Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία τα πήρε όλα, η μειοψηφία καταγγέλλει θεούς και δαίμονες


Με την επανεκλογή του Αλ. Τσίπρα στη θέση του προέδρου ολοκληρώθηκαν χωρίς εκπλήξεις οι εργασίες του πρώτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Με ποσοστό 74,07% επικράτησε των Σ. Βωβού και Π. Ηλιόπουλου, επίσης υποψηφίων για τη θέση, που έλαβαν 4,70% και 0,6% αντίστοιχα. Καταγράφτηκαν 68 άκυρα και 688 λευκά ψηφοδέλτια.
Εν μέσω σφοδρών παρασκηνιακών και υπόγειων αντιπαραθέσεων και «μαχαιρωμάτων», η πλειοψηφία κατάφερε να περάσει όλα τα ζητήματα που προωθούσε, διασφαλίζοντας ότι η επόμενη μέρα θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά και οργανωτικά ακόμα πιο προσαρμοσμένο στο στόχο της αστικής διαχείρισης:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω η κυβέρνηση - Εμπρός για το κίνημα της «αριστερής κυβέρνησης»


Τις προηγούμενες μέρες εμφανίστηκε μια κίνηση που παρουσιάζεται ως πρωτοβουλία 12 ομοσπονδιών, με την πραγματοποίηση μιας σύσκεψης ορισμένων εκπροσώπων τους. Ως κεντρικό ζήτημα σε αυτήν αναδείχθηκε ένα κάλεσμα για «κοινό συντονισμό και προετοιμασία για την προκήρυξη πολιτικής απεργίας, με στόχο την άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει». Πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης είναι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ που βρήκαν στέγη σε αυτόν, διάφοροι άλλοι πρόθυμοι στη στήριξη ενός νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. 
Η στόχευση είναι σαφής: Να αναδειχτεί ένα κέντρο, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο ομοσπονδίες και συνδικάτα όπου ο συσχετισμός ευνοεί τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που να συμβάλλει στην επιδίωξη του κόμματος αυτού να αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση.