Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Το ΚΚΕ στα είπε έγκαιρα, αλλά ... ΕΣΥ δεν άκουγες τότε...


«Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας με τα δικά του όπλα».


Επειδή οι Πρετεντέρηδες, οι Ευαγγελάτοι, οι Αναγνωστάκηδες, κ.τ.λ., σήμερα τα ήξεραν όλα για το ναζιστικό μόρφωμα, αλλά χθες τα αγνοούσαν, υποστηρίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι το κόμμα του «σοφού λαού», ας ξαναδούμε δυο παιδαγωγικά βιντεάκια που παίχτηκαν πριν από ένα χρόνο, στις 13/10/2012.


Αλ. Μπαλού στο «STAR»: Να μην υπάρξει εφησυχασμός από τη σύλληψη της Χρυσής Αυγής (VIDEO)
«Αυτό το φαινόμενο θα χτυπηθεί μέσα από την οργανωμένη πάλη του λαού, μέσα από τα συνδικάτα του, μέσα από τα σωματεία του». 
Αυτό τόνισε για τη Χρυσή Αυγή, η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».
Με αφορμή τις συλλήψεις της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης,  εξέφρασε την

Πού στοχεύουν;


Η σύλληψη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να δημιουργήσει συγχύσεις ως προς τον αστικό της χαρακτήρα, ως δύναμη του συστήματος. Αυτό που σκόπιμα αποσιωπάται από την αστική προπαγάνδα, τα αστικά επιτελεία, τα κόμματα του κεφαλαίου, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρόκειται για δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ολοι προβάλλουν γενικά το φασιστικό χαρακτήρα της, εστιάζοντας στη βία, στους κινδύνους για τη δημοκρατία, εννοώντας βεβαίως την αστική δημοκρατία. Λες και υπάρχει δημοκρατία γενικά, λες και είναι αταξική, λες και είναι για όλους η ίδια. Για παράδειγμα, στους τόπους δουλειάς ισχύει ή όχι τρομοκρατία των καπιταλιστών στους εργάτες; Δημοκρατία για τους αστούς είναι ή δεν είναι να αποφασίζονται και να εφαρμόζονται οι αντεργατικοί, οι αντιλαϊκοί νόμοι, να αντιμετωπίζονται με κρατική καταστολή οι ταξικοί αγώνες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της κ.λπ.;

Η Διακήρυξη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δράσης τους»


Η ιδρυτική διακήρυξη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» έχει ως εξής:
«Τα παρακάτω Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα των χωρών μελών της ΕΕ, των κρατών συνδεδεμένων με αυτήν και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που:
Στηριζόμαστε στις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και μας ενώνει το όραμα μιας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δίχως φτώχεια, κοινωνική αδικία και ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνεχώς εξετάσεις προς το κεφάλαιο και φαίνεται ότι πάει καλά...

Αποκαλυπτικός ο Αλ. Τσίπρας στις απαντήσεις που έδωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ και... πέρασε τις εξετάσεις. Είπε μεταξύ άλλων:
  • «Εμείς αυτά που λέμε δεν είναι τίποτα φοβερά πράγματα. Λογικά πράγματα λέμε. Ούτε τις λύσεις τις ριζοσπαστικές, τις επαναστατικές. Ξέρετε, το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι τίποτε άλλο απ' όλα όσα έκαναν συντηρητικές κυβερνήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά την κρίση του '29 - ο Ρούσβελτ δεν ήταν κομμουνιστής - και στην από δω μεριά μετά τον πόλεμο, όταν αναπτύχθηκε και η Γερμανία (...) Δεν λέμε τίποτα φοβερά και τρομερά πράγματα. Γι' αυτό και η πρότασή μας η οικονομική είναι η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κρίση και αυτό το αναγνωρίζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί οικονομολόγοι».
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει φόρα παρτίδα ότι από μια δική του κυβέρνηση, ο λαός δεν πρέπει να προσδοκά θεαματικές αλλαγές στη ζωή του, αφού

Ο λαός να προβληματιστεί...


«Εγκληματική οργάνωση», «κοινοί εγκληματίες, εκβιαστές δολοφόνοι, ξέπλυμα χρήματος», «σπείρα ναζιστών κακοποιών που είχε έναν πολιτικό μανδύα και με αυτόν κατάφερε να μπει στη Βουλή και να τραβήξει κόσμο». Τέτοια και άλλα πολλά δεσπόζουν από το Σάββατο το πρωί μέχρι και σήμερα, με αφορμή τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών. Και θα ρωτήσει κάποιος καλοπροαίρετα: Εάν εξαρθρωθεί αυτή η εγκληματική οργάνωση, «καθαρίσαμε» με τη Χρυσή Αυγή και ό,τι αυτή πρεσβεύει πολιτικά, ιδεολογικά; Τελειώσαμε με τη σαπίλα που τέτοια μορφώματα σπέρνουν στην κοινωνία; Μπορεί ο λαός να «κοιμάται ήσυχος» πως όλα όσα εκφράζουν οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και που έχουν άμεση σχέση ακόμα και με τις δολοφονικές επιθέσεις, θα εκλείψουν οριστικά;