Σελίδες

19 Απρ 2014

Αντιλαϊκή πολιτική και ταξική Δικαιοσύνη πάνε μαζί

Συζήτηση με τον δικηγόρο Αγγελο Βρεττό, μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων της ΚΕ του ΚΚΕ, για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των χαλυβουργών
Ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Αγγελο Βρεττό, δικηγόρο και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη δικαστική απόφαση σε βάρος των απεργών χαλυβουργών. Ο Α. Βρεττός είναι μεταξύ των δικηγόρων που προσφέρθηκαν να υπερασπιστούν αφιλοκερδώς τους χαλυβουργούς στα δικαστήρια. Οι υπόλοιποι δικηγόροι της ίδιας ομάδας είναι οι Ευάγγελος Κατσιάβας, Ιορδάνης Προυσανίδης, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος και Ελένη Ζαφειρίου.
***
-- Πώς κρίνετε τη δικαστική απόφαση σε βάρος των χαλυβουργών;
-- Κρίνεται αρχικά σκόπιμο να επισημάνω ότι η απεργία και ο αγώνας των απεργών χαλυβουργών στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», ιδιοκτησίας Μάνεση, για το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, ενάντια στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, έχει καταχωρηθεί στις πιο λαμπρές σελίδες του ελληνικού και παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε στον απεργιακό αυτό αγώνα, στην Ελλάδα και διεθνώς, ήταν πρωτοφανής.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παραχώρησε συνεντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και το δημοσιογράφο Π. Κορωναίο.
Παρατίθεται το κείμενο της συνέντευξης:
«Μπορεί ο πολίτης να προσδοκά μια Ανάσταση εν μέσω κρίσης και τι για το ΚΚΕ θα συνιστούσε Ανάσταση;
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός της πατρίδας μας, όλοι οι λαοί του κόσμου, δεν προσδοκούν «ανάσταση νεκρών», αλλά πραγματική «ανάσταση ζώντων», μέσα από μια γνήσια εργατική λαϊκή Ανάσταση – Επανάσταση. Γι’ αυτήν την αναγέννηση του λαού μας, με πρωτοπόρα την εργατική τάξη, δουλεύουμε από σήμερα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε αρνητικούς, δυσμενείς συσχετισμούς, προωθώντας τη Λαϊκή Συμμαχία με ένα πολύ ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Να μη ρωτήσω εάν πιστεύετε ότι στον καπιταλισμό γίνονται θαύματα...