 Δεκ 2010

"Ιερά Σύνοδος" & οικονομικη κριση..."...με προσευχή"!!!

«Ιδεολόγοι» άνθρωποι...

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Χτες, οι «σοσιαλιστές» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τον πρώτο προϋπολογισμό του μνημονίου. Κάποιοι απ' αυτούς τον αποκάλεσαν πλασματικό, αναξιόπιστο, ανεκτέλεστο. Και τι εννοούσαν; Οτι ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ψήφισαν είναι αναξιόπιστος γιατί στην πορεία θα αναθεωρηθεί προς το... αντιλαϊκότερο! 
Ωστόσο, τον υπερψήφισαν...
*
Βλέπετε, εδώ και καιρό οι καλοί αυτοί άνθρωποι κάνουν πράγματα που κινούνται «έξω από την ιδεολογία» τους.
Για παράδειγμα:
  • Ηταν «έξω από την ιδεολογία» τους το κόψιμο μισθών και συντάξεων. Αλλά τους έκοψαν.

Πόσο γελοίοι είστε κύριοι;

Πόσο γελοίοι είστε κύριοι;
Σε όλους εσάς απευθυνόμαστε - τους κυβερνητικούς, τους συγκυβερνητικούς της «αντιπολίτευσης», 
του εργοδοτικού συνδικαλισμού, της γραβατωμένης γλίτσας στα ΜΜΕ - που από το πρωί μέχρι το βράδυ εκείνο που πετροβολάτε σαν «υπεύθυνο» για την κατρακύλα της εμπορικής κίνησης στην Αθήνα είναι 
οι απεργίες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τόσο έξυπνοι, αντικειμενικοί και ειλικρινείς που είστε, για πείτε μας:
Αν για την (μη) κίνηση στα εμπορικά της Αθήνας «φταίνε οι απεργίες», στο «νέκρωμα» της αγοράς στη

Βαθιά κρίση και αμφίβολη ανάκαμψη.

Στο «κόκκινο» και η βρετανική οικονομία σημειώνουν τώρα τεχνοκράτες οικονομολόγοι.
Οι ανταγωνισμοί και οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στις διάφορες μερίδες του κεφαλαίου, που διεκδικούν η κάθε μια για τον εαυτό της την πιο ανώδυνη έξοδο από την κρίση, καταγράφονται και στα παιχνίδια που στήνονται, αλλά και στην πανθομολογούμενη ανησυχία για αναιμική ανάκαμψη και νέο γύρο κρίσης.
Αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατέθεσε χτες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg», ζητώντας τη δημοσιοποίηση δυο εσωτερικών εγγράφων σχετικά με τον τρόπο που η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα χρηματοπιστωτικά προϊόντα (swaps) για να κρύψει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. 

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ...

ΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ αυτή του Γ. Πεταλωτή! «Εσχατο μέσο» - δήλωσε - η επίταξη των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Δεν τα κάνει αυτά τα πράγματα το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Εκτός πια αν είναι ανάγκη...
Βέβαια, διαφορετική γνώμη θα έχουν προφανώς οι ναυτεργάτες που έχουν επιστρατευθεί ήδη τόσες φορές ή οι ιδιοκτήτες φορτηγών.
Οσον αφορά την «ανάγκη» που θα τους οδηγήσει σε τέτοια μέτρα, δε μας εξήγησαν τι φύσης θα είναι. Γιατί μέχρι στιγμής μόνο μία αναγκαιότητα καταλαβαίνουν αυτοί: Την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.
Μπροστά σε αυτήν την «ανάγκη», κάθε άλλη ωχριά και εξαφανίζεται. Με πρώτες και καλύτερες φυσικά τις λαϊκές ανάγκες. Αυτές εκτιμώνται ως ...ανύπαρκτες.

Παρέμβαση για τη δράση «κουκουλοφόρων» και αστυνομικών.

   Παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Λογιστών, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργών, Τύπου - Χάρτου μαζί με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», για το θέμα της δράσης των «κουκουλοφόρων» υπό τις εντολές των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη.
Για τη δράση των κουκουλοφόρων σε διατεταγμένη υπηρεσία η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαΐκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σοβαρότατες ευθύνες προκύπτουν για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - όπως και την προηγούμενη της ΝΔ - μετά τις αποκαλύψεις για τη συντονισμένη δράση κουκουλοφόρων από κοινού και κάτω από τις εντολές των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Ανάλογες μαρτυρίες υπήρχαν και για τη μεγαλειώδη απεργία στις 5 Μάη, όπου ξετυλίχθηκε γενικότερη προβοκάτσια με κατάληξη τον τραγικό θάνατο των υπαλλήλων της τράπεζας Marfin. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!